Tips & tricks

Bohemian interieur? Volg deze 5 stappen!

Ben jij in love met bohemian interieurs? Een inrichting met kleurrijke, vrolijke, wereldse en avontuurlijke items? Biano geeft je vijf stappen hoe jij het perfecte bohemian interieur (in een goede balans) thuis kunt toepassen. Check it out!

Bytezza

Ben jij gek op het combineren van woonaccessoires in vrolijke kleuren, materialen en patronen? En word jij ook warm van meubels in een vintage look? Dan past een bohemian interieur waarschijnlijk helemaal bij jou. Toch kan het soms lastig zijn om een goede mix in je huis toe te passen. Bohemian is namelijk leuk, maar een grote kringloopwinkel als huiskamer is nou ook weer niet helemaal de bedoeling. Wij helpen je daarom een handje op weg!

 1. Bohemian inrichting bestaat uit kleur

Als je voor de boho style kiest mag je los gaan met kleur. En dan met name warme specerijkleuren (zoals rood, roze, geel, organje en bruin) en kleuren die op India geïnspireerd zijn (zoals donkere groentinten en azuurblauw). Mocht je van een niet al te drukke inrichting houden, dan kun je ervoor kiezen om deze kleuren door accessoires toe te voegen. De meubels en muren kun je dan gerust in neutrale kleuren houden. 

 

 

cc: Designsponge
cc: Designsponge

2. Veel verschillende prints

Naast vrolijke kleuren zijn verschillende prints natuurlijk ook belangrijk. Door verschillende etnische prints met elkaar te combineren creeer je een spannend en avontuurlijk interieur. Ook hier kun je natuurlijk zelf kiezen hoe ver je hierin wilt gaan. Mocht je wel van een rustig interieur houden dan kun je voor accessoires en meubels met een neutrale basis gaan. Al is het ook gaaf om lekker los te gaan met gave prints! In de bohemian wereld is namelijk niets te gek.

cc: Jungalow
cc: Jungalow

3. Exotische materialen

Ook wat betreft materialen kan en mag alles! De materialen die je het meest in de boho style terug ziet zijn etnische stoffen, borduursels en aardewerk uit India, Marokko en Afrika. Ga bijvoorbeeld voor geborduurde kussens of muurkleden, Perzische tapijten en servies van aardewerk die je doen denken aan verre reizen. Vul dit aan met persoonlijke items, zoals bijvoorbeeld een houten masker of een terracottapot die je ooit als souvenir hebt meegenomen of gekregen. En onthoud: niets is te gek! Leef je uit; zolang de sfeer maar persoonlijk en gezellig aanvoelt. 

 

cc: Jungalow
cc: Jungalow

4. Natural meubels

Natuurlijke materialen verwerkt in meubels zijn de troef. In een boho woonstijl zie je namelijk veel linnen, aardewerk, hout, riet en bamboo terug komen. Kijk eens op Marktplaats of in een kringloopwinkel voor deze natural meubels. De subtiele gebruikssporen geven namelijk karakter aan de meubels en brengen leven in het interieur. 

 

cc: Simplebeyond
cc: Simplebeyond

5. Voeg groen toe

Ten slotte zijn planten in een natuurlijke bohemian interieur een must. Maak een speciale hoek waarin je je tropische planten - zoals verschillende vetplanten en cactussen - uitstalt en hang verschillende kamerplanten aan het platfond. En je raadt het al: stal je verzameling planten in levindige potten en manden uit voor de juiste boho sfeer. 

cc: Sfgirlbybay
cc: Sfgirlbybay

Van deze woontrend krijg je toch spontaan zin in de zomer?!