Bohemian interieur? Volg deze 5 stappen!

Bohemian interieur? Volg deze 5 stappen!

Ben jij in love met bohemian interieurs? Een inrichting met kleurrijke, vrolijke, wereldse en avontuurlijke items? Biano geeft je vijf stappen hoe jij het perfecte bohemian interieur (in een goede balans) thuis kunt toepassen. Check it out!

Ben jij gek op een bohemian interieur? Oftewel, gek op het combineren van woonaccessoires in vrolijke kleuren, materialen en patronen? En word jij ook warm van meubels in een vintage look? Het kan soms lastig zijn om een goede mix in je huis toe te passen. Een bohemian interieur is namelijk leuk, maar een grote kringloopwinkel als huiskamer is nou ook weer niet helemaal de bedoeling. Wij helpen je daarom een handje op weg met de volgende tips

  1. Een bohemian inrichting bestaat uit kleur
  2. Gebruik verschillende prints
  3. Kies exotische materialen
  4. Verzamel meubels van natuurlijke materialen
  5. Voeg een dosis groen toe

Een bohemian interieur: natuurlijk, eclectisch en werelds

Als we een bohemian interieur zouden moeten omschrijven denken we voornamelijk aan een uitgesproken laid-back woonstijl. Een laid-back stijl met veel invloeden van diverse exotische reizen en bijzondere vondsten. Elk item in het interieur vertelt een bijzonder verhaal en is authentiek en uniek. Het hoeft daarom ook allemaal niet precies 'tussen de lijntjes', je mag verschillende items, stijlen, patronen en kleuren met elkaar combineren. Bij een bohemian interieur draait het voornamelijk om de inrichting: denk bijvoorbeeld aan textiel met felgekleurde prints en frankjes, veel rotan manden en een mooi vintage vloerkleed. En vergeet het wandkleed natuurlijk niet! Wat betreft bohemian meubels kun je denken aan natuurlijke en gebruike materialen, zoals een rieten hangstoel, een oud houten bankje of een tafel van bamboe. Lees hieronder snel verder en duik dieper in het bohemian interieur.

1. Bohemian inrichting bestaat uit kleur

Als je voor de bohemian woonstijl kiest mag je los gaan met kleur. En dan met name warme specerijkleuren (zoals rood, roze, geel, organje en bruin) en kleuren die op India geïnspireerd zijn (zoals donkere groentinten en azuurblauw). Niets is te gek in deze uitgesproken woonstijl, zolang het maar zorgt voor dat vrolijke Ibiza-sfeertje. Mocht je toch meer voor een rustgevende bohemian sfeer willen gaan, dan kun je ervoor kiezen om een neutrale basiskleur als uitgangspunt te nemen en deze kleur met de specerijkleuren te combineren.  

2. Gebruik verschillende prints

Naast vrolijke kleuren zijn verschillende prints natuurlijk ook typering voor deze woonstijl. Door verschillende etnische prints met elkaar te combineren creëer je een spannend en avontuurlijk interieur. Denk aan een grafisch, vintage vloerkleed en felgekleurd textiel met aztect prints en franjes. Ook hier kun je natuurlijk zelf kiezen hoe ver je hierin wilt gaan. Mocht je wel van een rustig interieur willen behouden dan kun je kiezen voor accessoires en meubels in neutrale basiskleuren. Al is het ook gaaf om lekker los te gaan met gave prints! In de bohemian wereld is namelijk niets te gek.

3. Kies exotische materialen

Ook wat betreft materialen kan en mag alles! De materialen die je het meest in de boho style terug ziet zijn etnische stoffen, borduursels en aardewerk uit India, Marokko en Afrika. Ga bijvoorbeeld voor geborduurde kussens of muurkleden, Perzische tapijten en servies van aardewerk die je doen denken aan verre reizen. Vul dit aan met persoonlijke items, zoals bijvoorbeeld een houten masker of een terracottapot die je ooit als souvenir hebt meegenomen of gekregen. En onthoud: niets is te gek! Leef je uit; zolang de sfeer voor jou maar persoonlijk en gezellig aanvoelt. 

 

4. Verzamel meubels van natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen verwerkt in meubels zijn de troef. In een bohemian woonstijl zie je namelijk veel linnen, aardewerk, hout, riet en bamboo terug komen. Denk bijvoorbeeld aan een rotan bankje, een rieten hangstoel, een bijzettafel van bamboe of manden van zeegras. Kijk eens op Marktplaats of in een kringloopwinkel voor deze natuurlijke meubels. De subtiele gebruikssporen geven namelijk karakter aan de meubels, vertellen een verhaal en brengen leven in het interieur.

 

5. Voeg een dosis groen toe

Ten slotte zijn kamerplanten in een bohemian interieur natuurlijk een must. Maak een speciale hoek waarin je je tropische planten - zoals verschillende vetplanten en cactussen - uitstalt en hang verschillende kamerplanten aan het platfond. En je raadt het al: stal je verzameling planten in levindige en kleurrijke potten en natuurlijke manden uit voor de juiste boho sfeer. Haal letterlijk de natuur en het leven naar binnen! 

Van deze woontrend krijg je toch spontaan zin in de zomer?!