tips & tricks

Onmisbare items voor je droomkeuken

Hoogstwaarschijnlijk ben je er iedere dag te vinden: de keuken. Dé plek waar sommige spullen echt onmisbaar zijn. Het liefst wil je je keuken zo praktisch mogelijk inrichten, dus het kan soms lastig zijn om daar toch wat gezelligs van te maken.

Als je denkt aan onmisbare items in je droomkeuken denk je al snel aan flitsende geautomatiseerde apparatuur die je leven zoveel makkelijker maken. Maar toch zijn dat niet de enige items die je droomkeuken helemaal compleet maken: denk bijvoorbeeld aan keukenaccessoires die niet alleen praktisch zijn, maar ook veel sfeer brengen. En hoe leuk is het om jouw favoriete woonitems in de keuken toe te voegen? Exactly! In dit artikel geven we je een flinke dosis inspiratie om van je keuken je droomkeuken te maken!

Je droomkeuken met onmisbare items

Bepaal je woonstijl in de keuken

Heb jij een woonstijl die je aanspreekt? De kans is groot dat wanneer je deze doortrekt naar de keuken het automatisch meer als thuis gaat voelen. Zo kun je een prachtige aardetint in de keuken toevoegen wanneer je woonstijl Bohemian is of wat dacht je van stoere zwarte barkrukken die een industriële woonstijl helemaal afmaken?!

Benieuwd wat jouw woonstijl is? Doe hier de test!

De koelkast

We kunnen er niet omheen: dit is sowieso het belangrijkste item van de keuken! Investeer daarom in een koelkast die handig in gebruik is, lang meegaat én energiezuinig is. Een koelkast is misschien een groot object in je keuken, maar daar kun je ook juist gebruik van maken! Door een koelkast uit te kiezen met een andere kleur dan je keukenkastjes heb je een échte eyecatcher in je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een beige koel-vriescombinatie of een licht blauwe koelkast met een glazen look. Ben jij nog op zoek naar een energiebewuste koelkast? Dan komt deze actie van Samsung als geroepen! Je ontvangt nu namelijk tot en met 4 juli maar liefst €150 cashback op je aankoop. Super fijne deal, toch?!

Organizen

We weten als geen ander hoe snel je keuken een rommeltje kan worden. Gelukkig zijn er heel veel handige organizers op de markt waardoor het een stuk gemakkelijker wordt om je keuken netjes te houden! Denk bijvoorbeeld aan handige bakjes om je groenten in de koelkast te bewaren of handige la verdelers die de boel organiseren. Onze pro tip: doe vast voedsel (zoals bloem, suiker, pasta enzovoorts) in een aantal weckpotten. Dit staat niet alleen onwijs gezellig, maar ziet er ook gelijk veel opgeruimder uit. 

Kruidenrekje

Leuk voor het oog en superhandig: het kruidenrekje. Heb je ruimte over in de buurt van fornuis? Hang dan een kruidenrekje op, of gebruik een klein plankje. Wil je echt helemaal losgaan met het opleuken van je keuken? Zet dan glazen kruidenpotjes van dezelfde hoogte op een rij, giet je kruiden hierin over en maak bijpassende kruiden labels! Door potjes van dezelfde hoogte te gebruiken creëer je een geheel en ziet je keuken er automatisch gestyled uit.

Keukentextiel

Iets wat vaak vergeten wordt maar altijd in zicht is, is keukentextiel. Ga voor bijpassende hand- en theedoeken in de kleur van je keuken. Of maak een statement door een tof kleuraccent toe te voegen. Vergeet ook niet de vaatdoekjes: deze komen tegenwoordig in allerlei kleuren en maten.

Houten snijplanken

Ruimte over voor decoratie? Houten snijplanken zijn altijd een goed idee! Door snijplanken in verschillende maten voor elkaar te zetten creëer je een speels effect in de keuken, maar dat niet alleen: houten snijplanken zijn ook leuk voor een borrelplank of om je lunch op te serveren.

Kookboeken

Wat eten we vanavond? Nog een onmisbaar item is je favoriete kookboek op een boekenstandaard. Heb je meerdere kookboeken? Reserveer dan een legplank in je keuken om de boeken op neer te zetten. Top voor als je even niet weet wat je moet koken en tegelijkertijd staat het ook nog eens gezellig. Wil je er écht iets sfeervols van maken? Stapel de kookboeken dan met de platte kanten op elkaar en zet er een hangplantje bovenop. Gegarandeerd succes!

Schalen

Schalen zijn ook onmisbare items in de keuken. Nog ruimte nodig voor het bewaren van uien, knoflook en fruit? Ga dan voor drie bij elkaar passende schalen van verschillende groottes. Ook kleine dingen kan je in schalen opbergen, denk bijvoorbeeld aan koffiecupjes en theezakjes. Kies een kleuraccent waarin je al je keukenaccessoires uitkiest en het zal automatisch goed bij elkaar staan.

Psst! Vergeet niet de mooie deal van Samsung op energiezuinige koelkasten. Want je ontvangt nu namelijk tot en met 4 juli maar liefst €150 cashback op je aankoop. You're welcome!