4x de mooiste dekbedovertrek stijlen voor in je slaapkamer

4x de mooiste dekbedovertrek stijlen voor in je slaapkamer

Ben je op zoek naar mooie dekbedovertrekken om lekker onder te kruipen na een lange dag? Er is ontzettend veel keuze! Wij maakten een lijstje voor jou met vier verschillende stijlen dekbedden die ideaal zijn voor in je slaapkamer. Slaap lekker!

Op zoek naar een mooi dekbedovertrek? Met dit regenachtige weer is er niks lekkerder dan warm onder de wol te kruipen, nog liever onder een mooi dekbedovertrek dat helemaal past binnen het interieur van je slaapkamer. Er is online een breed scala aan dekbedovertrekken met diverse designs en materialen van verschillende merken te vinden. Waar ben jij naar op zoek? Ga je voor een effen dekbedovertrek, een speels printje of iets met bloemen? De keuze is overweldigend en daarom selecteerden wij 4 toffe stijlen dekbedovertrekken om inspiratie op te doen voor je nieuwe beddengoed. Dat wordt heerlijk slapen!

Mooie dekbedovertrekken in overvloed

De keuze is reuze als het gaat om mooie dekbedovertrekken. Je kunt gaan voor drukke prints, felle kleuren of juist kiezen voor rustige pastelkleuren, lichte printjes of effen dekbedovertrekken. Wil je een dekbedovertrek dat past bij je slaapkamer interieur of wil je liever iets wat een sterk contrast vormt? Als je op zoek bent naar een nieuwe dekbedovertrek, kijk dan ook naar het materiaal waarvan het gemaakt is. Je kunt natuurlijk gewoon kiezen voor katoen, maar er zijn ook satijnen exemplaren te vinden of exemplaren met een katoenmix of linnenmix. Kies wat jij fijn vindt om onder te slapen. Wij selecteerden voor jou 4 stijlen met prachtige dekbedovertrekken voor in je slaapkamer. 

Stijl 1: Prints uit de natuur

Haal de natuur in huis door te kiezen voor een dekbedovertrek met bloemenprint of een dekbed met plantenpatroon. Je kunt kiezen voor een fijne print die iets minder opvallend is of ga voor grote bloemen waardoor je bed echt een eyecatcher wordt. Of wat dacht je van klassiekere bloemenprints of een tof jungle thema. Als je liever onder een subtieler dekbed wilt liggen, kies dan juist voor een wit dekbed met een klein bloemenprintje in lichte kleuren. Je slaapkamer krijgt met deze natuurprints een hele andere uitstraling, dus geef je slaapkamer een touch of nature!

Stijl 2: Kekke anders-dan-anders printjes

Naast dekbedovertrekken met bloemen- en plantenpatroon kun je ook kiezen voor een mooi dekbedovertrek met een gekke print als je iets zoekt wat niet zo standaard is. Een opvallende print zorgt ervoor dat je aandacht direct naar het bed wordt getrokken en het is een leuke afwisseling in je slaapkamer. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een overtrek met geometrische vormen, stippen, dierenprint of een mix van verschillende kleuren. Net wat bij jou past. Stem je dekbedovertrek af op de rest van het interieur van je slaapkamer of andersom, zodat het geen overdaad aan kleur of print wordt. 

Stijl 3: Simpel & clean effen

Er is de wereld aan keuzes wat betreft effen beddengoed als je liever een slaapkamer wilt waarbij je beddengoed geen drukke printjes heeft. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor (gebroken) wit, of andere zachte natuurlijke kleuren, om je slaapkamer rustig te houden. Mocht je toch meer kleur in je slaapkamer willen creëren, kies dan juist voor een meer dominantere kleur - zoals lichtblauw of een donkere kleur. Dit zijn kleuren die enerzijds wel opvallen en anderzijds goed te combineren zijn met andere accessoires. Je kunt het effen beddengoed mooi afmaken door een paar sierkussens, met een printje of een effen kleur, op het bed te leggen.

Stijl 4: Gestreept altijd goed

Met de gestreepte print zit je eigenlijk altijd goed. Een witte achtergrond met een blauw of zwart streepje is heel klassiek, maar je kunt ook kiezen voor strepen in een felle kleur of juist met een gekleurde achtergrond. En je dan heb je ook nog de keuze uit verticale of horizontale streepjes. Een streepje hoeft dus helemaal niet saai te zijn! Enne, hartstikke tijdloos!


Heb je een kleine slaapkamer? Wij geven 6 tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer