trends

6x interieurstijlen: welke trend past bij jou?

Interieurstijlen komen en gaan en hierdoor is het lastig om echt jouw stijl te bepalen. Welke trend voor het nieuwe seizoen past het best bij jou? Dit zijn 6 interieurstijlen waar wij groot fan van zijn! What is your favorite style?

Door te kiezen voor een interieurstijl krijg je een bepaalde houvast. Er zijn inmiddels zoveel interieurstijlen dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Door bij iedere aankoop de vraag te stellen: "past dit item bij mijn interieur?" creëer je een samenhangend interieur. Dit zijn de 6 interieurstijlen waar wij blij van worden. Welke interieurtrend past het beste bij jou? 

De 6 favorieten interieurstijlen van Biano

1. De minimalistische interieurstijl

Bij een minimalistisch interieur draait het om hoe je met geringe items een stijlvolle inrichting kunt creëeren. Je gaat namelijk terug naar de essentie en haalt de kracht uit eenvoud. Wanneer je voor deze woonstijl kiest, houd je niet van al die poespas. Veel te veel woonaccessoires en andere decoratieve spulletjes is niets voor jou. Less is more. Voor een minimalistische inrichting geldt: basic, clean en strak. Wat betreft de meubels is het dus belangrijk om alleen het essentiële te houden, beperk jezelf tot de belangrijkste meubels die je écht nodig hebt. Deze meubels zijn vaak strak en modern, in neutrale kleuren. Ook wat betreft de woonaccessoires: keep it simple! De kunst is om de juiste balans te vinden en onnodige spullen uit het zicht te houden.  

2. De landelijke stijl 

De landelijke woonstijl straalt rust, gezelligheid en een familiegevoel uit. De landelijke stijl komt uit de periode dat mensen nog in grote gezinnen samen op het platteland woonden. Het is een heerlijk warme en knusse woonstijl, waar iedereen zich thuis voelt en graag bij elkaar komt. Waar iedereen neerploft op de comfortabele bank en luistert naar de knetterende openhaard. Binnen deze interieurstijl kun je veel verschillende kleuren met elkaar combineren - zolang het maar rust uitstraalt. Denk bijvoorbeeld aan zandkleuren, verschillende wittinten, aardekleuren en pastelkleuren. Daarnaast kenmerkt deze stijl zich door veel natuurlijke materialen, met name geleefd hout. In een landelijk interieur wordt er namelijk geleefd!

3. Eclectisch interieur

Een eclectisch interieur is voor mensen met lef (en voor mensen die het lastig vinden keuzes te maken). Bij deze stijl mag je namellijk verschillende elementen, materialen en structuren met elkaar mixen en matchen. Maar pas op: je hoeft natuurlijk niet lukraak een grote bonte verzameling aan items in één ruimte te gooien, want dan raakt het overzicht wel een beetje kwijt en oogt de ruimte wel heel rommelig. Een tip is dan ook om maximaal 4 kleuren in je interieur toe te passen en de basis rustig te houden. Ook kun je ervoor kiezen om juist voor basic meubels te gaan, in combinatie met wat fantastische statements. Om je eclectische interieur helemaal af te maken, kunnen bijzondere en unieke souvenirs en vondsten ten slotte niet ontbreken! 

4. Vintage retro interieur

Ben je gek op design uit de jaren '60? Ga dan voor een vintage retro woonstijl. Een vintage interieur is karakteristiek en geeft ontzettend veel sfeer in huis. Je vindt er vintage meubelen met zichtbare gebruikssporen - ze zijn immers oud en gebruikt. Ieder meubelstuk heeft zijn eigen verhaal en eigen geschiedenis en wordt weer opnieuw tot leven gebracht in een vintage retro interieur. Qua kleurgebruik kun je denken aan witte en bruine kleuren, aangevuld met een accentkleur zoals okergeel, olijfgroen, petrol blauw en pasteltinten. Ook wordt er in deze stijl veel gebruik gemaakt van geometrische en grafische vormen.  De materialen die je voor deze woonstijl het beste kunt gebruiken is hout, goud en veel licht. Denk bijvoorbeeld aan houten meubels op hoge poten, gouden spiegels en veel wanddecoratie. 

5. Bohemian inrichting

Mocht je gek zijn op opvallende kleuren, toffe printjes, vintage meubels en wereldse items: dan is de bohemian inrichting wat voor jou! Deze stijl zie je vaak terug bij jonge artiesten uit kunstsferen, maar vindt inmiddels ook steeds meer zijn weg naar buiten deze sferen. De Boho-woonstijl wordt geïnspireerd door de aardetinten, rijke kleuren en het hout van Westerse landen, denk bijvoorbeeld maar aan het interieur van riads (traditionele Marokkaanse huizen). Huizen in deze woonstijl geven vaak een vakantiegevoel en dat is mooi meegenomen, want zo lijkt het net alsof je op vakantie bent in je eigen huis!

6. Scandinavische woonstijl

Deze inrichting blijft razendpopulair en is inmiddels niet meer weg te denken uit de interieurwereld. Een Scandinavische ruimte kenmerkt zich door een strakke vormgeving in combinatie met warme kleuren en natuurlijke materialen; het geeft je woning een moderne uitstraling zonder kil aan te voelen. Het kleurenpalet bestaat voornamelijk uit neutrale kleuren en wordt aangevuld door aardetinten en pastelkleuren. Ten slotte houden Scandinaviërs van de natuur en dat zie je ook duidelijk terug in het interieur. Ga voor een withouten vloer, houten meubelstukken en verzamel groene planten voor een mini urban-jungle. 

 

Ben jij benieuwd naar de laatste woontrends voor het najaar? Lees dan verder in: 3x woontrends najaar 2018.