Een flinke dosis inspiratie voor een landelijke badkamer

Een flinke dosis inspiratie voor een landelijke badkamer

Een landelijke badkamer is tijdloos en daarom een ideale stijl. Hout en natuurtinten staan bij een landelijke badkamer centraal. Bij BadkamerXXL kun je alles vinden om in je badkamer een landelijke sfeer te creëren. Benieuwd hoe?

Wil jij graag je badkamer omtoveren tot een landelijke badkamer, maar weet je niet hoe? We got you covered! Samen met badkamergoeroe BadkamerXXL geven wij je een flinke dosis inspiratie en tips voor een prachtige landelijke badkamer. Dus benieuwd voor welke badkamermeubels je moet gaan, wat voor soort sanitair je moet kiezen en met welke accessoires en kleuren je aan de slag moet gaan? Je leest het hieronder!

De tijdloze kracht van landelijke badkamers

Een landelijke badkamer is de perfecte woonstijl wanneer je houdt van rust, gezelligheid en geborgenheid. Het is dé plek waar we na een lange dag tot rust komen, of waar we ontspannend aan onze dag kunnen beginnen. Maar ook privacy en luxe zijn belangrijke eigenschappen van een landelijke woonstijl. Een landelijke badkamer wordt dan ook gekenmerkt door zowel natuurlijke materialen als een rustig kleurenpallet; een combinatie die zorgt voor een warme en rustieke uitstraling die tijdloos is. Ook wat betreft de meubels en accessoires zien we deze combinatie terugkomen, gecombineerd met luxueuze accenten. Kortom, met de keuze voor de juiste materialen, stijlvol sanitair, een rustig kleurenpallet en bijpassende accessoires creëer jij jouw eigen perfecte landelijke badkamer.

Houten badkamermeubels

Als je een landelijke badkamer wilt creëren, dan mogen natuurlijke materialen niet ontbreken! Tegenwoordig zien we voornamelijk hout – als natuurlijk materiaal - in landelijke interieurs. Hout geeft namelijk een warme sfeer en is goed te combineren met verschillende andere kleuren en materialen. Je kunt ervoor kiezen om badkamermeubels in dezelfde houtsoort te verzamelen, of juist verschillende houtsoorten te mixen in je badkamer interieur. Sloophout en eikenhout zijn over het algemeen veel gebruikte houtsoorten voor badkamers. Kies bijvoorbeeld voor een wastafelmeubel van sloophout of eikenhout en plaats daar waskommen op. Daarnaast kun je bijvoorbeeld houten badkamerkasten neerzetten om je beautyspulletjes en handdoeken in op te bergen. Het is ook heel tof om een grote spiegel, met een houten lijst, aan de wand te hangen voor een extra landelijk tintje.

Stijlvol sanitair

Qua sanitair kun je het beste kiezen voor rustige kleuren, zoals gebroken wit en vergrijsde aardetinten en zandkleuren. Deze kleuren geven de ruimte namelijk meteen een rustig en knus gevoel. Waskommen in een beton uitvoering of gebroken-wit zijn prachtig in combinatie met een houten wastafelkast, omdat het een mooi contrast vormt. Mocht je extra ruimte hebben voor een bad, dan is een vrijstaand ligbad een luxueuze aanvulling die gelijk in het oog springt. Een iconisch ovalen model is prachtig in combinatie met het robuuste hout en mooie badkamertegels. Door je waskommen qua kleur en stijl af te stemmen met je ligbad, wordt je landelijke badkamer een rustig geheel. Ten slotte past een grote regendouche perfect in het plaatje van de landelijke badkamer.

Natuurlijke tinten op de muur en vloer  

De kleuren in een landelijke badkamer zijn voornamelijk natuurtinten, zoals beige, lichtgrijs en antraciet in combinatie met zwart en wit. Taupe en off-white zijn over het algemeen populaire keuzes. Je kunt ervoor kiezen om één of meerdere muren in een natuurtint te schilderen of je kiest tegels van natuursteen of een ander materiaal voor aan de muur en op de vloer. Het is mooi als je badkamermeubels een contrast vormen met de muur en vloer, maar zorg er wel voor dat je niet te veel verschillende kleuren mixt in het badkamerinterieur.

Accessoires om je badkamer af te maken

Accessoires kunnen de finishing touch geven aan je landelijke badkamer. Denk bijvoorbeeld aan linnen en katoenen badkamertextiel: niets geeft een fijner gevoel van een zachte handdoek na een warme douche of bad. Stem het badkamertextiel af op de kleuren van de badkamer en kies voor overige accessoires, zoals de klassieke tandenborstelhouders, zeepdispensers en toiletrolhouders. Maar ook bijpassende kaarsen, een houten krukje of rieten opbergmanden zijn typische voorbeelden van landelijke accessoires.  Gebruik geen overdaad aan accessoires, zodat het een rustig en sfeervol geheel wordt. Less is more!

Nieuwsgierig geworden? Bij BadkamerXXL vind je nog veel meer badkamermeubels en accessoires.