Inspiratie

De industriële keuken: 6 stoere voorbeelden

Ben jij in de afgelopen jaren ook fan geworden van de industriële keuken? Deze ruige look is steeds vaker in appartementen en huizen terug te vinden - waaronder de keuken. Check deze prachtige voorbeelden en doe inspiratie op voor jouw industriële keuken!

Fantasticfrank

Droom jij ook van een industriële keuken, waar je je mooiste servies uitstalt, je flessen showt en die met gewoon goed en professioneel apparatuur uitgerust is? En oh ja, hier en daar staan ook heel nonchi wat wat verse kruidenplantjes. Hoewel dit voor ons nog niet weggelegd is, blijven wij wel gewoon stiekemtjes dromen (én hopen!) van deze prachtige voorbeelden. 

Kenmerkend voor de industriële keuken

Een ruige, cleane industriële keuken bestaat vaak uit materialen als chroom, roestvrij staal en beton. Als je deze materialen combineert met geleefd hout, zit je wat betreft de industriële sferen helemaal check.  Deze combinatie van materialen zie je vaak terug in zowel de keukenkasten als -accessoires. Verder zie je veel open kasten, trolleys en planken aan de muur waarop glazen potten en het mooiste servies op uitgestald mogen worden. Wat betreft de kleur van de keuken wordt er vaak voor een donkere kleur gekozen - al is dit natuurlijk geen must! 

1. De bakstenen keukenmuur

WAUW! De stijl van deze industriële keuken is te danken aan een bakstenen muur, matzwarte keukenkastjes en een stellingkast (die helaas niet op deze foto te zien is, maar je kunt 'm zelf nog even checken!). En wij willen ook zo'n luxueuze set keukenmessen. Met een goedkokende man. Of kok, dat mag ook. Wij zijn de moeilijksten niet. 

 

cc: Fantasticfranc
cc: Fantasticfranc

2. Kleurrijk en industrieel

Oke, vér van onze bedshow: maar wel heel gaaf! Deze ongelofelijk, grote industriële keuken waar veel met kleur gespeeld wordt. Zo zie je maar: een keuken met een industriële look hoeft niet per se uit donkere kleuren te bestaan. Een goedkope manier om kleur toe te voegen? Planten en bloemen! 

cc: Martina Gemmola
cc: Martina Gemmola

3. Persoonlijk en knus

Een iets kleiner exemplaar, we zijn immers niet alleem rijke stinkerds.  Maar net zo mooi én je ziet dat je met een paar kleine industriële details ook al een eind kunt komen. Wat heb je nodig? Veel houten accessoires! Met bijvoorbeeld een houten trolley, houten kistjes en houten planken aan de muur tover je je keuken zo om tot een gave industriële loft om in te koken.

cc: deholic
cc: deholic

4. Rustiek kookeiland

Misschien niet helemaal goed te zien op deze afbeelding, maar het rustieke hout in deze keuken komt van het kookeiland. De houtaccenten zien er in combinatie met de grijze muur van de keuken er prachtig uit! 

 

cc: Jennikayne
cc: Jennikayne

5. Modern rustiek

Lucky you: deze prachtige keuken is door Ikea ontworpen! In deze kitchen zijn natuurlijke materiale met moderne elementen gecombinerd. De industrial touch wordt gecreërd door de rail van zwartgeverde steigerbuizen waar de pannen, keukengerei en kruiden aan gehangen worden.

cc: Ikea
cc: Ikea

6. Een krijtmuur als statement

Van deze keuken zijn wij misschien wel het meest fan. Met een muur van krijtbordverf lijkt het namelijk net alsof je in een prachtige bistrotent zit. Plus een krijtmuur is zowel stijlvol als functioneel: zo kun je er het weekmenu opschrijven, boodschappenlijstjes op kwijt en kun je je handlettering creaties uitoefenen!

cc: livingtomorrow
cc: livingtomorrow

Wil jij graag de industriele stijl in je keuken toepassen, maar heb je een niet al te grote keuken? Lees dan "kleine keuken inrichten: 5 tips".