trends

De interieur kleur van 2019: Spiced Honey

Het verlossende woord is daar: Flexa heeft dé interieur kleur voor 2019 bekend gemaakt! De kleurexperts hebben namelijk gekozen voor de prachtige, geeltint Spiced Honey. Benieuwd met welk kleurenpalet je deze interieur kleur het beste kunt combineren?

Flexa

Deze maand heeft Flexa met een live-video op Facebook dé interieur kleur van 2019 bekend gemaakt: Spiced Honey. En daarmee is dan ook meteen het volgende trendseizoen ingeluid! Benieuwd hoe jij deze  warme, amberkleurige tint in het huis kunt toepassen? En met welke kleuren Spiced Honey het beste te combineren is?

De interieur kleur van 2019: Spiced Honey

Spiced Honey kun je het best omschrijven als een warme amberkleurige tint dat stijlvol, warm en elegant is. Met deze interieur kleur creëer je volgens de experts een perfecte actergrond voor een licht en helder huis. Afhankelijk van het kleurenpalet waarmee je deze interieur kleur combineert, kan Spiced Honey rustgevend, verzorgend, gezellig of juist levendig zijn. De kleur is gekozen door de kleurspecialisten van Flexa in samenwerking met internationale designexperts en trendwatchers.

cc: Flexa
cc: Flexa

Spiced Honey als nieuwe energiebron

Het internationale team is niet zomaar tot deze trendkleur gekomen, er is namelijk vooraf een trendonderzoek ColourFutures™ uitgevoerd. Uit dit onderzoek bleek dat mensen overal ter wereld behoefte is aan nieuwe energie, optimisme en zingeving. Met deze uitkomsten zijn de kleurspecialisten op zoek gegaan naar een kleur dat een ruimte het gevoel van 'Let the Light in' geeft, waarin we kunnen denken, dromen, liefhebben en handelen. En dat bleek deze prachtige, mooie, warme en aantrekkelijke kleur Spiced Honey te zijn. Het is een vriendelijke kleur die je enerzijds een goed gevoel geeft en tegelijk je ook oppept en energie geeft. 

De vier paletten met Spiced Honey als hoofdkleur

Om de warme interieur kleur voor iedere ruimte en stijl toepasbaar te maken zijn er speciaal vier paletten van verfkleuren samengesteld: Think, Dream, Love en Act. Met de kleuren uit het TINK-pallet ademt het interieur een sfeer uit van rust en voelt helend, voedzaam, rustgevend en omarmend aan - net zoals honing dat doet. Met het DREAM-palet creëer je een rustige plek waar je vredig web kunt mijmeren en even stil kunt zijn. Met het derde palet, het LOVE-palet, vorm je een knus interieur waar je je kunt omringen met mensen en herinneringen die je dierbaar zijn. Het ACT-palet is ten slotte voor diegene die het fijn vinden om zich in een levendige omgeving te bevinden waarvan je nieuwe energie krijgt en zin krijgt om actief nieuwe dingen uit te proberen. 

Ga jij mee met deze trendkleur of sla je 'm even een jaartje over? Wij zijn benieuwd!