Zo stijl jij dé interieurkleur van 2021

Zo stijl jij dé interieurkleur van 2021

Josha van Tongerloo

Het nieuwe jaar is alweer even van start gegaan en dat betekent nieuwe trendkleuren! Ieder jaar benoemen verschillende verf-merken een trendkleur tot dé kleur van dat seizoen. Benieuwd naar de interkleur van 2021?

Het nieuwe jaar is alweer even van start gegaan en dat betekent nieuwe trendkleuren! Ieder jaar benoemen verschillende verf-merken een interieurkleur tot dé kleur van het jaar. Wil jij dit jaar je woonkamer een nieuw leven inblazen? Lees alles over de interieurkleur Brave Ground van Flexa en nog belangrijker: hoe je deze kleur kunt combineren. 

Flexa trendkleur van het jaar: Brave Ground

Flexa heeft de natuurlijke kleur Brave Ground uitgeroepen tot kleur van het jaar naar aanleiding van een wereldwijd kleurentrendonderzoek.  Deze neutrale kleur sluit prachtig aan op de trend van duurzamer leven.  We zijn ons steeds bewuster van onze impact op de wereld en zoeken vaak naar duurzame alternatieven. Het is je misschien al opgevallen, maar steeds vaker worden er natuurlijke materialen zoals rotan, hout en beton gebruikt als statement piece voor het interieur. Niet alleen in de materialen zoeken we naar natuurlijke alternatieven, maar ook de aarde en steenachtige tinten zullen we in 2021 nog vaak gaan tegenkomen. Het populaire verf-merk geeft aan niet alleen de trendkleur te hebben uitgekozen vanwege de duurzaamheidstrend, maar ook als gevolg van Covid. Flexa speelt daarmee in op de onzekerheid die het afgelopen jaar met zich mee heeft gebracht. De kleur is namelijk het boegbeeld voor de simpele, betrouwbare dingen waarmee we omringd worden.

Brave Ground - Flexa kleur van het jaar
Brave Ground - Flexa kleur van het jaar

Eenvoudig te combineren

Volgens Flexa is een van belangrijkste eigenschappen van de neutrale trendkleur Brave Ground hoe makkelijk deze gecombineerd kan worden. Doordat deze kleur een fijne basis is zou het iedere andere kleur moeten kunnen oplichten en zou iedere woonstijl hierbij aan kunnen sluiten. Ideaal dus als jij vaak je interieur wilt veranderen! Ter inspiratie hebben wij vier moodboards gemaakt waarin de trendkleur gecombineerd wordt met een andere woonstijl, namelijk: bohemian, slow living, Scandinavisch en modern. 

1. Brave Ground in een bohemian moodboard

De Boho woonstijl karakteriseert zich natuurlijk al door de verschillende bruintinten, dus Brave Ground sluit hier helemaal bij aan. Combineer de kleur met leuke roze en gele tinten voor een speels effect. Wat betreft materialen zien we natuurlijk veel natuurlijke (geleefde) materialen terugkomen, zoals rotan en bamboe. Een perfecte combinatie als je het ons vraag!

Bohemian moodboard - Brave Ground
Bohemian moodboard - Brave Ground

2. Brave Ground in een Slow Living moodboard

Ook binnen de Slow Living woonstijl zien we ontzettend veel natuurlijke materialen terugkomen, het kon dan ook niet anders dat de kleur Brave Ground hier perfect tussen zou passen. De natuurlijke tint is namelijke een perfecte basis voor een rustgevend en ontspannende setting, waarin er enkel gebruik wordt gemaakt van solide meubels die zijn gemaakt van duurzame materialen en die ook daadwerkelijk functioneel zijn en gebruikt worden.  

Slow Living moodboard - Brave Ground
Slow Living moodboard - Brave Ground

3. Brave Ground in een Scandinavich moodboard

Deze minimalistische woonstijl staat al jaren aan de interieurtop en staat vooral bekend om z’n koele grijze en blauwe tinten. Maar ook binnen de Scandinavische woonstijl is de kleur Brave Ground goed te combineren. De kleur geeft namelijke een rustgevend en sereen gevoel en licht de witte en grijze meubels prachtig uit. 

Scandinavisch moodboard - Brave Ground
Scandinavisch moodboard - Brave Ground

4. Brave Ground in een Modern moodboard

De moderne woonstijl kenmerkt zich van de ronde vormen en unieke patronen. Door een rustige tint op de muur aan te brengen komt de focus te liggen op de texturen en vormen van de woonitems. Donkere kleuren zoals zwart en bordeauxrood zijn mooi te combineren met de trendkleur van het jaar.

Modern moodboard - Brave Ground
Modern moodboard - Brave Ground