trends

Dit zijn dé 4 raamdecoratie trends voor 2021!

Benieuwd naar de raamdecoratie trends voor het jaar 2021? De trend van comfort, veiligheid en sereniteit lijkt ook zijn weerklank te vinden in de raamdecoratie trends. Lees hier alle ins and outs over de vier raamdecoratie trens voor dit jaar.

Het nieuwe jaar is al even van start gegaan en dat betekent nieuwe raamdecoratie trends in 2021. Aangezien we door de tweede lockdown nog steeds aan ons huis gekluisterd zitten en een nieuw jaar om een opknapbeurt vraagt is er geen beter moment om na te denken over het vervangen van jouw sombere gordijnen. Met deze 4 raamdecoratie trends van 2021 steek jij jouw oude interieur in een nieuw jasje!

Raamdecoratie trends van 2021

De woontrends die dit jaar volledig in teken staan van comfort, veiligheid en sereniteit lijken ook hun weerklank te vinden in de raamdecoratie trends. De woonwereld speelt vanuit verschillende invalshoeken namelijk massaal in op de onrust en de onzekerheid die het coronavirus afgelopen jaar met zich mee bracht. In deze gekke tijden zijn we op zoek naar serene, natuurlijke en rustgevende setting die de onrust van ons dagelijks leven doorbreekt. Aarde trendkleuren, zachte materialen en natuurlijke elementen zullen ook binnen de raamdecoratie trends van 2021 veelvoudig de revue passeren. Wij vertellen je alle ins and outs over de vier nieuwste raamdecoratie trends.

Trend 1. Lichtdoorlatende gordijnen

Grote raampartijen en een flinke hoeveelheid natuurlijk licht zorgen ervoor dat buiten naar binnen wordt gehaald. Vandaar dat we een hele duidelijke trend van lichtdoorlatende gordijnen en inbetween gordijnen op het podium zien verschijnen. Lichtdoorlatende gordijnen en inbetweens zorgen er namelijk voor dat een ruimte niet volledig verduisterd wordt, maar dat je wel in privacy kunt genieten van een lichte omgeving. Door de combinatie met plisségordijnen kan je overdag de nieuwsgierige voorbijgangers weren en ’s avonds een sfeervolle sfeer creëren door de overgordijnen dicht te trekken.

Trend 2. Kiss the floor trend

Het moderne tijdperk waarin de gordijnen perfect afgesteld moesten zijn met het niveau van de vloer is voorbij. Moderne gordijnen met strakke lijnen en rechte vormen maken namelijk plaats voor gordijnen die juist wat langer zijn en nonchalant over de grond hangen. Deze gordijnen worden ook wel Kiss the Floor curtains genoemd. Door de langere lengte ontstaat er namelijk een imperfecte en ongedwongen sfeer in het interieur. Deze kunst van imperfectie is afkomstig van de Wabi Sabi trend en staat voor het accepteren en waarderen van imperfectie en vergankelijkheid. Kiss the Floor gordijnen geven het rustieke en natuurlijke gevoel waar het bij Wabi Sabi omdraait: het ademt en het leeft.

Trend 3. Aards kleurenpallet

Doordat we vanwege het coronavirus veel binnen hebben gezeten en minder mogelijkheden hebben om dingen buiten de deur te doen is onze waardering voor de natuur alleen maar groter geworden. We willen het gevoel van buiten naar binnen halen. De trendkleur van het jaar - Brave Ground - is dit jaar een hele neutrale, natuurlijke kleur die doet denken aan de kleur van het strand. Deze aardse en steenachtige tinten proberen een connectie met de natuur te maken en halen de rust en sereniteit van de natuur naar binnen. Het aardse kleurenpallet zal dit jaar ook de basis voor de raamdecoratie zijn.

Trend 4. Natuurlijke en duurzame materialen

Natuurlijke materialen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het interieur. Natuurlijke raamdecoratie kan daar natuurlijk niet bij ontbreken. Raamdecoratie zoals bamboe rolgordijnen en houten jaloezieën halen letterlijk de natuur in huis. De behoefte van natuurlijke materialen gaat hand in hand met de duurzame woontrend. Hoewel het gebruik van duurzame materialen en de duurzame productie van gordijnen achter leek te liggen op andere woonproducten, zien we in 2021 nu ook een duurzame ontwikkeling plaatsvinden. Doe Het Budget'

P.S.: Niet een al te groot budget voor nieuwe raamdecoratie? Doe het budget!