inspiratie

Moderne woonkamer: deze 4 woon-items zijn onmisbaar

Een moderne woonkamer heeft strakke lijnen, grafische prints, minimalistische details, heldere vormen en neutrale kleuren. Fan van de modern centry? Er zijn 4 items onmisbaar in een moderne woonkamer. Get ready for tons of decoratie inspiratie.

Beeld 1 - Moderne woonkamer

Fan van een moderne woonkamer? Er gaat niets boven een goed ontworpen moderne woonkamer die geschikt is om te genieten van family time en het ontvangen van vrienden. Deze primaire ruimte bepaalt de toon voor de rest van de inrichting van het huis. Het is ook de beste plek om jouw creativiteit los te laten en te experimenteren met kleurpaletten, lagen van textuur en patronen. Een moderne woonkamer moet comfortabel, sfeervol en stylish zijn. Als je een design liefhebber bent, dan staan er heel wat klassieke modern centry meubels op je te wachten. Let’s go!

  1. Fluwelen meubels
  2. Grafische muurversiering
  3. Ronde vormen
  4. Keramiek

Moderne woonkamer: deze 4 items zijn onmisbaar

Bij een moderne woonkamer matcht alles prachtig met elkaar. In today’s world is het inrichten van de woonkamer niet alleen trendy als je esthetische materialen gebruikt, maar ook als deze materialen herhaaldelijk kunnen worden gerecycled. De combinatie van artistieke, luxueuze en stijlvolle items met organische en natuurlijke materialen wordt daarom steeds belangrijker. Of in andere woorden: trendy woonitems die een harmonieuze interactie hebben met moeder natuur. Een moderne woonkamer heeft strakke lijnen, neutrale kleuren, jaren 80 feels, velvet en is bovendien tijdloos. Wij hebben 4 items op een rij gezet die niet weg te denken zijn uit en moderne woonkamer.

1. Fluwelen meubels

En the obsession with velvet continues… Wellicht ben je het zien van fluwelen meubels al een beetje beu, maar wanneer je de rest van het decor in een fris jasje steekt zie je deze trend weer in nieuw daglicht. Als jouw woonstijl modern is, blijf dan bij de modern-centry strakke lijnen zonder opsmuk of versiering. Probeer bijvoorbeeld een velvet sofa te combineren met leren stoelen of combineer een fluwelen fauteuil met een muur in grafisch behang. Voor een moderne woonkamer kun je het beste kiezen voor fluweel in sterke verzadigde tonen, zoals warmrood, bruin of aardse en mosterdgele tinten.

Sfeerbeeld 1 - Moderne woonkamer

2. Grafische muurversiering

Wat je ook altijd ziet in een moderne woonkamer zijn grafische prints aan de muur. Een grafische print hoeft niet per se druk te zijn. Je kunt ook gaan voor een minimalistisch kleurvlak op de muur, bijvoorbeeld oudroze. Gebruik verlichting die op de print, poster of afdruk staat gericht. Kies voor frames in hoogglans, matzwart, hout of metaalafwerkingen. Als je verschillende muurversieringen aan de muur wilt, hang ze dan dicht bij elkaar om één geheel te creëren. In moderne kamers zie je namelijk geen rommel of eindeloze kleine woonaccessoires.

Sfeerbeeld 3 - Moderne woonkamer

3. Ronde vormen

Moderne verlichting maakt jouw nieuwe interieur helemaal compleet. Deze interieurstijl kenmerkt zich door strakke lijnen, witte muren, grote ruimtes en vissengraat vloeren. De ronde vorm en geometrische lijnen van moderne verlichting is strak en past perfect binnen een modern interieur. Ronde vormen brengen rusten in een kamer en hebben toch een krachtige uitstraling. De meeste moderne lampen wil je - door het unieke uiterlijk - centraal in de ruimte hangen. Lampen in ronde vormen heb je in verschillende types: hanglampen, tafellampen, wandlampen en ga zo nog maar even door.

Sfeerbeeld 3 - Moderne woonkamer

 4. Keramiek

Perfection is boring. Keramieken vazen, servies, potten en pannen die geschilderd zijn creëren een handgemaakt effect. Dat wil zeggen: de items zijn vaak nog niet afgeschilderd en de speelse patronen en kleuren zijn over het algemeen niet homogeen. Een modern interieur geeft een duidelijke knipoog naar pop-art invloeden uit de jaren 1950 en 60. De trend combineert namelijk levendige gekleurde tegels met donkerhouten meubels. Mocht je dus binnenkort potten gaan bakken, verf dan jouw eigengemaakte pottery in een speels kleurtje!

Sfeerbeeld 4 - Moderne woonkamer

Meer shoppen én met fijne kortingen? Neem dan een kijkje voor de beste deals tijdens Black Friday.