Ultiem loungen doe je met deze 5 loungeset trends van 2021

Ultiem loungen doe je met deze 5 loungeset trends van 2021

Milou Derckx

Heerlijk onderuit gezakt in een loungeset: dat is pas écht ontspannen. Maak je klaar voor de heerlijke luie en en zonnige dagen met één van deze loungeset trends en geniet niet alleen comfortabel, maar ook in stijl!

Heerlijk onderuit zakkend in het zonnetje en (hopelijk over een tijdje) gezellige borrels en diners met familie en vrienden op de loungeset: dat is nou precies waarom het buitenleven zo heerlijk is. Met welke loungeset trend ga jij deze zomer de ultieme relax-momenten tegemoet?

Loungeset trends van 2021

Wil jij de tuin voorjaarsklaar maken en een gloednieuwe loungeset voor in de tuin kopen? Nu de lente officieel weer begonnen is en we helaas wegens corona nog steeds thuis moeten blijven is dit hét moment om met een nieuwe loungeset jouw buitenruimte van een upgrade te voorzien. Nog meer dan voorheen wordt de tuin een extra woonkamer waar je optimaal van het buitenleven kunt genieten. Nieuwsgierig naar welke materialen, kleuren en designs we dit jaar veel gaan zien? Wij hebben de vijf laatste loungeset trends van dit jaar op een rijtje gezet.

1.Duurzaam en verantwoord loungen

De tuintrend van duurzame tuinmeubelen zal dit jaar nog populairder aanwezig zijn dan ooit tevoren. Deze trend kenmerkt zich niet alleen door het aanleggen en onderhouden van een milieubewuste tuin waarin de natuur z'n gang mag gaan, maar richt zich ook op milieubewuste tuinmeubels en tuindecoraties. We zien dat verschillende merken en shops steeds meer aandacht besteden aan zowel het (her)gebruik van duurzame materialen als het productieproces. Dit jaar zien we dan ook een toename van houten tuinmeubels met een FSC-, SVLK- of een PEFC-label: keurmerken die garanderen dat het hout afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos en verantwoord geproduceerd is.

2. Gestoffeerde loungesets

Een tweede trend die we vorige jaren al voorzien zagen verschijnen, maar dit jaar het toneel domineert zijn de gestoffeerde loungesets. Doordat we steeds meer afhankelijk zijn van ons eigen buitenruimte, willen we die net zo comfortabel inrichten als de woonkamer. De tweede tuintrend staat dan ook in teken van gestoffeerde loungesets en loungebanken die een buitenversie van onze binnenshuis banken zijn. Omdat de gestoffeerde loungesets in de meeste gevallen bestaan uit waterafstotende en weerbestendige kussens, kunnen we de bank het hele jaar door buiten laten staan. En dus ook optimaal en zo lang mogelijk van het buitenleven genieten!

3. Ibiza cocooning

Het creëeren van een comfortabel en geborgen plekje, oftewel een eigen cocon, is precies waar we met z'n alle in deze gekke tijden op zoek naar zijn. Dat is dan ook precies waar deze derde tuintrend voor staat. De cocooning loungesets bestaan uit hoge rug- zijpanelen, die vaak afgewerkt zijn met natuurlijk rope: polyester touw speciaal ontwikkeld voor buiten. Door het gebruik van rope vlechtwerk krijgen de loungesets een luchtige en open uitstraling, terwijl ze tegelijkertijd een gezellig gevoel van geborgenheid creëeren. Wat betreft de kleuren? Hoewel afgelopen jaren vooral antraciet de boventoon voerde, gaat dit in 2021 - zoals je misschien al wel opgemerkt hebt - veranderen. Juiste lichte en natuurlijke tinten zullen steeds vaker de basis van loungemeubelen zijn. Om het geheel een gezellige Ibiza-vibe te geven kun je natuurlijk wel kiezen om het geheel compleet te maken met accessoires, zoals de kussens en een parasol, in vrolijke en gezellige kleuren.

4. Zwevend op een loungeset

Lijnrecht tegenover de Cocooning loungeset staat juist de lage plateau-loungeset die twee jaar geleden geïntroduceerd werd door het populaire merk SUNS. Deze trend kenmerkt zich door lage modellen, met luxe zitkussens die op het plateau worden neergelegd. Hierdoor lopen de bank en de "bijzettafel" vloeiend in elkaar over en lijkt het alsof het zitgedeelte als het ware boven het terras zweeft. Optimaal loungen dus! De plateau-loungesets zijn verkrijgbaar in wicker vlechtwerk, aluminium en hout in een rustig en vaak in een neutraal kleurenpallet. Kun jij wel weer wat kleur gebruiken? Dat mag! Pastelkleuren zoals groen, violet en blauw, worden dit tuinseizoen weer veel populairder. Je kunt deze kleuren als accentkleuren toevoegen in zowel de tuinaccessoires als in de bloemen en planten in de tuin.

5. Multifunctionele loungesets

Vanwege het coronavirus zijn we er nog meer achter gekomen hoe belangrijk het is dat we onze ruimtes multifunctioneel inrichten. In 2021 zullen we ook de tuin nog meer multifunctioneel en dynamisch willen gebruiken. We willen hier gaan werken, eten, een spelletje spelen en natuurlijk ontspannen. De laatste tuinmeubeltrend, de trend van modulaire tuinmeubels, speelt op deze behoefte in. Met deze modulaire loungesets switch je in een handomdraai van bijvoorbeeld een werkplek naar een loungeplek of een eetplek. Deze modulaire loungesets bestaan namelijk uit verschillende modules, zodat je de opstelling eenvoudig kunt aanpassen. Bovendien zijn sommige modulaire loungebanken ook nog voorstelbaar: hierdoor creëer je een ultiem dynamische buitenplaats!

Heb jij genoeg inspiratie opgedaan en kun je niet wachten om jouw nieuwe loungeset aan te schaffen? Neem een kijkje in de tuinmeubelen outlet en wie weet score jij jouw favoriet ook nog met een mooie aanbieding!