trends

Verfkleur 2019: Living Coral

Living Coral is door Pantone uitgeroepen tot de verfkleur van 2019 en we love it! Elke jaar presenteert koploper Pantone de kleurvoorspellingen voor volgend jaar. Believe us: met deze levendige verfkleur creëer je een oogverblindend interieur!

YAY! De verfkleur van 2019 is bekendgemaakt: Living Coral. Zijn wij daar blij mee? En of we daar blij mee zijn! Wij kunnen ieder jaar niet wachten totdat het Amerikaanse kleurinstituut Pantone de verfkleur voor het nieuwe jaar introduceert. Zeker als blijkt dat de verfkleur helemaal binnen ons straatje past. Pantone zelf omschrijft de kleur als een levenslustige koraaltint met een gouden ondertoon. Een levendige kleur die energie in de ruimte creëert, maar met een zacht randje. In het dagelijks leven verlangen we naar de warme en geborgenheid van deze trendkleur in een wereld die constant in beweging is...Dat klinkt aantrekkelijk, maar hoe pas je koraal toe in je interieur?

De verfkleur van 2019: Living Coral

De verfkleur van het nieuwe jaar heeft wel wat lef nodig. De kleur bestaat namelijk uit een mix van je favoriete Instagram-filter, zonsondergang en een pinky/peachy-achtige kleur. Het is een kleur die gebaseerd is op de natuurlijke pigmentatie van gezond oceaankoraal. Living Coral is een reactie op de digitale technologie die steeds belangrijker wordt in ons dagelijkse leven. Deze levendige kleur creëert namelijk die verbinding en gezelligheid waar we naar op zoek zijn en vertoont tegelijkertijd de levendige aanwezigheid van social platformen. Daarnaast straalt Living Coral de kleuren van de ongrijpbare natuur uit met een verwijzing naar onze huidige klimaatverandering. Pantone hoopt dat deze kleur opwaartse kracht biedt in een steeds veranderende omgeving.

Fifties baby!

De verfkleur van 2019 heeft wellicht iets weg van de woonkamer van je oma in de jaren 50. En voor de kenners: vergeet de serie Mad Men niet. Howel in deze tijd weinig opzichtige kleuren te bespeuren waren, stonden het meubilair en de woonaccessoires daarentegen wel in de spotlights dankzij hun vrolijke en kleurrijke aard. De koraalkleur was in deze tijd dan ook de meest gebruikte kleur.

Vandaag de dag zijn de invloeden uit de fifties hipper dan ooit tevoren en dat blijkt ook weer uit de kleurentrends van 2019. Gelukkig matcht deze woonstijl perfect met de hedendaagse architectuur! Ben je bang dat jouw interieur net een snoepwinkel wordt? No worry! Wij hebben wat inspiratie voor je op een rij gezet om je in de juiste mood te krijgen. En geloof ons: het is zeker een poging waard, want met Living Coral geef je de blits aan jouw interieur! Hieronder lees je 3 tips hoe je deze trendkleur heel makkelijk in je eigen interieur toepast. 

 Tip 1: Combineer de koraalkleur met natuurlijke tinten

Je kunt gaan voor de fities look! Natuurlijke muurtinten, gecombineerd met koraalkleurige woonaccessoires. Met deze stijl sla je twee vliegen in één klap: het hippe modern centry interieur gecombineerd met de trendkleur van het nieuwe jaar. Kies voor meubels met ronde vormen en een lamp in de vorm van een bol en create that fifties vibe. en Schenk een glas martini voor jezelf in en de look is helemaal af.

Tip 2: Of juist met de kleur blauw om koraal te laten knallen

Laat koraal lekker opvallen. Dat doet de kleur immers ook in de oceaan. Of haal je inspiratie uit een mooie blauwe lucht met zonsondergang. Dit zorgt voor een dynamische combinatie. Je kunt de kleur ook makkelijk met blauwgroen combineren of juist met hot pink voor een nostalgische sfeer. Het heeft wat meer lef nodig, maar je woning heeft nog nooit zoveel energie uitgestraald!

Tip 3:  Zorg voor een statement piece in je interieur

Living Coral geeft jouw interieur een injectie met een levendige kleur. Kies daarom voor een statement piece in je interieur, zoals een prachtige sofa. Als je op zoek bent naar een subtielere look, kies dan voor koraalkleurige accessoires om je huisje in de sombere maanden een frisse uitstraling te geven. Koraaltinten zijn ook perfect voor op de muur in moderne woonruimtes waar de energie ietwat moet worden opgetild.

Wat vind jij van de nieuwe trendkleur van 2019? Heb jij zin om deze levendige kleur in je eigen huis te introduceren?

Beeld cc header: Mediaserver Response Source