trends

Interieur inspiratie: 6 Instagram accounts met een verhaal

Altijd op zoek naar interieur inspiratie? Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Om jou te helpen met de juiste dosis interieur inspiratie geeft Biano jou een top 6 bijzondere accounts op Instagram (met een verhaal) om te volgen.

AnoukB Creative Studio

Kun jij ook zo genieten van mooie interieur inspiratie? Gewoon om je te verlekkeren of om inspiratie voor je eigen huis op te doen? De vraag is alleen waar je moet beginnen: er zijn zo ontzettend veel Instagram accounts om te volgen. Om het je daarom makkelijker te maken hebben we speciaal voor jou een top 6 samengesteld. Een top 6 van interieur accounts waar je U tegen zegt en die net die bijzondere vibe hebben waardoor deze accounts zich onderscheiden van de rest van alle interieur inspiraties.

Interieur inspiratie anno 2019

Wat is hot op het gebied van interieur inspiratie? Het tijdperk van simpelweg foto's van je interieur op je Instagram account te zetten lijkt langzaam te verdwijnen. Steeds vaker zien we accounts voorbij komen die je echt als kunst kunt omschrijven. Een hele nieuwe wereld heeft zich namelijk op Instagram geopend voor jonge creatieve talenten die continu op zoek zijn naar vernieuwing, zich willen focussen op (duurzame) kwaliteit, oog hebben voor details en beelden selecteren alsof het ware museumstukken zijn. Wellicht dat deze nieuwe manier van interieurstyling en -presentatie te maken heeft met het feit dat levensfilosofie een steeds grotere rol binnen de interieurwereld begint te spelen. Het interieur vervult namelijk een steeds belangrijke plek in het leven van ons; het is de plek waar je kunt aarden en tot rust kunt komen in het dagelijke hectische leven.

1. @Anoukb_creative_studio

Hét voorbeeld dat Instagram de speelruimte voor creatieve talenten is geworden is het account van Anouk Brand. Op haar account @Anoukb_creative_studio straalt de liefde voor esthetiek, imperfecties van natuurlijke elementen en slow living van je beeldscherm af. Anouk haalt haar inspiratie, energie en creativiteit uit de eenvoudige dingen uit het leven, zoals het geluid van haar dochter die slaapt en de vogelgeluiden in de vroege ochtend voordat het hectische leven begint. Deze succesformule - van rust, oog voor detail, aandacht voor de mens en kwaliteit, heeft Anouk zelfs doorvertaald naar een fysieke Slowstore in Haarlem en een online webshop.

cc: AnoukB
cc: AnoukB

2. @Trnknyc

Ook het Instagram account @Trnknyc vertaalt de spirituele filosofie naar interieur. De knappe koppen achter dit account zijn van mening dat we te weinig tijd thuis doorbrengen, omdat we altijd maar onderweg zijn. Tariq - de oprichter van dit label - legt uit dat zij hun doelgroep willen helpen met het navigeren in het proces van het creëren van persoonlijke ruimtes die uitstralen wie de bewoners zijn en hoe zij over zichzelf denken. De scheiding tussen werk en privé is volgens Tariq namelijk steeds minder zichtbaar en dat is volgens hem een groot probleem. Thuis moet ook echt als thuis voelen. Daarom laat het Instagram-account ons binnengluren bij de mooiste appartementen van New York. 

cc: TRNK
cc: TRNK

3. @Tintaluhrman

De sleutelwoorden voor het Nederlandse Instagram account @Tintaluhrman zijn eenvoud, sfeer en functionaliteit met een natuurlijke uitstraling. Dit account is hét boegbeeld van dat minimalisme aantrekkelijk kan zijn. Ondanks dat het interieur niet vol staat met allerlei spullen, geeft het huis van Tinta namelijk wel een warm en harmonisch gevoel. Dit harmonische gevoel wordt voornamelijk veroorzaakt door de natuurlijke onderdelen in het huis, waaronder hun eigen houten meubelcollectie.  Tinta heeft namelijk met haar man, Rutger, sinds 2018 een meubel- en interieurstudio met handgemaakte houten meubels, genaamd Woodchuck. 

cc: Woodchuck
cc: Woodchuck

4. @atelier54

Hoewel Sara N Bergman officieel illustrator van beroep is, mag haar Instagram account door haar filosofie achter haar werk absoluut niet ontbreken in dit rijtje. Op haar feed showt Sara zowel haar eigen werk als haar interieur - die beiden in teken staan van de Sabi Wabi filosofie. Deze Japanse levensfilosofie zien we steeds vaker terug komen binnen de interieurwereld staat voor leven in het nu door de kracht van imperfectie en onvolmaaktheid. Een hele mond vol, maar kortweg gezegd gaat het om de kunst van imperfectie, a-symmetrische patronen, minimalistische objecten en de liefde voor natuur.   

cc: Sara N Bergman
cc: Sara N Bergman

5. @Couleurlocaleconceptstore

Ruth Walleyn, van het Instagram account @Couleurlocaleconceptstore, neemt je mee in haar wereld van verwondering. Op haar feed laat ze je verwonderen door de kleuren van de wereld, exotische culturen, adembenemende landschappen, fascinerende mensen en de prachtige natuur. Inmiddels is ze ook het gezicht achter de conceptstore en noemt zichzelf een schatzoeker die altijd op zoek is naar unieke, ongewone, gebruikte en gerecyclede items - allemaal gemaakt met vaardigheid en veel liefde. Ruth richt zelf ook haar eigen huis in met unieke items die van verre plaatsen komen en die haar dierbare herinneringen terugbrengen die haar weer doen glimlachen en dagdromen.

cc: Couleur Locale
cc: Couleur Locale

6. @ByMolle

Ben je toevallig het Nederlandse account @Bymolle al tegengekomen? Dit account (inclusief merk) is ontstaan door een gedeelde passie voor natuurlijke materialen met oog voor duurzaamheid en ambacht. Deze feed is hét voorbeeld van dat duurzaam ook mooi kan zijn. De slow living collectie van By Mölle bestaat uit woontextiel van natuurlijke materialen voor in de slaapkamer, badkamer, keuken en woonkamer.  Met hun prachtige beelden van hun woonitems proberen ze hun volgers op Instagram te inspireren om de schoonheid van slow living in hun dagelijkse routines toe te passen.

 

 

cc: Bymolle
cc: Bymolle

En? Welke ga jij meteen volgen? Of welke account voor interieur inspiratie volg jij misschien al? Laat het ons weten: wij zijn namelijk erg benieuwd!