4x de mooiste voorjaarstrends voor je interieur in 2020

4x de mooiste voorjaarstrends voor je interieur in 2020

Het is bijna voorjaar dus het is tijd om je huis helemaal ready te maken voor de lente! De nieuwste interieurcollecties van de Bijenkorf zijn echt to die for! Benieuwd naar de nieuwe collecties en dé 4 interieurtrends voor 2020? Lees dan gauw verder!

Het voorjaar is in aantocht: de dagen worden langer, het zonnetje begint weer vaker te schijnen en de natuur ontwaakt zich uit haar winterslaap. Tijd om je interieur een frisse voorjaars make-over te geven! Wij signaleerden 4 trends bij de Bijenkorf voor de voorjaarsmaanden en die willen we natuurlijk met jullie delen. Daarom geven we je een flinke dosis inspiratie om jouw huis voorjaarsproof te maken!

Trend #1: Puur natuur in je huis

Een van de grootste trends dit jaar is toch wel de puur natuur trend. Ga terug naar de basis met natuurlijke materialen als hout, rotan, linnen, wol, aardewerk en katoen in combinatie met zachte kleuren als beige, lichtgrijs en crème. Speel met verschillende materialen en lichte kleuren om ervoor te zorgen dat je woonkamer niet eentonig wordt. Het is heel tof om verschillende soorten hout, zoals eikenhout, acaciahout en teak, met elkaar te combineren in combinatie met zachte plaids en sierkussens. Als je een paar kleurrijke eyecatchers wilt toevoegen aan je puur natuur interieur, kun een pop of colour toevoegen door mooie kamerplanten te kopen of je kamer op te fleuren met een verse bos bloemen. Vermijd plastic in je interieur en kies voor woonaccessoires van steen, glas, keramiek, rotan of porselein om je interieur compleet te maken. Creëer een oase van rust in je interieur en go back to nature!

Trend #2: De toekomst is groen

Duurzaamheid wordt steeds meer hot & happening in zowel de interieur- als modewereld. Ook in 2020 is het belangrijk om bewustere keuzes te maken als je (online) gaat shoppen. De Bijenkorf wilt graag klanten inspireren om bewustere keuzes te maken en daarom wordt het assortiment steeds duurzamer. Zo is het bedtextiel van de Bijenkorf Home van biologisch katoen gemaakt. Andere merken die duurzamer te werk gaan zijn o.a. Kayori, Essenza, Aquanova, Molton Brown, Dopper en Claudi. Als jij wilt bijdragen aan een duurzamere wereld, check dan eens het uitgebreide assortiment van deze merken. Sustainability is key!

Trend #3: Marmer & Messing

De derde gesignaleerde trend is marmer & messing. Deze trend draait volledig om de luxe uitstraling van het interieur door woonaccessoires van marmer en messing toe te voegen. En deze trend past ook nog eens goed bij de Puur Natuur trend. Marmer is veelzijdig, goed te combineren met zowel donkere als lichte kleuren en raakt eigenlijk nooit uit de mode, win-win dus! Bijzettafels van marmer zijn nu helemaal hot, maar ook marmeren woonaccessoires (serveerschalen, kaarsen en onderzetters) doen het erg goed binnen deze luxe woontrend. Als je aan je interieur nog meer luxe wilt toevoegen dan mag messing zeker niet ontbreken. Fotolijsten, trolleys, bestek, er zijn zoveel woonaccessoires van messing te vinden, er is voor ieder wat wils! Zorg er wel voor dat het geen overdaad aan messing wordt, want dat kan kitscherig ogen. Met marmer en messing haal je een luxury feel in huis!

Trends #4: Perfecte Imperfectie

In deze Instagram-tijden lijkt het heel belangrijk om het perfecte interieur te hebben waarbij alles netjes afgewerkt en op elkaar afgestemd is. Perfecte imperfectie wordt echter steeds meer een trend. De Japanners noemen dit Wabi Sabi: the art of imperfection. Schoonheid zit ‘m hierbij niet in een perfect en volledig gestileerd interieur, maar juist in het onvolmaakte. De muren in huis hoeven niet perfect gestuukt en mogen juist een rauw randje hebben, zoals bijvoorbeeld een originele bakstenen muur. Bij deze trend wordt veelal gebruik gemaakt van robuuste materialen zoals beton, steen en donker hout, het liefst een beetje onafgewerkt. Je meubels en woonaccessoires hoeven niet per se perfect bij elkaar te passen, alles draait om het combineren van stijlen. Omarm die imperfectie!

Hebben deze voorjaarstrends jou geïnspireerd om nieuwe interieur items te shoppen? Bekijk hier de gehele collectie van de Bijenkorf!