trends

Experts: deze interieurends zijn in 2019 uitgespeeld

Denk je net up-to-date te zijn wat betreft de laatste interieurtrends, worden ze door de experts al weer verbannen. Interieurexperts besloten dat deze 7 interieurtrends volgend jaar (2019) zo snel mogelijk mogen verdwijnen. Eens of oneens?

In de snelle wereld waarin we leven verandert alles continu - waaronder ook de interieurtrends. Wij weten eerlijk gezegd ook niet of we het er helemaal mee eens zijn (gezien ons arme portemonnee), maar de interieurexperts zijn al weer druk bezig met de interieurtrends van het jaar 2019. En over maar liefst acht trends waren ze heel duidelijk: weg ermee! 

1. Boekloze boekenkasten

Laten we meteen maar bij de eerste interieurtrend beginnen: de trend van enorme boekenkasten waar weinig (of zelfs géén!) boeken in staan. De boekenkasten van nu staan namelijk vol met vaasjes, fotolijsten, souvenirs, posters - in ieder geval allesbehalve boeken. De interieurtrends van Purewow hebben niets met deze hypnotiserende, hyper-minimalistische look: breng gewoon maar weer de boeken terug! Wat vind jij? 

2. Transparante meubels

In 2018 in, in 2019 al weer uit: de transparante woontrend. Woongblogs stonden dan ook vol met transparante meubelen en woonaccessoires. Diverse interieurexperts vinden deze trend helemaal niets, sterker nog: ze vinden deze trend "vermoeiend". Veel beter kun je - volgens hen - voor rotan en riet gaan - net zo luchtig en tijdloos.  

3. Witte en roestvrije keukens

Wat betreft de keukentrends is er lange tijd ingespeeld op save keuzes. Wit en roestvrijstaal waren een veilige keuze. Volgens de interieurexpertsr mag hier verandering in komen. Overweeg bijvoorbeeld eens om je kasten te schilderen met een brutaler donkerblauw of matzwart en combineer dit met wat warmere details (denk bijvoorbeeld aan handgrepen met een vintage look). 

4. Een behangen muur

Ja, de interieurexperts binden er geen doekjes om heen: "één muur met behang voelt als een verlaten experiment". Volgens de experts is één muurtje met een vrolijk behang niet meer voldoende en moeten we het extremer aanpakken. Alle muren mogen van behang voorzien worden.

5. Plantjes in stolpen

In 2019 wordt ook korte metten gemaakt met de gezellige stolpen. Althans, volgens de experts. Volgens hen is deze trend van mini-tuintjes in behulzing erg studentikoos en zó 2010. Deze specialisten nemen niet bepaald een blad voor hun mond, zoals je misschien al wel gemerkt had... 

6. Het nonchalante onopgemaakte bed

We zeggen volgend jaar bye bye tegen de hygge-chic woontrend en hello tegen het volwassen opgemaakte bed. Dat wordt weer netjes opmaken dat bed! Geen excuses meer helaas.. 

7. De witte stoelen

Persoonlijk vinden wij het erg jammer: maar de witte, eenvoudige Scandinavische stoelen op houten poten mogen blijkbaar ook niet meer. Reden? Iedereen heeft deze stoelen en iedereen verkoopt deze stoelen. Volgens de experts is het tijd voor originelere exemplaars. 

Benieuwd naar welke trends, dit najaar, wél helemaal hip and happening blijven? Lees dan verder in "3x de woontrends najaar 2018".