trends

3x woontrends voor najaar 2018

Met deze woontrends van najaar 2018 maak je je huis zó gezellig dat je helemaal niet meer naar buiten wilt. Wat wij leuk vinden aan deze nieuwste najaar 2018 woontrends? Alles mag! Mix and match jouw favoriete kleuren, materialen en stijlen met elkaar.

We zijn de zomer weer gepasseerd en gaan steeds meer tijd binnen spenderen. Maar dat is helemaal niet erg! Want met deze trendguide maak je je huis zó gezellig dat je helemaal niet meer naar buiten wilt. Wat wij het leuke vinden aan de nieuwe trends is dat alles mag. Combineer verschillende kleuren, materialen en stijlen met elkaar en kom zo tot jouw eigen stijl, we love mix and match. Ook komen de donkere warme kleuren weer terug die er voor zorgen dat je huisje een gezellige en warme uitstraling krijgt.

Trend #1 duurzaamheid in je interieur

Ieder jaar zijn er weer allemaal nieuwe en hippe trends op het gebied van interieur. Maar dit jaar staat vooral in het teken van duurzaam wonen. Maar hoe kun je nou het beste wonen op een duurzame manier?  Denk hierbij onder andere aan duurzame materialen, zoals bamboe. Bamboe zien we steeds vaker terug in ons interieur en wij vinden het fantastisch, tip: lees gauw verder naar trend #2 voor meer over bamboe. Maar ook duurzame verlichting speelt ook een zeer grote rol bij duurzaamheid, wacht dus niet langer met het aanschaffen van spaarlampen of LED verlichting.

Trend #2 we love bamboe 

Samen met de duurzame trend komt bamboe ook steeds meer voor in ons interieur. En daar zijn wij echt super blij mee! Want bamboe is een hartstikke duurzaam materiaal. Het verwerken van bamboe is namelijk ecologisch, het oogsten is spotgoedkoop en bamboe groeit mega snel. Daarnaast is het ook nog licht, flexibel, supersterk en rot het niet. En daarnaast is het mooie dat het ook nog eens super leuk in je interieur staat. Met bamboe geef je een natuurlijke en exotische uitstraling aan je interieur wat perfect staat bij  een botanisch, bohemian, minimalistisch en Scandinavisch interieur. Ben je nou net zo enthousiast over bamboe als wij geworden? Dan moet je zeker even deze shopguide bomvol bamboe meubels en accessoires bekijken.

Trend #3 warme kleuren en luxury eclectic items

Haal klasse en glamour in huis met warme kleuren en luxury eclectic items. De zoetsappige pasteltinten maken langzaamaan plaats voor kleuren met een donkere en warmere ondertoon. Denk hierbij aan donker paars, geel, donker blauw en groen. Groen zien we de afgelopen tijd al steeds vaker in interieurs voorbij komen, maar paars hebben wij nog niet eerder gezien. Ook mag het qua styling iets gewaagder! Mix vooral verschillende prints, texturen en kleuren met elkaar, een eclectisch interieur is namelijk helemaal van nu.

Nu je op de hoogte bent van alle nieuwe trends voor het komende seizoen, vind je het wellicht ook wel leuk om te weten welke trends echt passé zijn in 2019! Interieurexperts besloten dat deze 7 trens echt zo snel mogelijk moeten verdwijnen! Op zoek naar nog meer inspiratie en woontrends? Neem dan zeker een kijkje bij onze shopguides en laat je inspireren!