trends

Woontrends 2019: deze 4 trends zijn onmisbaar in huis

De woontrends 2019 zijn al een tijdje bekend, maar nu het jaar ook daadwerkelijk is begonnen wordt het tijd om deze beter onder de loep te nemen. Voor alle nieuwsgierigen onder ons hebben wij de woontrends voor je op een rij gezet.

Bloomingville

Laat je inspireren door de woontrends 2019, want wat kunnen we dit jaar verwachten? Terwijl we nog aan het nagenieten zijn van de feestdagen, zijn de woontrends 2019 al lang bekend. Well we have to warn you: een heleboel goeds. Van verschillende kleurtinten met elkaar combineren tot vintage, ronde vormen, natuurlijke materialen en (ja, nog steeds!) de Urban Jungle.

Woontrends 2019: rust in het imperfecte huis

De woontrends 2019 hebben veel overeenkomsten met de trends van afgelopen jaar. Toch zijn er ook tendensen te zien. Zo blijkt dat meer dan de helft van de wereldbevolking in steden woont en hierdoor de verbinding met de natuur mist. We krijgen dagelijks veel prikkels binnen en soms is het lastig om aan de hectiek van alledag te ontsnappen. Je huis is dé perfecte plek om even te ontspannen en op te laden. Op interieurgebied focussen we ons daarom op de natuur om juist dat gemis in huis te halen.

De tweede woontrend slui mooi op de eerste trend aan: imperfectie. In het hedendaagse leven moet alles op orde zijn: sociale contacten onderhouden, je carrière op de rails houden, social media bijhouden, werken aan je gezondheid en noem maar op. De tegenreactie van deze interieurtrend is juist dat we teruggaan naar de echtheid en onvolmaaktheid van het leven. Bij deze trend kun je denken aan ruwe materialen, marmer, terrazzo, grof en natuursteen.

Een derde belangrijke trend zijn de kleuren. In 2019 zien we over het algemeen fijne warme kleuren, zoals groen, bruin, beige en okergeel. Om deze trend door te voeren in je interieur, kun je het beste kiezen voor een interieur met dezelfde kleurgroep, waardooor alles goed bij elkaar past. Op die manier bewaak je rust en harmonie in huis.

Trend 1: Roaring twenties

We kennen allemaal de film ‘The Great Gatsby’ wel. Een gouden tip: kijk ‘m nog een keer want dit is hét interieur dat we in 2019 veel gaan zien. Een zacht interieur, maar met een vleugje glam hier en daar. Pasteltinten en lichte kleuren in combinatie met fluweel, franjes en messing. Nu denk je vast: ‘messing?’ Gouden en koperen woonaccessoires zijn verleden tijd, want het is nu de beurt aan goudkleurig koper (oftewel messing). Het geeft je jaren 20 interieur een chique vibe! We love it!

Trend 2: Natural elements

Natuurlijk en puur: dat zijn de twee gouden sleutelwoorden voor een stijlvol interieur in 2019. De kleur van het jaar is volgens Flexa Spiced Honey, daar schreven wij al eerder over. Het is een mix van amber en honing en creëert een natuurlijke sfeer van rust in je interieur. Deze trend combineer je met eerlijke en pure materialen, zoals hout, travertin, lavasteen en terrazzo. Terrazzo is de combinatie van marmer en cement en past perfect bij natuurlijke materialen, bijvoorbeeld een mooie print voor aan de muur of statement woonaccessoires.

Trend 3: Imperfectie

Het is al eerder genoemd in dit artikel: het hoeft dit jaar niet perfect te zijn. Dit geeft juist een speelse look aan je interieur. Een deukje hier en daar kan geen kwaad en handgeschilderde materialen passen helemaal bij het idee van de imperfectie van perfectie. Het wordt ook weer tijd om de vondsten uit het buitenland uit te stallen! Yip van de dag: werk ook met tegenpolen in je interieur: vrouwelijk in combinatie met mannelijk, rond naar vierkant en mat naar glanzend.

Trend 4: Wild, wild love...

En ja hoor: dierenprints in je interieur kunnen nog steeds. In de vorm van trendy accessoires, ornamenten en leuke prints. De Urban Jungle trend is een blijvertje en daar worden wij blij van. Toon lef en behang een wand met een speelse natuurprint of kies voor een combinatie van verschillende kamerplanten, bloemen en vogels. Stijl met woonaccessoires in messing en de urban jungle is compleet. 

Welke trend is jouw persoonlijke favoriet? Lees ook: Verfkleur 2019: Living Coral