trends

Trend deze zomer: bamboe tuinmeubelen

Biano is in love. Op bamboe tuinmeubelen. Deze tuinmeubels geven je tuin namelijk een natuurlijke uitstraling én ze zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Wij hebben daarom de mooiste tuinmeubels van bamboe verzameld zodat jouw tuin de ideale chillplek wordt.

Lene Bjerre

Ieder woonblad, interieurblog of webshop staat er vol mee: bamboe tuinmeubels. Niet dat wij daar niet blij mee zijn, in tegendeel zelfs! Bamboe tuinmeubelen geven je namelijk een tropisch gevoel en is een duurzame en verantwoorde keuze. Wij hebben daarom eens wat speurwerk verricht en onze favoriete bamboe tuinmeubelen voor jou geselecteerd:

De trend van bamboe tuinmeubelen

Dat bamboe tuinmeubelen zo'n hot topic zijn is niet gek als we naar de tijd kijken waarin we leven. We worden met z'n alle steeds meer bewust van het milieu en beginnen onze levenstijl daar dan ook op aan te passen. We proberen zuiniger met energie om te gaan, proberen afval te scheiden, denken twee keer na als we een biefstuk in het restaurant bestellen en steeds meer verantwoorde producten. Bamboe meubels passen dan ook helemaal in deze tijd waarin we graag verantwoorde en duurzame producten kopen. In tegenstelling tot hout is bamboe namelijk minder ingrijpend voor de natuur en de dieren die in de natuur leven en daarnaast is bamboe ook makkelijk te verbouwen. Kortom, je kunt met een gerust hart een leuk bamboe bankje of stoel in je tuin zetten!

 

De zomer in met een tuinbank van bamboe

Van een romantisch onderonsje met je grote liefde tot heerlijke me-time momenten in het zonnetje: op een tuinbankje gebeurt het allemaal! Een écht goede tuinbank is dan ook een aanwinst voor je tuin en zul je nog jaren plezier aan beleven. En als we het over 'jaren plezier beleven' hebben, dan denken we aan duurzaamheid. En denken we aan duurzaamheid, dan denken we aan... bamboe! Bamboe tuinbanken gaan namelijk jaren mee en kun je zowel binnen als buiten gebruiken. Let wel op: in de loop van de tijd zullen deze meubels wel vergrijzen, maar dit is een natuurlijke verkleuring. Mocht je van deze vergrijzing nou niet heel vrolijk worden, dan kun je de bank ook altijd nog twee keer per jaar behandelen met een onderhoudsmiddel dat speciaal voor bamboe is. 

Dutten in de ligstoelen van bamboe

Al kun je natuurlijk ook voor een heerlijke comfi bamboe ligstoel gaan. Heerlijk even in het zonnetje dutten en een drankje of hapje binnen handbereik: klinkt niet verkeerd toch? Plaats er relaxte, zachte kussens op en jouw dag kan niet meer stuk. Wedden dat jij er niet meer uit komt? En oh ja: mocht je nou een ligstoel van volledig bamboe ietwat teveel vinden, dan kun je ook kiezen voor een ligstoel met alleen bamboe armleuningen. Ook erg leuk, al zeggen we het zelf. 

Ultiem ontspannen in een bamboe loungestoel

Heb je niet genoeg plek voor een ligstoel, maar lijkt het idee van ultiem relaxen je wel wat? Dan kun je ook voor een loungestoel voor buiten gaan. Gooi lekker de beentjes omhoog, pak een boek erbij en zorg er nog steeds voor dat jouw drankje binnen handbereik staat. Wij zijn persoonlijk groot fan van de Mandisa exemplaren die van 100% organisch bamboe met de hand gemaakt is. Al kun je ons ook zeker blij maken met het eenvoudige canvas model. Wij zijn de moeilijksten niet! Waar gaat jouw voorkeur naar uit? 

De onmisbare bamboe bijzettafel

Het drankje binnen handbereik moet natuurlijk wel op de juiste hoogte staan. Je zal maar moeten bukken... Hoe lossen we dat op? Juist, door een bijzettafeltje. Daarnaast is een bijzettafel ook ideaal voor wat leuke kaarsen, een plantje of om je boek op te leggen. Wij hebben daarom onze favoriete bamboe bijzettafels geselecteerd. Het viel ons al snel op dat we niet om de Mandisa-collectie van het prachtige Scandinavische merk Lene Bjerre heen kunnen. Met de items van dit authentieke merk haal je namelijk zowel natuur als sfeer in de tuin en kies je voor duurzaamheid. 

 

Nog niet uitgekeken op bamboe? En je tuin helemaal compleet maken? Voeg dan nog hier en daar bamboe accessoires toe voor een volledig natural feeling