inspiratie

Mediterraanse tuin: inspiratie voor een mediterraanse tuinstijl

De mediterraanse tuin is er eentje om veel inspiratie uit te halen. Gestucte muren, inspirerende woonitems en een oase aan rust. De mediterraanse woonstijl doet veel af van de Bohemian stijl, maar is iets rustiger en toepasbaar voor iedereen!

Is jouw tuin wel toe aan een make-over, maar heb je nog wat inspiratie nodig? Dan is de mediterraanse stijl misschien wel iets voor jou! Tover jouw tuin om in een gezellige, laid-back oase van rust met deze tips.

Mediterraanse tuin

De mediterraanse tuinstijl kenmerkt zich aan de vele aardtinten, lage zitmeubelen en gezellige sfeerverlichting. De tuinstijl haalt zijn inspiratie uit verschillende landen en draait om een unieke combinatie aan vondsten. De mediterraanse stijl lijkt op de Bohemian stijl, maar straalt iets meer rust uit en geeft een serene look. Net zoals in de Bohemian stijl staan in de Mediterraanse stijl ook de materialen zoals bamboe en rotan centraal.

Tuinmeubels

De welbekende grijze loungesets maken in de mediterraanse stijl plaats voor bruinkleurige rieten meubels. Ga voor een rotan stoel of een rieten bank om de look helemaal af te maken. De mediterraanse look staat ook wel bekend om de lage comfortabele meubelen zoals poefs, of andere lage tuinmeubelen. Hierdoor creëer je een knus Marokkaans effect. Ronde hoeken en vormen maken je look wat zachter, wat gelijk ook weer wat gezelliger oogt.8 Heb je veel ruimte in je overkapping? Of toevallig twee bomen in de tuin? Dan is een hangmat onmisbaar voor deze look! Het geeft een zomerse uitstraling en zeg nou eerlijk: niks is lekkerder dan met een boekje in de zon in je hangmat liggen.

Verlichting

Qua verlichting kan het niet warm genoeg in je tuin. Ga voor geel licht of meer sfeer en laat de witte tinten achterwegen. De verlichting kan ook dienen als decoratie wanneer je kiest voor windlichten. Ben je on a budget? Met een klein tripje naar de kringloopwinkel vindt je vast allerlei leuke grote glazen vazen waar je kaarsen in kunt zetten. Kaarsen en fakkels werken namelijk ook goed voor de mediterraanse look, maar pas uiteraard wel uit voor het vuur.

Planten

Heb je geen groene vingers? Dat is voor de mediterraanse look geen probleem. Om het zomerse gevoel helemaal naar je achtertuin te halen zullen palmen en cactussen goed tot z’n recht komen. Haal de planten wel naar binnen als het kouder weer wordt, ze zijn namelijk gemaakt voor warme tempraturen.

Woonaccessoires

Bij de mediterraanse tuinstijl draait het helemaal om de woonaccessoires. Kenmerkend voor deze tuinstijl zijn namelijk de wereldse accessoires en hoe leuk is het dat die musthaves van je favoriete tripjes helemaal tot zijn recht komen! Denk bijvoorbeeld aan toffe kandelaars, een mooi tafelkleed of een Marokkaanse poef.

Gestucte muren

Je hebt ze vast al vaak in het buitenland gezien: de gestucte muren. De gestucte muren hebben een structuur en vaak een gezellig kleurtje. Voor de mediterraanse look kan je een aardetint kiezen en de muur waar je je terras hebt stucen. Dit geeft een zomer -én vakantiegevoel!

Buitenkleden

Nog meer gezelligheid in de tuin? Ga dan voor een buitenkleed! Een buitenkleed maakt je ruimte in één klap super warm en gezellig en is makkelijk schoon te houden.