Woontrends 2021: 6x de interieurtrends van 2021 uitgelicht

Woontrends 2021: 6x de interieurtrends van 2021 uitgelicht

Benieuwd naar de woontrends van 2021? Het nieuwe jaar is alweer even van start gegaan en dat betekent dus ook veel nieuwe interieurtrends. Ontdek hier alles over de 6 nieuwste woontrends van 2021 die volledig in het teken van comfort en rust staan.

Het nieuwe jaar is alweer even van start gegaan en dat betekent heel veel nieuwe woontrends in 2021. Nu we met de tweede lockdown en het winterse weer aan ons huis zitten gekluisterd komen nieuwe interieurplannen al snel om de hoek kijken. Inspiratie nodig voor nieuw interieur? Met deze 6 woontrends uit 2021 steek jij je oude interieur in een up to date jasje!

Woontrends 2021 in teken van rust

De woontrends uit 2021 staan allemaal in het teken van comfort en rust. Volgens een onderzoek van Vogue Living zouden veel interieurdesigners deze twee termen als belangrijkste trend van 2021 zien. Na de Coronacrisis is iedereen zich steeds bewuster geworden van hoe belangrijk een fijne woonplek is, het moet als thuis voelen en rust uitstralen. Ook de trend van duurzaamheid trekt zich door in 2021. Steeds meer mensen worden nemen hun koopgedrag onder de loep en de invloed die ze kunnen uitoefenen op de aarde.

Woontrend 1: Japandi

Nieuw in interieurland: de Japandi woonstijll. Een woonstijl met een beetje van Japan en een beetje van Scandinavië. Japandi wordt ook wel het warm minimalisme genoemd door de lichte naturellen kalmerende sfeer. Licht hout straalt als eyecatcher binnen het interieur. Handgemaakte meubelen en accessoires zijn de eyecatchers van deze nieuwe woonstijl. Simpele eenvoud in vormgeving geeft een kalmerend effect. Japandi kent twee belangrijke smaakmakers in het interieur: raamdecoratie en behang. Het behang klinkt wellicht niet minimalistisch, maar in de Japandi woonstijl mag er wel wat geëxperimenteerd worden met verschillende patronen en structuren. Kleuren zijn nooit te fel, maar een mooie denimblauw blend bijvoorbeeld mooi in met de natuurtinten en zorgt toch voor een contrast. In de raamdecoratie staan de horizontale jaloezieën centraal. Ze geven een kalmerende indruk als de zon tussen de jaloezieën heen schijnt.

Woontrends 2021- Japandi | Biano.nl
Woontrends 2021- Japandi | Biano.nl

Woontrend 2 | Natuurtinten

Aansluitend op de Japandi stijl zullen de natuurtinten helemaal in de spotlight komen te staan in 2021. Eerder schreven we al over Flexa’s Trendkleur van het jaar 2021 Brave Ground. Een prachtige bruine natuurtint die je komend jaar overal gaat zien. Maar niet alleen op de muren zul je natuurtinten terug zien. Ook op textiel, posters en in meubelstukken zullen natuurtinten prominent aanwezig zijn

Woontrends 2021- Natuurtinten | Biano.nl
Woontrends 2021- Natuurtinten | Biano.nl

Woontrend 3 | Culture Bomb

Kaarsrecht tegenover de Japandi stijl staat het maximalisme. Een eclectische combinatie aan kleuren, prints en accessoires. Na een decennium van minimalisme zou de decoratieve stijl zijn terugkeer maken. De maximalistische woonstijl wordt ook wel een Culture Bomb genoemd door alle wereldse elementen die de stijl in zich heeft. Hou jij van deze stijl? Dan ben je vast niet bang om felle kleuren te combineren en verschillende materialen te mixen. Hoe meer hoe beter! Shop hier de leukste maximalistische items. 

Woontrends 2021- Culture Bomb | Biano.nl
Woontrends 2021- Culture Bomb | Biano.nl

Woontrend 4 | Knuffelbare stoffen

De trend die dan weer wel helemaal bij het comfort aansluit zijn de knuffelbare stoffen. Zoals eerder beschreven hebben we meer behoefte aan een warm thuis en daar horen zachte stoffen helemaal bij. Ronde vormen, lichte tinten, wol en linnen gaan een grote rol in het interieur van 2021 spelen. De lichte stijl wordt ook wel ‘The Bright Bubble’ genoemd, wat staat voor rust en een lege pagina, ofwel een nieuw begin. Ben je helemaal fan van de teddy truien en jassen die nu helemaal in zijn? Good for you! 2021 zal namelijk het jaar zijn waarin deze stoffen ook op meubels gebruikt gaan worden.

Woontrends 2021- Knuffelbare stoffen | Biano.nl
Woontrends 2021- Knuffelbare stoffen | Biano.nl

Woontrend 5 | Nieuw Scandinavisch wonen

Ondertussen gaat de Scandinavische woontrend al heel lang mee, maar dit jaar neemt ‘ie een iets andere wending. Op Tiktok spotten we namelijk al pastelkleurige decoratiestukken die als pronkstuk in de kamer werden gezet. Het leek op een nieuwe trend in interieurland. Kleurrijke accenten en rare abstracte vormen. De trend geeft een ode aan de DIY’s; van purschuim spiegels tot gedraaide kaarsen, de trend is super makkelijk zelf toe te passen! De pastelkleuren vliegen je in deze nieuwe Deense stijl om de oren, gecombineerd met vloeiende vormen en simpel design. De focus ligt helemaal op de decoraties en de woonitems zijn vaak van glas.  

Woontrends 2021- New Scandinavian | Biano.nl
Woontrends 2021- New Scandinavian | Biano.nl

Woontrend 6 | Blauw

Eerder benoemde we al de kleur denimblauw die helemaal z’n terugkeer maakt in de Japandi stijl, maar ook in andere woonstijlen zal blauw zijn terugkeer maken. Zwarte meubels zullen in 2021 een donkerblauwe kleur krijgen. Dit maakt de interieuritems origineler en chiquer. Donkerblauw is een makkelijke kleur om te combineren omdat ‘ie goed gaat met andere kleuren. Poederroze en okergeel zijn traditionele combinaties met donkerblauw, maar ook roest en natuurtinten passen bij deze klassieker.

Woontrends 2021 - Blauw | Biano.nl
Woontrends 2021 - Blauw | Biano.nl