trends

Voorjaar 2018: dé 3 interieurkleuren

Het voorjaar van 2018 staat alweer voor de deur. En een nieuw seizoen betekent natuurlijk ook nieuwe kleuren in het interieur. Ben jij benieuwd naar de nieuwste interieurkleuren van dit voorjaar? Wij hebben de 3 trendkleuren voor jou op een rijtje gezet.

Ininterieurs

Mocht iemand verstand hebben van interieurkleuren dan is het de bevlogen interieurontwerper Patricia Vernooij wel. Op haar website Ininterieurs plaatste ze onlangs dan ook haar inzichten wat betreft te kleurentrends van 2018. We zullen je alvast een klein tipje van de sluier geven: we nemen afscheid van het idee van "less is more". De interieurkleuren mogen dit jaar lekker over de top.

Kleurentrend 1: Nude en cognac

Met nude wordt volgens Patricia een kleurenpalet bedoeld waarbij huidskleuren de hoofdrol spelen. In deze nieuwe trend zullen kleuren zoals beige, zachtroze en poederroze als grondtoon gebruikt worden. Deze zachte huidskleurige tinten zullen in zowel de stoffering als verfkleuren gebruikt worden. Daarnaast zullen de nudetinten gecombineerd worden met kleuren als cognac en terracotta om een stoer effect te creëren. Deze kleuren zijn namelijk donkerder en geven, volgens de interieurontwerper, het interieur met zachtroze en beige een stoere boost. Wij zijn fan!

cc: inInterieurs
cc: inInterieurs

Kleurentrend 2: Indigo en grijsblauw

De kleur indigo zagen we in 2017 al voorzichtig voorbijkomen. Maar in 2018 wordt deze kleur volledig een trend! Met deze diepblauwe kleur zullen dit voorjaar namelijk complete ruimtes blauw geschilderd worden, schrijft Patricia. En deze kleur mag zelfs gecombineerd worden met andere intense donkerblauwe tinten, zoals nachtblauw en kobalt. De vraag is alleen: Hoe kun je het beste al deze blauwtinten op de juiste manier combineren? Volgens verschillende stylisten zijn goudkleurige woonaccesoires hét antwoord. Gouden en koperkleurige woonaccessoires zijn namelijk dé perfecte aanvulling op een intens blauw kleurenpalet. 

cc: inInterieurs
cc: inInterieurs

Kleurtrend 3: Donker- en grijsgroen

Goed nieuws voor liefhebbers van de botanische stijl: de kleur groen blijft ook dit jaar absoluut hot! En dat geldt voor zowel de stofferingen en kleurvlakken binnen het interieur als voor onze geliefde planten. Volgens Patricia zullen interieurstylisten de voorkeur geven aan donkergroene kleurtinten die een grijze gloed in zich hebben. Deze kleuren mogen steeds meer doorlopen over verschillende muren en zelfs over bijvoorbeeld de kozijnen en de deuren binnen een inrichting. Daarnaast blijven stylisten de voorkeur geven aan planten met mooie exotische bladeren en grijze vetplanten. Deze planten zullen steeds vaker gecombineerd worden in plantencomposities, door verschillende planten bijvoorbeeld in plantenbakken te zetten. 

cc: inInterieurs
cc: inInterieurs

P.S.: Ben jij door deze trendkleuren ook helemaal enthousiast geworden en krijg je zin om je eigen huis eens even weer goed voorjaarproof te maken? Lees dan onze handige tips in: how to: je huis opfrissen voor een nieuw jaar. Have fun

P.P.S.: Geïnspireerd door de inzichten van Patricia? Neem dan ook eens een kijkje op haar website of Facebook