trends

4x dé keuken trends van 2019

De keuken trends van 2019 zijn verrassend uiteenlopend. Van stoer robuust tot warm neutraal en minimalistisch. Het wordt tijd om de keuken trends van 2019 onder de loep te nemen. Wat is jouw favoriet?

Keuken trends - House Doctor

Wat worden de keuken trends van 2019? Voor je het weet zitten we in het nieuwe jaar en wellicht wordt het tijd voor een nieuwe keuken. Ieder jaar kijken wij als interieurplatform reikhalzend uit naar nieuwe trends. Dit keer is de keuken aan de beurt. Je wilt natuurlijk een keuken die er spik en span uitziet. Om je op weg te helpen geven wij jou een voorproefje van de keuken trends van 2019:

  1. Natuurlijke materialen
  2. Modern vintage
  3. Robuust en stoer
  4. De donkere keuken

Keuken trends 2019: Dit is wat je moet weten

Bij de keuken trends van 2019 draait het allemaal om een goede styling. Er zijn komend jaar genoeg manieren on trend om de keuken in te richten. Alles kan en mag dit jaar: donker, stijlvol, strak en licht. De witte keuken is alleen passé. Misschien maar goed ook, want de white kitchen is een grote ellende om schoon te houden. Naast het gebruik van diverse kleuren zien we ook een verschuiving in materialen. Hout, natuursteen en marmer worden - easy does it - met elkaar gecombineerd. Deze combinatie van materialen zorgt voor een heerlijk, warme uitstraling! Om het je wat makkelijker te maken, hebben we de 4 keuken trends voor aankomend jaar voor je op een rij gezet. In welke keuken zie jij jezelf al helemaal uitsloven?

1. Natuurlijke materialen

Rustig, eenvoudig, maar wel stylish en modern. Dit is een trend die we voor de woonkamer vaker zien in Nederland en nu is ook de keuken aan de beurt. Kastjes zonder handvaten, bruintinten en een koperen kraan met een prachtige spoelbak staat bij deze warme keuken centraal. Enne vergeet de planten niet! In 2019 is het een trend om wat greenery te laten zien in de keuken! Je kunt natuurlijk ook altijd eigen plantjes kweken in de keuken, bijvoorbeeld een basilicumplantje. Ook heerlijk voor de maaltijd! Een favoriet als je het ons vraagt.

2. Modern vintage

Deze trend is de perfecte keuken als je houdt van een luxueuze uitstraling en een jaren ’70 en ’80 vibe. Retro keukens herken je aan de typische kleuren en de karakteristieke ronde vormen. De keuken van toen met elementen van nu. Kleuren als groen, wit, bruin, blauw en de trendkleur goud worden vaak in een moderne vintage keuken toegepast. Een Smeg koelkast met ronde keukenkasten en een moderne ronde kraan passen helemaal bij deze stijl. Voeg aan deze retro items houten accessoires of meubels toe en je hebt een perfecte match.

3. Robuust en stoer

We schreven al eerder over de industriële keuken en deze ruige look mag ook in 2019 nog steeds niet ontbreken. If you like it or not: deze stijl brengt de keuken tot leven. Ook als je geen keukenprinses bent. De stoere en krachtige keukens in combinatie met metaal, beton, chroom en roestvrij staal geeft een keuken een robuuste uitstraling. Ga voor zwart en grijs als je de keuken als deze keukentrend wilt inrichten. Kies accessoires en meubels met een grof onafgewerkte uitstraling, zoals bijvoorbeeld een lockerkast, bakstenen muur en een stenen keukenblad. Weer even iets anders dan een landelijke keuken.

4. De donkere keuken

Voor wie denkt dat een industriële keuken donker is, think again. Het is namelijk mogelijk om een stapje verder te gaan. De afgelopen jaren zagen we vooral witte keukens en dit is de tendens op de ietwat saaie landelijke keuken. We zien bijvoorbeeld steeds vaker huizen met zwarte keukens voorbijkomen. Het hoeft natuurlijk niet per se zwarte te zijn, want je kunt ook kiezen voor antraciet, donkerblauw of een bepaalde bruinachtige tint. Na het zien van deze inspiratiebeelden wil je meteen doorgestuurd worden naar ons verfassortiment. Stap jij over naar de dark side?

Welke keuken trend scoort bij jou de meeste punten?

cc header: House Doctor

Meer inspiratie nodig?