trends

Tuinmeubilair: dé 4 trends van deze zomer

Op zoek naar inspiratie op het gebied van tuinmeubilair? Biano.nl heeft weer flink met haar neus in de (digitale) boeken gezeten en toffe trends voor deze zomer gespot. Nieuwsgierig? Lees dan snel hier alles over het populaire tuinmeubilair voor 2018!

Fonq

Trends voor tuinmeubilair

We hebben het al eerder aangekondigd, maar de tuin wordt steeds meer een verlengde van het huis. Buitenruimtes worden dus, net zoals de woonkamer, een comfortabele plek voor gezelligheid en rust. Tuinmeubels doen tegenwoordig dan ook niet meer onder voor hun luxe soortgenoten binnenshuis. Kortom, of je nu kiest voor rotan, rope, comfortabele loungesets of voor groene meubels: de vier trends zullen er allemaal voor zorgen dat jouw tuin als een comfortabele en gezellige woonkamer aanvoelt. 

Trend 1: Bamboe & Rotan

In 2018 zijn natuurlijke materialen dé trend: zowel binnen- als buitenshuis. Vooral bamboe en rotan zijn razendpopulair binnen de interieurwereld. Deze natuurlijke en sterke materialen geven namelijk een exotische doch rustgevende uitstraling aan je tuin en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Beide materialen groeien namelijk als kool en worden daarom steeds meer als duurzaam alternatief gezien voor hout. Kortom, mocht je voor een rustgevend sfeertje in een exotisch oord willen gaan: ga voor een rotan hangstoel of een tuinbank van bamboe. Decoreer deze tuinmeubelen met kussentjes, zachte plaids en dierenvachtjes om het extra comfi te maken.

cc: Fonq
cc: Fonq

Trend 2: Rope

Naast bamboe & rotan (als je het op deze manier typt lijkt het wel een duo uit de entertainment business) zijn tuinmeubels, die van rope zijn gemaakt, ook helemaal hip and happening. Tuinitems van rope zijn namelijk een lust voor het oog, omdat het materiaal de meubels een natuurlijke en chique uitstraling geeft. Daarnaast bieden deze meubels je ook een flinke dosis comfort - niet geheel onbelangrijk, als je het ons vraagt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het onderhoud, want inderdaad: tuinmeubeliair van rope is erg makkelijk te onderhouden. Genoeg voordelen dus, maar wat is rope dan eigenlijk? Rope is sterk touw, polyestertouw, dat speciaal voor buitengebruik ontwikkeld is. Dit materiaal is dan ook niet meer weg te denken uit de tuinmeubelindustrie. Designers zijn groot fan en wij nu ook!

cc: Gardenista
cc: Gardenista

Trend 3: platform loungesets

Mocht je van een moderne woonstijl en dus ook van een moderne tuin houden, dan is deze derde trend wat voor jou. De trend van de platform  loungesets, of ook wel de eiland loungesets of plateau loungesets genoemd. Kenmerkend voor deze trend zijn de lage zit van de strakke loungesets met veel comfortabele kussens. De kussens worden als het ware op het eiland geplaatst. Een platform loungeset heeft dus een moderne, strakke uitstraling, maar is door de luxe zit- en rugkussens wel heel comfortabel om met je gezin of visite op te zitten. Wat wil een mens nog meer? 

cc: Fonq
cc: Fonq

Trend 4: Groene tinten

Ben jij gek op de kleur groen? Dan zit je met deze tuinmeubeltrend wel goed. Want dit jaar vinden we groen niet alleen maar terug in bomen en planten, maar gaan we nog een stapje verder en tillen we groen tot het hoogste niveau. Groene tuinmeubels kom maar door! Van olijfgroen tot mintgroen en van wilgengroen tot salie groen: we kunnen niet meer om deze kleurtrend heen. En gelukkig maar, want groene tuinitems zorgen voor de perfecte natuurlijke sfeer in de tuin. P.S.: We moeten het ze nageven, merken als Fermob, Fast Forest en Zuiver snappen het maar al te goed als het om groene meubels gaat. Wat een prachtige kleuren!

cc: Scandimagdeco
cc: Scandimagdeco

Met deze tuintrends kom je je tuin toch niet meer uit?!

Bron: Fonq.nl