Paastafel trends | 5x feestelijke paastafels voor 2021

Paastafel trends | 5x feestelijke paastafels voor 2021

Milou Derckx

Op zoek naar inspiratie voor een paastafel? Pasen is de eerste feestdag van het lenteseizoen dus pakken we het graag groots aan. Gezellig samen ontbijten of brunchen, maar hoe kleed je het geheel aan? Hier de 5 nieuwste paastafeltrends voor dit jaar!

Hoewel we dit jaar verplicht zijn om binnen te blijven, mag dat de pret van een feestelijke paastafel niet drukken. Ook als je alleen met je gezin, met je vriend(in) of met huisgenoten bent, kun je de eettafel prachtig versieren voor een gezellige Paaslunch of -brunch. Laat je inspireren, want met deze paastafel trends ziet jouw eettafel er op z'n Paasbest uit!

De paastafeltrends van dit jaar

Na een heftig jaar kunnen we wel wat vrolijkheid, gezelligheid en optimisme gebruiken. Pasen, als eerste feestdag van de lente, is dan ook bij uitstek de kans om samen met je gezin (en hopelijk misschien zelfs extra familie!) een feestelijk momentje te organiseren. Kook en beschilder eitjes, zet sfeervolle paasdecoratie op een sidetable of op de salontafel, maak je favoriete hapjes klaar en maak de paassfeer aan tafel compleet met één van deze prachtige paastafel trends. Tijd om even te genieten met de mensen die je het meest dierbaarst zijn. In dit artikel vertellen we je alles over de laatste paastafel trends en hoe je ze kunt toepassen op de eettafel!

1. De Wabi-sabi paastafel

Dat de Wabi-sabi woontrend juist dit jaar zo ontzettend populair is, is goed te verklaren. De Wabi-sabi woontrend komt oorspronkelijk uit Japan en is overgenomen vanuit het Japans boeddhisme. Het is een trend, een filosofie, die staat voor het leven in het nu. Deze Japanse filosofie richt zich op de kunst van het genieten van het moment, in plaats van altijd maar bezig zijn met het "perfecte plaatje" creëren. Schoonheid wordt gevonden in de imperfectie. Voor de Wabi-sabi woontrend betekent dat een mix van eenvoudige en imperfecte meubels, onbewerkte en ruwe materialen, een natuurlijk kleurenpallet - met oog voor een bewuster en duurzamer leven. Deze trend zien we dan ook terug aan de paastafel! Met handgemaakt en authentiek servies creëer je een eenvoudige tafel. Maak van de gelegenheid gebruik om het rustiger aan te doen en geniet van elkaars gezelschap aan de Wabi-sabi paastafel - met vers gebakken brood en de geur van zelfgemaakte koffie.

De Wabi-sabi paastafel - Biano.nl

2. De line art tafeldecoratie

Deze paasdecoratie trend van 2021 staat in teken van de minimalistische lijnkunst. Deze woontrend van eenlijnige illustraties en lijntekeningen vindt zijn oorsprong in de mode en kunst en is geïnspireerd door de abstracte en surrealistische kunstwerken van Matisse en Picasso. Deze trend zien we tegenwoordig ook overal binnen het interieur terug: denk hierbij aan line art op kussens, vazen, bloempotten, beddengoed, tapijten, posters en dus ook servies. De line art paastafel bestaat dan ook uit eenvoudig en strak servies met fine art erop. Line art nog verder toepassen? Versier de naamkaartjes met line art, zet verse bloemen in een vaas versierd met line art en wat dacht je van Line art servetten of tafelkleed? Of zelfs paaseieren met lijntekeningen?

Line art tafeldecoratie - Biano.nl


3. Floral paasfeest aan tafel

Aan een paastafel mag de paastak natuurlijk niet ontbreken! De ultieme paastak? Forsythia! Maar waarom niet helemaal all the way gaan met bloemen? Een bos verse en weelderige lentebloemen zijn namelijk dé eyecatcher van een goedgebekte tafel. Ga voor een weelderige bos met ontluikende voorjaarsbloemen in complementaire kleuren en contrasterende texturen en vul deze bos aan met de Forsythia! Liever toch een iets bescheidener tafel? Kies dan 2 of 3 contrasterende voorjaarsbloemen en ze samen in minivaasje.

Floral paasfeest - Biano.nl

4. De Bio-lentetafel

De gezellige lentetafel mag lekker vol staan met sapjes, brood, hartige taart, heerlijke jam en natuurlijk voor iedereen een eitje. Door de tafel gezellig én duurzaam te kleden met bijvoorbeeld een vrolijk tafelkleed van bio-katoen, fairtrade eierwarmers en servies van een ecologisch ‘vriendelijk’ houtsoort draag je ook nog een steentje bij aan de natuur. Win-win! Daarnaast zien we op de bio-lentetafel de vrolijke en traditionele lentekleuren, maar dan op een subtiele manier toegevoegd.

Bio lentetafel - Biano.nl

5. Playful paasbrunch

Een tegenhanger van de natuurlijke woontrend is de Playful Living trend. Deze trend lijkt een reactie te zijn op de sombere periode die het Corona-virus veroorzaakt. Meer dan ooit tevoren is er behoefte aan geluk, hapiness en joy. De Playful Living woontrend speelt hier slim op in en helpt ons om weer meer plezier te maken thuis. Kenmerkend voor deze trend zijn de intense en heftige kleuren, patronen, texturen en vormen. Hoe kleurrijker, hoe beter. Hoe deze trend zich vertaald naar de paastafel? Denk aan gekke eetbare decoratieve items, paaseieren in alle kleuren van de regenboog, felgekleurde glazen en vazen en de etagere mag natuurlijk niet ontbreken!

Playful paasbrunch - Biano.nl

Voor welke paastafel ga jij?

Wat is jouw favoriete paastafel?