inspiratie

Witte keuken inspiratie: add fifty shades of white!

Heb jij witte keuken inspiratie nodig? Deze dosis aan witte keuken inspiratie is een perfecte voorbereiding voor jouw nieuwe keuken. Want koken, eten en borrelen is toch veel leuker in een gezellige keuken?

Bickerdesign

Heb je witte keuken inspiratie nodig, omdat je nog niet helemaal weet hoe jouw kitchen eruit zou moeten zien? Ontdek hoe je wit toepast in misschien wel het meest gezellige plekje van het huis. Wanneer je droomt van een keuken zoals in je favoriete restaurant, dan is wit the way to go. Een witte keuken heeft vaak het karakter van sfeerloos en koud, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Ben je klaar om je onder te dompelen in witte keukens? Deze inspiratiebeelden laten zien dat een white kitchen juist veel sfeer brengt. 

Witte keuken inspiratie voor iedere woonstijl

Je kan nooit verkeerd gaan met een witte keuken, want de kleur wit zal je keuken altijd een tijdloze look geven. Witte keukens zijn fris, helder en vereisen niet veel stressvolle kleurbeslissingen bij het decoreren (want alles is wit). Maar don’t worry, wit hoeft niet saai te zijn. We halen wat inspiratie voor je uit waanzinnig toffe keukens en we beloven dat het wat betreft decoratiestijl niet veel uitmaakt, er zit echt wel iets bij wat je leuk vindt. Zit achterover, pak een kopje thee en laat je inspireren door deze prachtige voorbeelden.

Speel met koperen accenten

Koper en marmer zijn en blijven hot. Maar niet alleen in de woonkamer kan deze trend worden toegepast, ook in de keuken is het een echte aanrader! Door in je witte woonkeuken te spelen met koperen accenten creëer je een vintage look, maar absoluut niet oubollig. Het koper geeft de keuken net een stoer en edgy randje: iets minder doorsnee en een meer luxueuze uitstraling. Koper valt ook extra op door de lichte vloer en witte keukenkastjes! Ga bijvoorbeeld voor een koperen achterwand, lamp of stoelen. Helemaal top is een marmer aanrechtblad met koperen details. Prachtige combinatie als je het ons vraagt.

Add een aantal industriële items

Voeg een marmeren en ijzeren kookeiland (of aanrechtblad) toe om een witte keuken een industriële uitstraling  te geven. In de industriële keuken hieronder zie je dit keer geen bakstenen of betonnen muren, maar passende metro-tegeltjes. De retro en industriële woonstijl ligt hierbij dicht bij elkaar en de grote witte lades en open kasten zijn perfect voor het bewaren van potten en pannen. Handdoeken hoeven in deze keuken ook niet weggefrommeld te worden en mogen aan de zijkanten gehangen worden. Het geheel oogt clean en rustig met een rauw, edgy randje. 

Voor de minimalist: houd het simpel en strak

Ben je een liefhebber van simpliciteit? Ga voor rechte hoeken en lijnen in de kookgelegenheid. No details en zo min mogelijk keukenbenodigdheden sluiten naadloos op elkaar aan. Alles wat je nodig hebt zijn een aantal houten krukken en een beetje groen (denk aan planten). Een mooie plant kan het verschil maken! Haal alles uit de keuken wat je eigenlijk nooit gebruikt. Koppen en mokken die je te veel hebt, teveel en overbodig glaswerk en keukenapparatuur die je nooit gebruikt: ruim het op! Hoogstwaarschijnlijk houd je de keuken dan ook lekker schoon!

Warm houten keuken

Natuurlijk zijn niet alle tinten wit hetzelfde. Als een warmere keuken toch beter bij jou past, kun je er ook voor kiezen om voor meer romerige tinten te gaan. Gek op natuurtinten? Er is op dit moment een trend aan de gang waarin wit steeds vaker gecombineerd wordt met natuurlijke houttinten. Deze tijdloze combinatie is juist zo populair, omdat je zowel van wit als van hout na jaren nog steeds plezier hebt. Dat de combinatie van wittinten en hout een succes is, kun je zien op dit voorbeeld hieronder. Door de bleke eikenhouten vloeren wordt de lichte keuken een informele en sfeervolle plek. De juiste vloer is toonaangevend en vormt dan ook de basis van de sfeer in de keuken.

Met fifty shades of white creëer je een rustige en sfeervolle keuken. Durf jij dit aan?