trends

Verlichting woonkamer: 4x de trends voor 2019

De juiste verlichting in de woonkamer: niets is minder belangrijk. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken? Laat je inspireren door de laatste trends op het gebied van woonkamer verlichting!

Header - House Dcotor

Op zoek naar perfecte woonkamer verlichting? Nu het voorjaar echt begonnen is, worden de dagen weer langer. Hoera voor meer natuurlijk licht in je woning! Uit onderzoek blijkt dat natuurlijk daglicht goed is voor je gezondheid. Dat betekent echter niet dat we naast dat fijne natuurlijke licht niet ook zelf een beetje kunnen bijdragen aan mooie verlichting in en rondom je woning. Benieuwd naar de trends op het gebied van verlichting woonkamer van 2019?

Verlichting woonkamer: trends voor 2019

Op zoek naar extra sfeer in huis door geschikte woonkamer verlichting? Het aankomende jaar staat weer bombvol met de mooie woontrends waarbij verlichting een steeds grotere rol binnen het interiuer speelt. Sfeervolle woonkamer verlichting is essentieel om het interieur compleet te maken. Daarom hebben we in dit artikel de 4 belangrijkste trends omtrent lampen en verlichting voor je verzameld. Wat dacht je bijvoorbeeld van de botanische stijl, een verfijnde trend die ook dit jaar nog hartstikke hot is? Of van prachtig, gekleurd glas - uitgevoerd in verschillende varianten? Lees snel verder en update je woonkamer met de mooiste verlichting!

Goudkleurige lampen zijn hét item van 2019

Een van de eerste trends die direct opvalt dit jaar is de trend van de gouden lamp. Gouden lampen zijn niet meer weg te denken in ons hedendaagse interieur. Deze kleur brengt ontzettend veel warmte in huis, waardoor we goud ook terugzien in andere meubelstukken en accessoires. Daarnaast bieden gouden lampen ook een stijlvol en sjiek element in een ruimte. Zo staat een opvallende gouden lamp boven een eettafel uniek en is een gouden staande lamp naast een fauteuil of een donkergroene bank een absolute eyecatcher. Goudkleurige verlichting kun je ook goed combineren met marmeren items of een algehele betonlook. Daarom is deze trend een must in industriële en moderne inrichtingen. Wil je de gouden trend eens uitproberen? Shop dan met een Lampenlicht kortingscode en profiteer van voordeel op je eerste ‘probeersel’. Wedden dat een gouden lamp beter past in welk interieur dan ook dan je ooit had gedacht?

Verlichting woonkamer - Sfeerbeeld 1

Voorjaarskleuren in huis halen

Nu het voorjaar is, hebben veel mensen de drang om aan een grote schoonmaak te beginnen of om bepaalde dingen in huis te vervangen of te veranderen. Misschien kan een likje verf aan de muur al wonderen doen. Voor 2019 zijn er ontzettend veel leuke voorjaarstrends te vinden waar je écht blij van wordt. In het kader van mooie voorjaarsverlichting zien we dat vrolijke kleuren ook de afdeling lampen hebben bereikt. Kies voor frisse tinten zoals mosterdgeel, groen en diverse pastelkleuren. Hiermee combineren we direct een trend met een andere trend, namelijk die van het Scandinavische interieur. Daarom is het aan te raden om voor ‘simpele’ lampen te gaan die wel in diverse kleuren te verkrijgen zijn. Het leuke hieraan is dat je ook nog eens verschillende kleuren met elkaar kunt combineren voor een volledig fraai lichtplan anno 2019.

Verlichting woonkamer - Sfeerbeeld 2

Kies voor glazen verlichting

Een andere unieke trend is de trend van glazen verlichting. Enkele jaren geleden werden grote glazen bollen en peertjes geïntroduceerd in de woonwereld hoewel het toentertijd nog niet zo groot werd opgepakt als nu. Dit jaar zien we glazen lampen met een weerspiegelende coating in verschillende vormen en maten terug in de winkels. Dergelijke lampen passen zich compleet aan naar de sfeer en warmte binnen een bepaalde ruimte, waardoor je dergelijke lampen eigenlijk overal wel kunt plaatsen. Toegegeven: deze trend is zeker opvallend en je moet wel van zoveel glas in je interieur houden. Wij zijn ervan overtuigd dat deze trend zeker de moeite waard is om te proberen, omdat het een item is dat passend is in ieder interieur. Daarnaast kun je er flink mee experimenteren door bijvoorbeeld meerdere vormen en maten op te hangen boven je eettafel of in de woonkamer. Een trend om in de gaten te houden dus.

Verlichting woonkamer - Sfeerbeeld 3

Botanisch wonen blijft hip

Last but not least: de trend van het botanisch wonen blijft ook in 2019 een rode draad vormen wat betreft het interieur. Deze trend kwam in 2017 om de spreekwoordelijke hoek kijken en is sindsdien eigenlijk niet meer weggegaan. Eind 2018 was er een piek te zien in botanische meubels en accessoires waarbij de nadruk werd gelegd op veel gebruik van rotan en riet. Wat betreft de verlichting zien we dit jaar prachtige uitvoeringen van rotan, bamboe en rieten lampen. Dit soort lampen zijn te koop als hanglampen maar ook als grote staande lampen en kleinere lampjes voor op een kast of je nachtkastje. Match dergelijke natuurlijke lampen met andere rotan of rieten meubels. Voor een algehele botanische of urban jungle vibe kies je voor natuurlijke kleuren op de muur, zoals donkergroen of terracotta en speel je in de ruimte met planten van diverse groottes. Ook leuk: kies voor een lamp met een planten- of jungleprint en maak op die manier een nog grotere urban jungle van je woning. Tot slot passen de hierboven beschreven trends van de gouden lampen, kleurrijke lampen en glazen lampen ontzettend goed in de botanische trend.

Verlichting woonkamer - Sfeerbeeld 4