inspiratie

Landelijke keukens: 3x keukens met een nostalgisch en stoer karakter

Huiselijkheid, gezellig en comfort zijn de drie sleutelwoorden waar men op zoek is bij het kopen van een nieuwe keuken. De landelijke keuken verenigt deze drie sleutelwoorden. Saai? Not at all! Neem maar eens een kijkje tussen deze landelijke keukens!

Beeld 1 - Landelijke keukens

Landelijke keukens achterhaald? Niet als je het ons vraagt. Landelijke keukens heb je tegenwoordig in verschillende uitvoeringen: van stoer tot rustiek en ambachtelijk. Het materiaalgebruik is kenmerkend, bijvoorbeeld bij deze landelijk keukens. Zoals je ziet wordt er veelal gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, bijvoorbeeld hout en steen met een robuuste afwerking. In een landelijke keuken voel je je meteen thuis en dat nodigt uit om een langere tijd in de keuken te spenderen. How? De welbekende cottage stijl met de gemoedelijke en nostalgische sfeer van vroeger is alles wat je nodig hebt voor een landelijke keuken… Neem maar eens een kijkje tussen deze landelijke keukens en ontdek hoe heerlijk deze stijl is:

Landelijke keuken: haal de bourgondische sfeer in huis

Landelijke keukens zijn het middelpunt van gezelligheid. Denk aan de keuken van een woonboerderij op het platteland: koken en leven in een authentieke omgeving. Nodig familie en vrienden uit om bij te praten onder het genot van een heerlijke maaltijd. Een keuken waar je wilt dineren, bijkomen na een lange, goede gesprekken voert en alles uit de kast haalt om een mooi gerecht in elkaar te flansen. Wij hebben drie types landelijke keukens op een rij gezet: een karakteristieke boerenkeuken, een landelijke keuken in een modern jasje en een stoere landelijke keuken. What’s your favorite?

1. De karakteristieke boerenkeuken

Zie jij het al voor je? Gezellig babbelen in een boerenkeuken? Het lijkt ons één groot feest. Een keuken die ruikt naar versgebakken brood en oma’s authentieke recept pruttelt lekker op het vuur. Natuurlijk hoef je niet per se op een boerderij te wonen om dit gevoel te ervaren. Je kunt natuurlijk ook een boerenkeuken in een rijtjeshuis laten plaatsen. Koop een stel oude houten snijplanken, een stoere stenen pot en een mooie schaal voor op het aanrecht en je creëert in een handomdraai de sfeer van de boerenkeuken. Je kunt voor het optimale gevoel van een boerenkeuken een landelijke eetkamertafel - als centrale plek van het huis - in het midden plaatsen. Wedden dat je vaker in de keuken zit dan voorheen? Met een lekkere kop koffie of een heerlijk glas wijn en iedereen mag en kan iedereen aanschuiven. Haal die boerenvondsten maar tevoorschijn!

Sfeerbeeld 1 - Landelijke keukens

2. De moderne landelijke keuken

Een moderne landelijke keuken zorgt ervoor dat deze goed past in een stedelijk interieur, zoals in een modern appartement of een oude woning. Deze keuken is speciaal ontworpen voor de liefhebbers die houden van de authentieke landelijke woonstijl, maar het moderne comfort niet los kunnen laten. Een moderne landelijke keuken maakt het mogelijk om deze twee ideale werelden met elkaar te combineren. Door natuurlijke materialen te combineren met een little touch modern design maak je de nostalgische beleving helemaal af. Wat ons betreft een mooie oplossing.

Sfeerbeeld 2 - Landelijke keukens

3. De landelijke industriële keuken

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de landelijke keukenstijl te combineren met andere stijlen. How does it work? Bij een industriële interieurstijl denken we vaak aan grote metalen meubelen en donkere kleuren. Bij landelijk wonen draait het daarentegen vaak om natuurtinten en authentieke oude spullen. Deze twee stijlen gecombineerd is een mooie mix. Gebruik zware materialen zoals hout en metaal en plaats een mooie open kast in de keuken met hierin leuke landelijke opbergpotten. Laat je inspireren door keukens met bijvoorbeeld een natuurstenen aanrechtblad in combinatie met industriële elementen zoals een koperen kraan en fabriekslampen. Strak van vorm en stoer qua sfeer. Maak gebruik van stoere industriële kleuren zoals zwart, donkergroen en grijs en jij hebt de perfecte landelijke industriële keuken.

Sfeerbeeld 3 - Landelijke keukens

Ben jij overtuigd en wil jij een landelijke keuken kant-en-klaar kopen? Lees hier de beste tips voor het onderhandelen met de verkoper.