trends

Keuken verven? Dit zijn de 3 kleuren voor 2019

Een keuken verven is een klus waarbij je voorzichtig te werk moet gaan. Sta je de afgelopen tijd in de keuken en denk je steeds: “ik ben toe aan iets nieuws?” We get you en daarom hebben wij de trendkleuren op een rij gezet.

Beeld 1 - Keuken verven

De keuken verven kan een wereld van verschil maken. De keuken wordt een steeds belangrijkere ruimte in ons huis. Een keuken kan namelijk fungeren als werkplaats, maar ook als de verzamelplaats op feestjes en een plek waar je (met het hele gezin) tot rust kunt komen. De kleur bij het schilderen van de keuken is heel persoonlijk. Als het gaat om het decoreren van de keuken, vallen mensen vaak voor de twee categorieën: licht en helder. Om deze reden wordt de keuken vaak bespat in rustgevende neutrale tinten (beach house vibes) of juist stimulerende kleuren (hallo, geel!). Met deze 3 kleuren kan het verven van de keuken niet meer misgaan. 

  1. Natuurlijk groen
  2. Een donkerblauwe keuken
  3. Een matzwarte keuken

Keuken verven: kies donkere tinten

Wil je graag zelf de keuken verven? That’s possible! Het lijkt erop dat er een nieuwe categorie is ontstaan, want steeds meer mensen negeren de lichte en heldere tinten. Volgens een nieuw rapport van Houzz vinden huiseigenaars vandaag hun keukenzaligheid in donkere, humeurige tinten. Denk aan marine, bosgroen en zelfs zwart. Maar voordat je je strandbeminnende ogen afwendt, wil je deze trend wellicht beter leren kennen. Donkere tinten voegen zeker meer drama toe aan een ruimte. Maar wanneer je deze combineert met helderwit en veel natuurlijk licht, creëer je de sfeer van een strandhuis. Deze kleurcombinatie – van donkere tinten met helderwit en natuurlijk licht - heeft ook het juiste effect op de rest van het huis. In een volledig witte ruimte kan het vinden van interpunctie door verschillende texturen en materialen namelijk een uitdaging zijn. Met kleur is het kiezen van een accent – die ook samenhangend is met de rest van het huis – een lastige opgave.

1. Natuurlijk groen

Het toevoegen van een donkergroene tint geeft de keuken een natural feeling en een warme sfeer. In de wereld van keukens zien we dat deze tint steeds vaker gecombineerd wordt met houten en grafische elementen. Denk bijvoorbeeld aan de traditionele, oude boerenkeukens waar je een heerlijk nostalgisch gevoel bij krijgt. Plaats een paar groene helden in de keuken en dat natuurlijke effect komt nog meer naar voren. Groene planten en keukenaccessoires geven namelijk het gevoel van buiten zijn. Natuurlijk houten keukenaccessoires en meubels dragen hier ook zijn steentje aan bij. Kies bijvoorbeeld voor een houten aanrechtblad, keukenkastjes van hout of andere keukenaccessoires – zoals snijplanken, servies, wandplanken en broodtrommels. Door de combinatie van groen en houten items creëer je een plek waar je, naast koken, ook nog tot fijn tot rust kunt komen.

Sfeerbeeld 1 - Keuken verven

2. De donkerblauwe keuken

What about een donkerblauwe keuken? Blauw staat immers voor vertrouwen, kalmte en creativiteit. Dus ben jij geen keukenprins(es) en kun je wel een beetje creativiteit in de keuken gebruiken? Blue is the answer. Warme blauwtinten, koele blauwtinten, heldere blauwtinten, vergrijsde blauwtinten, lichte blauwtinten en diepe blauwtinten: je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Loop gewoon eens langs een verfwinkel en ontdek welke blauwtint het beste bij jou past. Laat de kleur op een speelse manier terugkomen in de keuken en je zit gebakken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de keukenkastjes, tegeltjes of zelfs de koelkast een likje blauwe verf te geven. Vooral in combinatie met klassieke items doet de kleur blauw het erg goed. Door blauw te combineren met goud kun je de keuken een luxe uitstraling geven.

Sfeerbeeld 2 - Keuken verven

3. Een matzwarte keuken

Matte keukens zijn hot! Daarnaast is zwart in de keuken tegenwoordig een groot succes. Natuurlijk blijft het een gewaagde keuze, maar matzwart is een echte trend geworden. Een zwarte keuken ziet er namelijk chique en stijlvol uit en is tijdloos. Onze tip? Matzwarte keukenkastjes of een mooi afgewerkt aanrechtblad in het zwart. Met een matzwarte keuken kies je voor een ontwerp dat perfect binnen een industriële of moderne inrichting past. Zwart is een persoonlijke smaak, maar kan nagenoeg met elk interieur gecombineerd worden. Durf jij het aan?

Sfeerbeeld 3 - Keuken verven

Wil je ook meer lezen over de keuken trends van 2019? Lees verder in 4x de keuken trends van 2019.

Meer inspiratie nodig?