Tuinideeën: 4x inspiratie voor een lente make-over

Tuinideeën: 4x inspiratie voor een lente make-over

Kun jij wel wat tuinideeën gebruiken nu het voorjaar is begonnen? Wij helpen je een handje op weg om je tuin een kleine make-over te geven, zodat je tijdens de fijne lentedagen kunt genieten van een gezellige tuin.

Een flinke dosis tuinideeën komt nu goed van pas, want eindelijk na veel lange, druilerige en regenachtige dagen is het eindelijk lente! Hoog tijd om weer eens de tuin in te gaan en je tuintje op te knappen voor het voorjaar. Want wat is er nou fijner dan op een zonnige lentedag een kopje koffie te drinken in een gezellige tuin? Wij geven je een paar inspirerende tuinideeën!

Tuinideeën om je tuin gezellig te maken

Ben je nog op zoek naar tuinideeën ter inspiratie voor je tuininrichting? Geen nood, wij hebben een paar leuke ideeën voor je verzameld, zodat je je tuin een make-over kunt geven zonder al te veel gedoe! Met een paar nieuwe tuinaccessoires, tuinmeubels en planten vrolijk je gelijk je tuin op. Benieuwd welke tips je kunt toepassen zodat je tuin er gezellig uitziet en helemaal klaar is voor de lentedagen? Lees dan gauw onze 4 tuinideeën!

Ga au naturel met bamboe, hout & rotan

De interieurtrend met meubels en accessoires van natuurlijke materialen is here to stay en ook heel goed toepasbaar op het interieur van je tuin. Tuinmeubels van hout, bamboe en rotan zijn dan ook bij veel webshops populair. Als je deze meubels van natuurlijk materiaal goed verzorgd, kun je er jarenlang plezier van hebben. Naast dat deze meubels beter zijn voor het milieu, zijn ze vaak ook een stuk mooier dan plastic meubels en geven ze een klassieke en landelijke touch aan je tuininterieur. Lees je van tevoren goed in over de verzorging van de tuinmeubels en shop de mooiste exemplaren bij Biano.  

Maak een mini moestuin

Een moestuintje alleen bedoeld voor mensen met groene vingers? Think again! Al heb je een klein tuintje, een mini moestuintje met wat groentes en/of kruiden brengt gelijk een beetje leven in je tuin. Heb je van tuinieren niet veel kaas gegeten, dan kun je het beste beginnen met een paar potjes met kruiden als basilicum en bieslook. Als je al klaar bent voor de next step kun je beginnen met het planten van sla, tomaatjes, courgette en radijsjes. Deze groentes zijn relatief gemakkelijk om mee te beginnen. Waar plant je al dit moois dan? Mocht je een wat grotere tuin hebben, dan is het fijn om bijvoorbeeld 4 vierkante meter geschikt te maken voor een moestuintje. Heb je niet zoveel ruimte, dan kun je ook een paar groentes en kruiden in grote bakken potten. Of gebruik paar kleine potjes die je ergens in de tuin kunt neerzetten. Koop ook nog een paar leuke kleurrijke plantjes en bloemen voor in de tuin en het tuinieren kan beginnen!

Vrolijk de boel om met kussens en kleden

Bij je mooie tuinmeubels van bamboe of hout horen natuurlijk leuke tuinkussens! Net als bij kussens voor in huis, is er heel veel keuze uit tuinkussens. Als je een paar tuinkussens wil aanschaffen voor de lange termijn is het slim om geen trendgevoelige kussens met drukke prints en kleuren aan te schaffen. Investeer in mooie effen gekleurde kussens of kussens met een subtiel printje waar je lang van kunt genieten en niet zo snel op bent uitgekeken. Je kan eventueel wat kleinere sierkussens met print aanschaffen die leuk zijn voor erbij. Streepjes en bloemenprints zijn altijd goed! Wil je nog wat meer kleur toevoegen aan je terras dan is het ook tof om een buiten vloerkleed aan te schaffen. Deze gaan lang mee en geven je terras net wat meer kleur.

Maak je gezellige tuintje af met sfeerverlichting

In een gezellige tuin mag sfeerverlichting voor de late avonduurtjes natuurlijk niet ontbreken! Ga je voor hanglampen die je aan een boom of muur kan bevestigen of kies je voor een leuk lichtsnoer wat je in een boom kan wikkelen? Vergeet ook vooral niet om na te denken over wat voor soort lampen je wilt gebruiken. Er zijn namelijk steeds meer toffe lampen op zonne-energie te verkrijgen en dat is voor in de tuin natuurlijk ideaal! Én beter voor het milieu! Zet deze lampjes strategisch neer in de tuin op plekken waar veel zonlicht komt zodat je ’s avonds een prachtig verlichte tuin hebt. Steek nog een paar kaarsjes aan en je kan heerlijk genieten van een zwoele lenteavond!