inspiratie

Badkamer inspiratie: 4 stijlen waar je zen van wordt!

Op zoek naar badkamer inspiratie? De trends voor de badkamer vliegen je om de oren! Ga jij voor rauw en stoer, natuurlijk, bohemian of monochroom? Laat je inspireren door onze badkamer inspiratie.

Beeld 1 - Badkamer inspiratie

Op zoek naar badkamer inspiratie? Wij bespreken hieronder de 4 grootste badkamertrends van 2019. Net als het interieur van de woonkamer en de keuken is ook de inrichting van de badkamer onderhevig trends. Deze ruimte moet functioneel, praktisch en comfortabel zijn. Na even puzzelen kun je de badkamer van jouw dromen samenstellen. Heb jij een verbouwing op de planning staan? Lees dan verder voor een bordje vol badkamer inspiratie. 

  1. Stoer en rauw
  2. Bohemian vibes
  3. Natuurlijke tinten
  4. De monochrome badkamer

Badkamer inspiratie: dit zijn de 4 grootste badkamertrends van 2019

Onze badkamer inspiratie laat zien dat de badkamer steeds meer een leefruimte wordt. Mooie badkamermeubels en accessoires staan centraal. De badkamer hoeft op deze manier niet praktisch te zijn, maar kan ook nog de show stelen van het huis. Benieuwd naar de badkamertrends? Kies tussen verschillende stijlen: van natuurlijk tot design, strak en modern tot monochroom. Lees gauw verder en laat je inspireren!

1. Stoer en rauw

Steek de badkamer in een stoer nieuw jasje zonder te veel tierelantijnen. Functionaliteit staat bij deze badkamer trend met stip op nummer één. Als je in het bezit bent van een kleine badkamer, dan is deze functionele badkamer good enough for you. Deze trend heeft namelijk veel handige opbergplekken die in de badkamer zijn geïntegreerd. Welke materialen worden gebruikt? Beton zie je op verschillende plekken terug: verwerkt in de wastafel of op de vloer en de muren. Enne, een voordeel van beton is dat het weinig onderhoud nodig heeft. 

Sfeerbeeld 1 - Badkamer inspiratie

2. Bohemian vibes

Bohemian staat voor warm, sfeervol en speels. Haal de natuur naar binnen met groen in de badkamer. Zo zorgen planten niet alleen voor sfeer en een frisse geur, maar ook voor rust en energie. Plaats de planten in een mooie plantenbak en geniet van deze wereldse look! Combineer met houten badkamermeubels en accessoires om het bohemian plaatje compleet te maken. Denk aan een vintage krukje, decoratie ladder of houten wandplankjes. Als finishing touch kies je voor messing badkamerverlichting, kaarsen en een mooie vloerkleed. Dat laatste item is misschien niet heel praktisch, maar maakt wel de boho look af!

Sfeerbeeld 2 - Badkamer inspiratie

3. Natuurlijke tinten

De badkamer is een plek voor jezelf. De ruimte waar je in rust de dag kunt starten of juist afsluit. Kleur speelt hierbij een belangrijke rol. De rustgevende kleur groen in combinatie met aardetinten dragen hieraan bij. Bij deze trend wordt ook de natuur naar binnen gehaald, maar op een meer ontspannen manier. Bij deze badkamertrend zien we donkere houtsoorten, handgemaakte objecten en tropische planten. Denk aan houten wandrekken, zeeppompjes gemaakt van klei en een plantenbak van porselein. En vergeet niet badkamer organizers toe te voegen, zodat je zoveel mogelijk rondslingerende spullen uit het zicht houdt! 

Sfeerbeeld 3 - Badkamer inspiratie

4. De monochrome badkamer

De monochrome badkamer is te herkennen aan zwart-wit combinaties. Zwart is de kleur van luxe, exclusiviteit en wordt om deze reden steeds vaker gebruikt in de badkamer. Donkere kleuren geven immers een warm en veilig gevoel, wat natuurlijk weer past binnen deze ruimte van het huis. Bij een monochrome badkamer blijft het geheel rustig door de toon-op-toon kleurcombinatie. Je kunt nog een stapje verder gaan door te kiezen voor zwarte badkamermeubels, inclusief wastafel(s). Zo trek je het thema door en creëer je een luxe uitstraling. 

Sfeerbeeld 4 - Badkamer inspiratie