trends

Dit zijn de 5 populairste badkamertrends voor 2021

De badkamertrends van 2021 laten zien dat onze badkamer nog meer dan voorheen een leefruimte wordt waar we kunnen ontspannen. Laat je inspireren door de laatste badkamertrends en richt de badkamer van jouw dromen in!

Op zoek naar de laatste badkamer trends? Nu we opnieuw een jaar thuis hebben gezeten, ben je misschien wel toe aan een nieuwe kleur of stijl in de badkamer. Begint het bij jou ook te kriebelen? Ontdek hier de mooiste badkamertrends en begin en eindig jouw dag dit jaar in (een nieuwe) stijl!

Badkamertrends 2021

Is jouw badkamer toe aan een update? Gelukkig zijn badkamertrends de meest tijdloze woontrends in de zin dat de badkamerstijlen relatief lang mee gaan. Een renovatie of aanpassing aan je badkamer is namelijk een flinke investering en niet bepaald een klus die we jaarlijks op onze to-do lijst hebben staan. De natuurlijke badkamertrends van voorgaande jaren zoals beton(look) badkamertegels, houten badkamermeubels, wastafels en kommen van natuurlijke materialen en ronde badkamerspiegels zullen ook dit jaar zeker nog als rode draad door de badkamertrends van dit jaar lopen. Benieuwd op welke manier? Lees hier alles over de 5 populairste badkamertrends van 2021:

  • Hotel Chic badkamer
  • Soft Scandanavic badkamer
  • Smart & sustainable badkamer
  • Japandi badkamer
  • Balineese badkamer

#1.Hotel chic badkamer

Met de eerste trend van de Hotel Chic badkamer creëer je een luxe en weelde spa-ervaring in eigen huis. Een luxe plek waar je volledig kunt ontspannen in een royale inloopdouche of een vrijstaand bad. Kenmerkend voor deze stijl zijn de rijke en warme kleurtinten die je doen denken aan edelstenen, zoals de diepgroene kleur van een smaragd. Deze donkere en chique kleuren vormen een perfecte combinatie met de badkamermeubels van natuurlijke materialen zoals natuursteen, hout en marmer. Verder doen verfijnde glamouraccenten, zoals geborsteld messing, het erg goed in de hotelbadkamer.

#2. Soft Scandanavic badkamertrend

Tegenover de Hotel Chique trend staat deze tweede badkamertrend: Soft Scandanavic. Deze trend staat voor fris, licht en kalmte - maar er mag weer meer kleur aangebracht worden. En dan met name zachte pasteltinten die elkaar in een ton-sur-ton stijl afwisselen. De pastelkleurige vloer- en wandtegels met een glossy effect in visgraatmotief of in een hexagon patroon zijn vaak de basis van de Soft Scandanic badkamer. Al zien we in 2021 ook voorzichtig een verschuiving naar een wastafelkom, toilet of zelfs een bad in de vrolijke pastelkleuren. Hierdoor is al snel iedere badkamer uniek en heeft een heel eigen karakter. De pastelkleurige badkamer kan eindeloos gecombineerd worden met verfijnde lichthouten of juist met matzwarte badkamermeubels en -accessoires.

#3. Slim en duurzaam badderen

De slimme technologie is in 2021 ook in de wereld van badkamers niet meer weg te denken. Van slimme douchesystemen waarmee je water bespaart tot aan een badkamerspiegel die de condensvorming kan reguleren: de slim ingerichte badkamer zorgt ervoor dat je van alle gemakken voorzien bent én ook nog eens een steentje bijdraagt aan het milieu. Dit jaar zien we bovendien dat ook de slimme verlichting onze badkamer veroverd heeft - met de slimme Philips HUE badkamer spots als hét schoolvoorbeeld. Deze smart inbouwspots kun je niet alleen met je smartphone bedienen, je kunt ook een (duurzaam) lichtplan maken door de sterkte in te stellen op tijdstip of er een sensor op aansluiten zodat de verlichting reageert op jouw aanwezigheid in de badkamer.

#4. Welness in de Japandi badkamer

Met de Japandi badkamer combineer je het Japanse minimalisme met de Scandinavische functionaliteit. Door de twee stijlen met elkaar te combineren creëer je een functionele en rustgevende omgeving met een puur wellness-gevoel zoals de traditionele Finse houten sauna's. Natuurlijke materialen en aardse tinten met donkere accenten zorgen voor een prachtig contrast van licht en donker. Belangrijk is dat de Japandi badkamer orde en rust uitstraalt: decoratieve objecten maken plaats voor praktische en minimalistische gebruiksvoorwerpen.

#5. Binnenstebuiten in de Bali-badkamer

Een andere grote badkamertrend is letterlijk en figuurlijk de vervaagde lijn tussen buiten en binnen. Deze badkamers worden vanwege hun rustgevende en holistische uitstraling ook wel de Balinese badkamer genoemd. In de Balinese badkamer wordt vaak als basis gekozen voor grote betonnen badkamertegels omdat er weinig naden zichtbaar zijn. Deze betontegels in natuurlijke kleuren worden gecombineerd met natuurlijke badkamertegels met reliëf en kiezelmozaïek voor het echte Bali-gevoel. Badkameraccessoires zie je vaak terug in bamboe en rotan of andere natuurlijke materialen. Bovendien is dé manier om invloeden van buiten naar binnen te brengen natuurlijke planten. Planten brengen de badkamer tot leven en zijn de manier om de een serene en holistische sfeer toe te voegen.

GESCHIKTE BADKAMER PLANTEN 🌱

Binnen iedere badkamertrend zien we dat planten terrein hebben gewonnen in de badkamer. Of het nu gaat om een prachtige groene eyecatcher in de boek van de badkamer of een paar kleine plantjes op de wastafelmeubel: planten zijn de manier om een badkamer tot leven te brengen. Niet alle planten kun je echter zomaar in de badkamer neerzetten, omdat een badkamer relatief een donkere ruimte is met een hoge luchtvochtigheid. Maar onderstaande planten kun je met een gerust hart in de badkamer plaatsen.

Meer weten over planten die geschikt zijn voor in de badkamer? Hieronder lees je alle ins and outs over badkamerplanten, de beste standplaats en verzorgingstips.