inspiratie

Badkamer met planten: 5 inspirerende voorbeelden

Badkamers met planten zijn een dikke hit in de woonwereld. En wij zullen er maar geen doekjes om heen winden: wij zijn ook groot fan van deze trend. Daarom hebben wij voor jou een flinke inspiratie boost met 5 voorbeelden! Check it out!

Milkdecoration

Ben jij al besmet met het ‘groene virus’ en ben je ook overtuigd van een badkamer met planten? Planten zijn goed voor de gezondheid en doen je badkamer opleven. Je moet alleen wel de juiste planten voor je badkamer kiezen, maar daar helpen we je graag bij.

#1 Tropische badkamer

Kom helemaal in de Japanse sferen in deze urban jungle. Want my-o-my wat straalt deze badkamer zenheid uit. Geen idee of het woord bestaat, maar wij worden gewoon bij het kijken naar deze badkamer al hartstikke zen. En oké, zo'n dergelijk authentieke badkuip fixen we misschien niet zo 1-2-3, maar de accessoires kunnen we zo kopiëren!

#2 Groene bush-bush

Maar je kan natuurlijk ook heerlijk tomeloos voor de urban jungle gaan. Wel zo gezellig, toch? Om nou niet over twee weken alle planten weer weg te hoeven gooien, kun je het beste gaan voor planten die van een hoge luchtvochtigheid houden, zoals: varens, de aloë vera of de lepelplant.

#3 Vintage badderen

Deze klassieke badkamer uit de jaren ’30 is een goed voorbeeld dat je niet per se een heel oerwoud hoeft te creeren om planten aan je badkamer toe te voegen. Zeker wanneer je een kleine badkamer hebt kan één hele mooie (hang-)plant al een groot verschil maken. P.S: wat een topcombi van de vintage met moderne stijl, toch?! 

#4 Groene verzameling vetplantjes

Wil je toch graag meerdere plantjes in je badkamer, zet de plantjes dan bij elkaar in een hoek voor een rustige uitstraling. In de badkamer moet je immers wel helemaal tot rust kunnen komen, zonder al te veel prikkels. In dit voorbeeld hieronder is te zien hoe je planten perfect kan combineren met houten spiegels, rieten wasmanden en andere items in natuurtinten.

#5 Keep it green, keep it simple

Doe maar gewoon, want dan doe je al gek genoeg? Oftewel: niet je hele badkamer vol met een jungle aan planten want dat is gewoon niet helemaal jouw ding? Ook daar hebben we een oplossing voor: gewoon één simpele plant op je wasbak. Say goodbye to the stress in deze prachtige rustige bathroom!

Van welke badkamer gaat jouw hart sneller kloppen?