4 tips voor mooi wonen met een gezellige voortuin

4 tips voor mooi wonen met een gezellige voortuin

Mooi wonen willen we allemaal wel. En hoe we dat uiteindelijk inrichten dat is natuurlijk een kwestie van voorkeuren, smaak en stijl. Dit trekken we niet alleen door in ons binnen interieur, maar ook in onze buitenruimtes vind je vaak deze stijl terug.

Voor de een betekent mooi wonen lekker landelijk, een industriële inrichting en een tuin met veel gras en veel uitzicht. Voor de ander betekent het nieuwbouw, een moderne inrichting en een gezellig voortuintje. Bij het laatste is de inrichting van je voortuin extra belangrijk. Die is tenslotte niet al te groot, en moet wel ultiem woonplezier bieden. Met onze vier tips gaat dat zeker lukken!

1.    Denk na over de indeling

Voordat je jouw voortuin gaat inrichten, kun je beter eerst nadenken over de indeling. Wat voor functionaliteiten moet de voortuin hebben? Heb je bijvoorbeeld veel privacy nodig, omdat je nieuwsgierige buren hebt? En wil je in de voortuin ongestoord van de zon genieten met een goed boek. Of vind je het juist gezellig om de voortuin open te laten, zodat je regelmatig met de buren een praatje kunt maken? Dit bepaalt natuurlijk of je een afscheiding nodig hebt of niet. Daarnaast is het handig om te bedenken waar je je auto gaat parkeren. Als er parkeerplek is voor één auto en je hebt er twee, dan kun je overwegen om een extra parkeerplek te creëren in de voortuin. Voor de elektrische rijders onder ons kan een laadpaal thuis dan ook niet ontbreken.

2.    Bedenk wie de tuin gaat onderhouden

Een voortuin heeft hoe dan ook onderhoud nodig. De hoeveelheid onderhoud die gepleegd moet worden, hangt geheel van jezelf en de keuzes voor je tuinrichting af. Bedenk voordat je gaat inkopen en inrichten wie het onderhoud gaat uitvoeren. Misschien jijzelf, je partner of de tuinman. Dan zijn de opties uiteraard eindeloos. Heb je liever een onderhoudsvriendelijke voortuin? Dan zijn grind, bloemen en een tuininrichting van hout onmisbaar. Een moestuintje, veel planten en struiken zijn een minder groot succes voor mensen die niet graag in de tuin werken.

3.    Ga voor eenheid

Eenheid is het sleutelwoord voor een relaxte sfeer. Daarmee bedoelen we dat de stijl die je kiest voor het interieur, maar beter aan kan sluiten bij de stijl van de tuin. Als je landelijk, modern, romantisch of bohemian gaat combineren, wordt het al snel een rommeltje. Kies daarom één stijl en probeer je voortuin naar die stijl in te richten. Zo passen hout en beton perfect bij een industriële inrichting. En veel geurige bloemen zorgen voor een romatische uitstraling.

4.    Voeg iets persoonlijks toe

De voortuin zorgt voor een eerste indruk bij de mensen die langs lopen. Daarom is het goed om iets persoonlijks aan je voortuin toe te voegen. Te beginnen bij een naambordje naast de voordeur, zodat mensen weten dat je er woont. Ook is het leuk om tuinaccessoires toe te voegen die écht bij jou passen. Vrolijke, geurige bloemen naast de voordeur zeggen al veel over wat je wil uitstralen.

En, ga jij snel met bovenstaande tips aan de slag?