trends

Mooie kamerplanten: 4x de trends voor 2019

Zie jij door alle mooie kamerplanten het bos niet meer? Er staat weer een nieuw seizoen voor de deur en daarom is het weer tijd voor een groene update! Intratuin komt ieder seizoen met de laatste groentrends om zo de mooiste kamerplanten in huis te halen.

Intratuin

Benieuwd naar de mooiste kamerplanten trends van dit jaar? Met het nieuwe seizoen in aantocht komt Intratuin met een boekje vol ‘spelregels’ voor planten, genaamd het ‘Groenste Boekje’. Het Groene Boekje is speciaal ontworpen voor mensen zonder groene vingers. Maar naast hulp en inspiratie worden ook de planten trends voor het seizoen bekendgemaakt om jouw interieur te voorzien van een frisse wind met de mooiste kamerplanten. Lees alles over de laatste trends hier:

Mooie kamerplanten: 4x de trends van dit seizoen

Inspiratie van de mooiste kamerplanten kun je in het nieuwe Groenste Boekje van Intratuin te vinden. Dit boekje is net als de eerste editie opnieuw een knipoog naar de taalgids van de Nederlandse Taalunie (ook genaamd het Groene Boekje). Om van jouw huis een echt 'plantenhuis' te maken brengt Intratuin ieder seizoen namelijk een gids uit - vol inspiratie met de mooiste kamerplanten en tips om de mooie kamerplanten goed te verzorgen. Per ruimte vertellen de groene goeroes over de meest geschikte planten, de eigenschappen van deze mooie kamerplanten en hoe je al dat mooie groen het beste kunt verzorgen. Kortom, 2019 wordt een jaar vol plantenpracht. Ben jij benieuwd naar de 4 trends voor komend voorjaar 2019? 

Trend 1: De Boho Garden

Als wij denken aan een bohemian interieur denken we meteen aan de soeks van Marrakech, een explosie van kleuren, aztec stoffen en natuurlijk planten. Het zit ‘m in de dingen die een glimlach op je gezicht toveren. Herinneringen, warmte en zoals de plantencoaches van Intratuin mooi beschrijven: “het ultieme - het gras kriebelt tussen je tenen - gevoel”. Als jij van eenvoud, nonchalant en romantisch houdt, dan past deze planten trend wellicht bij jou. Verder wordt de kracht van deze trend vertaalt in materialen voor in huis. Materialen als haakwerk, mooie manden en franjes passen perfect bij deze stijl in huis.

 • Jasmijn (Jasminum Polyanthum): De Jasmijn is een klimplant met fijne twijgen en heerlijk geurende witte of lichtroze bloemen. De plant kun je het beste op een lichte en zonnige plek plaatsen. Bij de verzorging is het belangrijk dat je potgrond tijdens de groeiperiode vochtig houdt, maar vermijd teveel water. 
 • Lidcactus (Schlumbergera): De Lidcactus is een vrolijk kleurrijke toevoeging aan je interieur door de mooie felle bloemetjes. Zet de Lidcactus op een lichte plaats, maar waar ‘ie geen zonlicht ontvangt. 
 • Tijgerorchidee (Oncidium): De Tijgerorchidee dankt zijn naam aan de tijgerprint op de bloem. De plant doet het goed op een lichte plaats en houdt absoluut niet van direct zonlicht. Geeft de plant eens per week water zodat ‘ie lekker kan groeien.
Mooie kamerplanten - Sfeerbeeld 1

Trend 2: Into the wild

Bij deze trend trek je de natuur letterlijk naar binnen. Denk aan een slaapplek in de middle of nowhere, het geluid van geritsel in de bossen en brekende takjes een kabbelend beekje op de achtergrond. Deze trend neemt je mee in een wereld van hardcore kamperen, maar dan lekker thuis. Met onderstaande groene toppers creëer je een oase van rust en kalmte om je heen. Pak je rust thuis, want het dagelijkse leven is immers al druk genoeg. Met deze trend kun je even ontsnappen aan de hectiek van alledag. De mooiste kamerplanten voor deze trend zijn:

 • Flamingoplant (Anthurium): Deze plant is afkomstig uit het regenwoud en groeit daar op natte plekken. De flamingoplant bestaat uit vrolijke kleine bloempjes met aan de voet een een gekleurd schutblad. Doet het goed op een lichte standplaats en houdt niet van volle zon. De plant heeft regelmatig water en plantenvoeding nodig. 
 • Bekerplant (Nepenthes): Deze vleesetende plant gebruikt zijn bekers om insecten te vangen. Deze plant groeit het beste op een plek waar de luchtvochtigheid wat hoger ligt. Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd volle zon. 
 • Lepelplant (Spathiphyllum): Deze mooie luchtzuiveraar heeft stijlvolle donkergroene bladeren met daarboven stralende lichte vaantjes. Deze plant wil regelmatig water en een beetje licht, maar houdt niet van de zon.
Mooie kamerplanten - Sfeerbeeld 2

Trend 3: Rainbow pastel

Pastel, pastel, pastel it is. Met pasteltinten voeg je een zacht accent toe aan je interieur. Met kleuren als oudroze, mintgroen en ijsblauw kun je een dromerige, zoete en knusse sfeer in huis creëren. Te zoet? Voor een frisse uitstraling combineer je pastel met grijs of okergeel. Misschien is 2019 hét jaar voor meer lef en hartstocht in je interieur. De pastelkleuren komen goed tot hun recht met intens gekleurde bloemen en planten in vrolijke plantenbakken.

 • De Cactus: Eindelijk een plant die wel tegen een goede hoeveelheid zon geschapen is. Cactussen blijven immens populair. Logisch ook, want cactussen zijn een eyecatcher in je interieur. Plaats dit jaar een keer een grote cactus of cactussen van verschillende formaten in je huis. Dit maakt het speels en interessant om naar te kijken. 
 • Kalanchoë Humilis: Deze kamerplant is perfect voor mensen zonder groene vingers. De Kalanchoë is aangenaam om naar te kijken, makkelijk te verzorgen en blijven lang mooi. Een aanwinst om het binnen wat mooier te maken! De plant geeft de voorkeur aan een lichte plaats en weinig zonlicht. Een keer per week water geven is voldoende.
 • Kokerbromelia (Aechmea): De Kokerbromelia is met zijn zilverkleurige blad waanzinnig in een pastelkleurig interieur en de plant is ook nog makkelijk te verzorgen. De grond moet altijd licht vochtig blijven. That being said, raden we aan om de plant eens in de week water te geven. Geef deze kamerplant een lichte en lekkere warme plek in huis, waar hij niet in de volle zon staat.
Mooie kamerplanten - Sfeerbeeld 3

Trend 4: Summer Breeze

Summer days drifting away to oh oh the summer nights...Zomeravonden, zand tussen je tenen en hoge golven: dat is wat deze trend bij ons oproept. Bij deze trend kies je volgens de Intratuin voor “warme kleuren, bamboe en aardewerk”. Een palmboom in de hoek van de woonkamer maakt dit gevoel compleet. Tijd voor een heerlijk zomerbriesje door je interieur.

 • Cambria Orchidee (Catatante): De Cambria Orchidee is nog steeds een topper in onze woonkamers. Deze orchidee houdt van een lichte plek, maar wil niet vol in de zon staan.   Water geven als de aarde droog aanvoelt, ongeveer 1 keer per week. 
 • Kokerbromelia (Aechmea Primera): Deze plant heeft groen en zilver gestreepte bladeren en bloeit van zomer tot de winter met grote dieproze bloemen. Een lichte standplaats werkt uitstekend voor de Kokerbromelia. Uiteraard niet plaatsten in de volle zon. 
 • Medinella (Magnifica): Deze plant met grote bloempluimen is een moeilijk tante als het om verzorging gaat, maar maakt bij iedereen indruk. Zorg voor een lichte en warme plek en geeft pas water wanneer dat echt nodig is. Moet vaak wennen in een nieuwe omgeving.
Mooie kamerplanten - Sfeerbeeld 4

YAY! Dat waren de planten trends voor het voorjaar van 2019. Heb jij al een keuze gemaakt welke planten de show gaan stelen in jouw woonkamer? Mocht je nog meer inspiratie op doen wat betreft kamerplanten, lees dan verder in een van de volgende artikelen: