tips & tricks

4 tips om de buitenkant van je woning op te knappen

De buitenkant van je huis is minstens zo belangrijk als de binnenkant. Kan de buitenkant van je woning wel een opknapbeurt gebruiken? Met deze tips doe je dit heel gemakkelijk!

Onderhoud aan de buitenkant van een woning kan soms een onderschoven kindje zijn.  Iedereen is graag bezig met interieur en het binnen mooi maken, terwijl de buitenkant misschien wel net zo belangrijk is!  De buitenkant van je huis is eigenlijk een soort visitekaartje. Kan de buitenkant van je woning wel een opknapbeurt gebruiken? Onderstaande tips gaan je daarbij helpen!

Gevelreiniging wordt vaak vergeten. Soms lijkt de gevel helemaal niet zo vies of wordt de waarde ervan niet direct ingezien. Toch is gevelreiniging ontzettend belangrijk! Zo voorkom je er toekomstige schade mee. Denk aan een scheur in de gevel of vochtplekken aan de binnenzijde. Wil je je woning verkopen? Dan kan gevelreiniging de waarde zelfs verhogen! Gevel reinigen kun je zelf oppakken, maar je kunt het ook laten doen. Zo weet je zeker dat de reiniging goed gebeurt en je zelf geen schade toebrengt aan de buitenmuren. Wil je liever eerst weten wat het kost? Online zijn ook prijzen te vinden. De kosten gevelreiniging bij Prova staan in een handig overzicht vermeld.

Als je toch bezig bent met de buitenmuren, maak dan ook direct de kozijnen schoon. Als je de kozijnen niet 2 keer per jaar schoonmaakt, kan het vuil namelijk in de kozijnen trekken waardoor het vuil er lastiger af gaat. Heb je houten kozijnen? Geef ze dan ook direct een schilderbeurt! Gebladderd verf of rot hout kan altijd wel een opknapbeurt gebruiken!

De tuin valt misschien wel het meeste op als je langs een woning rijdt of loopt, maar wordt vaak eerder vergeten dan de achtertuin. Voortuin bestaan vaak uit veel onkruid of alleen maar tegels, terwijl het met mooi groen zoveel kan doen voor je woning! Je fleurt het al snel op met wat planten en bloembakken. Wil je ook beschutting? Kies dan voor mooie bomen. Zo zorg je direct voor een beetje meer zuurstof en kan niet iedereen zomaar de woonkamer in kijken. Heb je geen behoefte aan zoveel werk aan de voortuin? Haal dan in ieder geval het onkruid weg en zet er iets fleurigs neer.

Is het jou ook weleens overkomen? Dat je aan de deur bij iemand stond, maar door het gebrek aan een brievenbus of naambordje geen idee had of je wel goed zat? Dat geeft geen prettig gevoel! Toch hebben veel woningen nog geen naambordje of brievenbus. Iemand voelt zich zoveel meer welkom als de entree er wél netjes uitziet. Zorg daarom voor een brievenbus en naambordje, maar ook voor een deurbel die werkt en een mat voor de deur.

→ Veel succes met opknappen!