tips & tricks

Met deze 4 tips maak jij de perfecte fotowand

Een fotowand is ideaal voor als je huis wel wat opleving en persoonlijkheid kan gebruiken. Verzamel al je posters, schilderijen kaartjes en meest dierbare foto's en maak de fotowand van je dromen! Met deze tips maak je makkelijk en eenvoudig de fotowand.

Heb jij een leeg muurtje in huis die wel wat opgevrolijkt kan worden? Creëer dan gemakkelijk een fotowand en fleur je huis enorm op! In dit artikel geven we je enkele tips om de fotowand van je dromen te maken!

De perfecte fotowand

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om na te gaan hoe groot de wand is waarop je de lijsten wilt hangen en wat voor posters, foto’s en kaartjes je nog hebt liggen. Afhankelijk daarvan kun je nagaan of je een aantal grote lijsten op wilt hangen of liever allerlei kleine lijstjes wilt verzamelen. Wanneer je dit weet kun je door met de onderstaande tips:

Tip 1 | Varieer in verschillende soorten lijstjes

Tip 2 | Rust in je fotowand

Tip 3 | De indeling van je fotowand

Tip 4 | Plekjes opvullen

Tip 1 | Varieer in verschillende soorten lijstjes

De eerste tip is een van de belangrijkste: start een zoektocht naar tientallen lijstjes van verschillende formaten en kleuren. Door de variatie leeft je fotowand helemaal op. De fotowand is nog leuker als je allerlei bijzondere vondsten hebt hangen. Ga dus opzoek naar bijzondere lijstjes op markten, kringloopwinkels of investeer in kwalitatieve lijsten met mooie frames. Door de verschillende frames en vormen creëer je een speels effect.

Tip 2 | Rust in je fotowand

Maar waar ga je die tientallen lijstjes nou mee vullen? Je muur moet niet op een kermisattractie gaan lijken, maar toch is het leuk om alle vondsten een plekje te kunnen geven. Door talloze kleurencombinaties kan een fotowand al gauw ontzettend druk worden, terwijl dat niet zo hoeft te zijn. Wil jij een rustige fotowand creëren? Volg dan onderstaande tips:

🌁 Ga voor zwart wit foto’s. Hierdoor creëer je rust in de inhoud van je lijstjes en gaat de aandacht naar de frames en de vormen

🌁 Ben jij fan van één ding, object of dier? Dan is het ontzettend leuk om daar iets mee te doen! Ben je bijvoorbeeld fan van vissen? Zoek dan allerlei verschillende posters van enkele vissen in verschillende vormen en maten. Doordat het soortgelijke inhoud heeft krijg je een rustig effect.

🌁 Wissel drukke posters af met rustige posters. Probeer een drukke poster zoveel mogelijk te omgeven door rustige posters. Kies bijvoorbeeld voor een drukke poster op middel formaat en omring deze door rustige posters in dezelfde kleurencombinatie.

🌁 Ga meer voor een algemene ‘sfeer’ in plaats van letterlijke beelden. Abstracte posters heb je vast al vaak voorbij zien komen, maar die passen dus perfect in je fotowand! Door abstracte foto’s, schilderingen en texturen te verwerken in je fotowand vul je de wand mooi op en leg je de aandacht op de foto’s die écht belangrijk zijn.

Tip 3 | De indeling van je fotowand

En dan de misschien wel moeilijkste taak van dit huisdecoratie project: de indeling van je fotowand. Zoals je op de inspiratie plaatjes ziet vallen de lijstjes van de fotowand vaak als een perfect puzzelstukje in elkaar. De wand ziet er namelijk nog rustiger uit als alle tussenruimtes dezelfde afmeting hebben. Hoe je dat het beste kunt doen? Maak eerst een voorbeeld van de fotowand op de grond of neem de volgende stappen door om de perfecte fotowand te creëren:

Tip 4 | Plekjes opvullen

Heb je een plekje over? Dan kan het ook heel leuk zijn om de fotowand af te werken met kleine objecten anders dan lijstjes. Ga opzoek naar kleine wandkleden of kijk is in je kerstdoos voor een mooi ornament. Hieronder een lijstje met inspiratie voor objecten die je in je fotowand kunt verwerken:

🧿 Wandkleden

🧿 Wandpanelen

🧿 Droogbloemen of gedroogde takken

🧿 Kleine spiegels

🧿 Bijzondere vloertegels met een printje

🧿 Wandlampen (en dan in het bijzonder toffe neon signs!)

🧿 Losse polaroids

🧿 LP coverafbeeldingen

🧿 Wandplankjes / kistjes

🧿 Ornamenten uit de oude kerstdoos