trends

Dit zijn dé 5 tuinmeubel trends van 2021

Met dit heerlijke weer is het tijd voor de tuinmeubel trends van 2021! Dit jaar gaat de tuin nóg meer als verlengstuk van de woonkamer dienen en daarom kunnen we 'm met zorg in gaan richten! Inspiratie nodig? Check dan deze nieuwe trends!

Ferm Living

De zon is weer tevoorschijn gekomen en dat betekent dat het tijd is voor de nieuwe tuinmeubel trends van 2021. De tuin zal dit jaar nóg meer als verlengstuk van de woonkamer gaan dienen doordat we in deze gekke tijden meer behoefte hebben aan leven in een buitenruimte. Het nieuwe tuinmeubel seizoen staat daarom volledig in het teken van een gezellige en sfeervolle 'tuinkamer'.

De tuinmeubel trends van 2021

De tuinmeubel trends van 2021 richten zich op de mogelijkheden van (verantwoord) samen zijn en te kunnen genieten van kleine en specifieke momenten – met een vleugje nostalgie. Het aardse en warme kleurenpallet in combinatie met natuurlijke en duurzame materialen vertegenwoordigt de magie van het buitenleven. Het unieke en serene gevoel van tijd doorbrengen in de natuur wordt nog belangrijker dan ooit tevoren. Met de nieuwste tuinmeubels van tuinseizoen 2021 kun je een rustgevende en natuurlijke buitenruimte creëeren waarin we hopelijk in het gezelschap van onze dierbaren kunnen genieten van de alledaagse momenten.

Tuinmeubeltrend 1: Duurzaam & verantwoord van start

Dit jaar kunnen we steeds met een gerust hart van het comfortabele buitenleven in duurzame tuinmeubels. De trend van het gebruik van duurzame en maatschappelijk-verantwoorde materialen zullen dit jaar namelijk een nog grotere rol gaan spelen dan vorig jaar. Nog meer dan voorheen wordt er door designers en ontwerpers aandacht besteed aan het gebruik van duurzame materialen (denk aan FSC-hout of GOTS-textiel) voor het design, maar ook het productieproces wordt steeds meer in acht genomen. Sommige grote interieurlabels, zoals Ferm Living, lanceren dit jaar zelfs een volledig sustainable collectie tuinmeubels.

Tuinmeubeltrend 1: Duurzaam & verantwoord - Biano.nl

Tuinmeubeltrend 2: Een natuurlijk kleurenpallet

In het verlengde van duurzaamheid en een ‘natuurlijke tuin’ zien we komend tuinseizoen zwarte en donkergrijze tuinmeubels plaatsmaken voor tuinmeubels met een rustig en natuurlijk kleurenpallet. Deze aardse en natuurlijke tinten creëeren een sereen gevoel dat hoort bij het doorbrengen van tijd in de natuur en vertegenwoordigen het genot van het buitenleven. Hoewel we misschien niet anders kunnen wegens de COVID 19 omstandigheden, omarmt deze tuinmeubeltrend de mogelijkheid van tot rust kunnen komen te midden van ons eigen stukje natuur. Bovendien zullen de kleurrijke en weelderige plantenborders extra tot hun recht komen in contrast met het aardse kleurenpallet van de tuinmeubels.

Tuinmeubeltrend 2: Natuurlijk kleurenpallet - Biano.nl

Tuinmeubeltrend 3: Praktische zitmogelijkheden

Ook de derde tuinmeubeltrend speelt haarfijn in om de het huidige corona-klimaat. De corona omstandigheden heben er namelijk voor gezorgd dat we meer dan ooit samen willen zijn. Mocht dat eenmaal in het voorjaar of in de zomer weer mogelijk zijn, dan moet dit natuurlijk wel op een veilige manier gebeuren. Nieuwe lichtgewichte, praktische en multifunctionele tuinmeubels zorgen ervoor dat er altijd extra plek is voor visite. Aankomend tuinseizoen zullen tuin bijzettafels en tuinkrukken dan ook veelvoudig de revue passeren. Dit soort tuinmeubels zijn namelijk eenvoudig te verplaatsen, multifunctioneel in gebruik en vaak ook nog stapelbaar of inklapbaar. Ideaal in deze tijden!

Tuinmeubeltrend 3: Praktische zitmogelijkheden - Biano.nl

Tuinmeubeltrend 4: Human touch tuinmeubels

Zoals hierboven beschreven zullen zwarte en donkergrijze tuinmeubels plaatsmaken voor zwachte kleuren, maar ook voor zachte vormen! De zachte en organische vormen komen voort uit de 'Human Touch' - trend: die we zowel binnen- als buitenhuis komen. Door onder andere de coronacrisis hebben we behoefte aan veiligheid, comfort en zachtheid. Zachte en warme kleuren in combinatie met organische en imperfecte vormen zijn dé uitgangspunten voor designer en daarmee lijkt er een einde te komen aan de Moderne en strakke tuin. De organische en ronde vormen in combinatie met een warm kleurenpallet geven een zachte uitstraling aan de buitenruimte waardoor iedereen zich op zijn gemak voelt. Kortom, we zeggen de zwarte metalen loungeset vaarwel en verwelkomen de houten tuinstoelen met afgeronde vormen in aardetinten.

Tuinmeubeltrend 4: Human touch - Biano.nl

Tuinmeubeltrend 5: Gestoffeerde tuinmeubelen

Ten slotte zal het comfort van de woonkamer nu volledig naar buiten gehaald worden door de trend van gestoffeerde tuinmeubels. Dit jaar introduceert zich namelijk voorzichtig een nieuwe tuinmeubeltrend van gestoffeerde tuinbanken en loungesets met kussens, zodat je er ook buiten ultiem comfortabel bij zit. In de meeste gevallen zullen de kussens natuurlijk wel weerbestendig en waterafstotend zijn, zodat je dus ook niet meer hoeft te slepen met losse tuinkussens. Ideaal, als je zoveel mogelijk tijd buiten wilt besteden.

Tuinmeubeltrend 5: Gestoffeerde tuinmeubels - Biano.nl