trends

Hoe kan ik mijn tuin het beste inrichten? Dít zijn de 2022-trends

2022 zit er weer bijna aan te komen en dat betekent maar een ding; de trends van volgend jaar zijn weer bekend! Zo ook de trends voor de inrichting van je tuin.

Afgelopen jaar hebben we vooral gemerkt dat de tuin een van de belangrijkste plekjes in huis is geworden. Door het vele thuiswerken en alsmaar binnen zijn, is het des te fijner als je buiten even je rustmomentje kunt pakken. Hoewel de lente nog een ver van ons bed show is, geven we je nu alvast de tuintrends van volgend jaar mee! Zo kun je je alvast voorbereiden en ideeën opdoen. 

We houden van kleur

Al dat thuiswerken ervaren de meeste mensen maar als een saaie bedoeling. De kletsmomentjes bij het koffieapparaat zijn vervallen. Je spreekt collega’s alleen nog maar in vooraf geplande ‘meetings’ en je zit de hele dag vooral tegen jezelf te praten. Dat saaie toveren we in de tuin om tot een kleurrijke bedoeling! In de basis zien we wel wat meer natuurlijke kleuren terug. Denk aan groen, beige, bruin en grijs. Dan hebben we het vooral over de meubels met basic kleuren. Maar in het kleurenpalet van 2022 ga je ook vooral veel kleurtjes en printjes terug zien. Denk aan Bohemian Style kleden, kleurrijke planten, tuinkussens met vrolijke printen en fel gekleurde accessoires.

Een winterbestendige tuin

Idealiter kunnen we het hele jaar door lekker naar buiten. Of het nu koud is, regent of de zon schijnt. Daarom zien we komend jaar veel oplossingen die zorgen voor een zogenoemde winterbestendige tuin. Denk aan een overkapping, een vuurkorf in de tuin of zelfs een tuinhaard. Wil je helemaal winterproof zijn? Maak dan een echt tuinhuis die je vanbinnen kunt verwarmen. Ideaal om je lekker even in terug te trekken of een heuse borrel-ruimte van te maken! Zo borrel je op vrijdagmiddag gewoon lekker met je vrienden en familie buiten, in plaats van de digitale VrijMiBo’s die je nu gewend bent.

Alles duurzaam

De afgelopen jaren zijn we al aardig aan het woord duurzaam gewend. Toch blijft dit in 2022 ook de boventoon voeren. De tuin is de perfecte plek om duurzaam in te richten. Denk aan een duurzame tafel eiken. Over het gebruik van hout verschillen de meningen enigszins. We hebben onze bomen tenslotte hard nodig. Maar als je een eiken tafel koopt met een FSC of PEFC keurmerk, zit je altijd goed! Als je helemaal duurzaam wilt gaan, kies dan voor tweedehands meubels uit de kringloopwinkel of van Marktplaats. Daar zitten vaak prima tuinmeubels tussen die echt een tweede leven verdienen.