inspiratie

Geef je badkamer een budgetproof nieuwe look met deze trends!

Wil jij je badkamer budgetproof een nieuwe look geven? Ook in 2021 zijn er weer allerlei nieuwe badkamertrends die je gemakkelijk en budgetproof kan toepassen. Geef jij je badkamer een nieuw kleurtje? Of vervang je je oude badkamerassecoires door nieuwe?

Kan jouw badkamer wel een nieuwe look gebruiken? Deze 5 badkamertrends geven je wat inspiratie om je badkamer super makkelijk én budgetproof up te graden.

5 x Badkamertrends van 2021 voor een budgetproof make-over

Als we het hebben over een badkamer make-over denk je al vaak aan hoge bedragen, maar een badkamer make-over kan ook heel budgetproof zijn. Met deze badkamertrends hoef je niet je hele badkamer opnieuw in te richten, je kunt ook kleine aanpassingen doen. Denk bijvoorbeeld aan je spiegel vervangen of een nieuw kleurtje op de muur.

Trend 1  | Groen

In 2020 zagen we de groene kleur al vaak voorbijkomen en deze kleur blijft voorlopig ook nog helemaal in. Bij groen denken we al snel aan veel planten, maar ook de muren worden een groene kleur. Denk bijvoorbeeld aan groene keramieken tegels tegen de douchewand of groene badkamer meubels. Ben je op een budget en wil je met kleine aanpassingen je badkamer wat groener maken? Verf de muur achter je spiegel in een olijfgroene tint of hang planten in je douche.

Trend 2 | Ronde spiegel

De trend waar je supermakkelijk én budgetproof op kan instappen is de ronde spiegel. De ronde spiegels ogen minimalistisch en luxe. Prachtig onder een losse wastafel of boven de wc. Wil je er nog een schepje bovenop doen? Plak dan een ledstrip achter de spiegel voor een chique look.  

Trend 3 | Terrazzo tegels

Terrazzo tegels zijn retro en dus weer helemaal in! We zagen ze al eerder in bijzettafeltjes en koffiemokken, maar dit patroon zal ook terug te zien zijn in badkamertegels. Combineer de tegels met zwart en wit voor een moderne look of met veel andere kleuren voor een speels effect.

Trend 4 | Donkere badkamer

Naast groen zijn donkere tinten ook helemaal hot in badkamerland. De witte badkamers maken plaats voor donkere kleuren zoals donkergrijs, donkerblauw en zwart. Donkere badkamers ogen chique en geven een hotellook in huis. Wat vooral opvalt zijn de matzwarte badkamermeubels -en accessoires. Deze zijn mooi in combinatie met hout en goud. Je geeft je badkamer een makkelijke budgetproof make-over door alle muren in een donkere kleur te schilderen en alle badkamer accessoires te verwisselen voor zwart.

Trend 5 | Mediterriaanse look

De aardse tinten komen overal in ons interieur terug en ook in de badkamer kunnen ze niet ontbreken. Mediterriaanse badkamers hebben gestucte wanden en invloeden van over de hele wereld. Wat vooral opvalt binnen deze badkamers is dat alles één geheel lijkt. De wanden lopen over in de badkamermeubels en de douchewanden. Tinten zoals crème, bruin en roze komen veel terug. Breng een rauwe stuclaag aan op je muur en you're ready to go!

De trends die we meenemen van vorige jaren

De betonlook in de badkamer en industriële badkamer blijf je terugzien. Dit uit zich vooral in de glazen douchewanden met matzwarte omlijningen on losstaande badkuipen met een zwarte kraan. Ook zal je gouden kranen nog vaak in de badkamers. Witte tegels met zwarte voegen zijn ook nog steeds helemaal in. Vind je deze stijl mooi? Vervang je douchedeur dan voor een met stale omvang of kies voor goude details in je badkamer.