trends

Scandinavische woonstijl: 3x de nieuwste trends

Biano is in love: de scandinavische woonstijl in een nieuw jasje. De Nordic trend wordt namelijk steeds vaker gemixt met bohemian en vintage items en dat geeft een top combinatie! Check op Biano dus snel de nieuwste trends binnen de Scandinavische woonstijl.

Greenbodygreenhome

Ondanks dat de Scandinavishce woonstijl al een tijdje aan de weg timmert, zijn de Nordic items nog steeds niet weg te denken uit het interiuer. Deze woonstijl lijkt namelijk alles samen te brengen: rust, eenvoud, functionaliteit en goede kwaliteit. Maar tegenwoordig wordt deze Scandi stijl naar een next level getild: de interieurstijl wordt namelijk gemixt & gematcht met andere woonstijlen. En dat zrogt voor een prachtige Scandi stijl in een nieuw jasje! 

De Scandinavische woonstijl

De Scandi stijl gaat back to the basic. De stijl kenmerkt zich namelijk door rust, eenvoud, duurzaamheid en functionaliteit. Het interieur is meestal wit met grijstinten als accenten en ter contract worden vaak pastelkleuren gebruikt. Over het algemeen blijft een inrichting zo licht en ruim mogelijk en zijn de meubels duurzaam, authentiek en minimalistisch met de nadruk op functionaliteit. Ook de woonaccessoires mogen niet te veel afleiden van de functionele inrichting en bestaan vaak uit geometrische en grafische prints. Ten slotte zijn designers in Scandinavië gek op hout, onbewerkt hout. Het hout zie je in interieurs dan ook terug in de vloer, op de muren en in de meubels. 

Trend 1: Vintage meubels toevoegen

Met een knipoog naar vervlogen tijden geeft de vintage trend in een Scandi interieur een authentieke sfeer in huis. De vintage meubels geven het interieur namelijk karakter, vertellen een verhaal en maken de inrichting persoonlijk. Vintage meubels passen daarom ook perfect in een wit, basical en rustig Scandinavisch interieur. Plus, een groot voordeel van vintage meubels is dat je er zelf je eigen draai aan kunt geven. P.S: zie op het voorbeeld hieronder dé perfecte combi van de scandi-vintage stijl. WHO is this designer? Call us please!

Trend 2: Bohemian woonaccessoires verzamelen

De tweede trend binnen de Scandinavische woonstijl is een Boho-Scandi interieur. Twee verschillende stijlen - Bohemian en Scandinavisch - die misschien op het eerste oog weinig gemeen hebben, maar die elkaar wel ontzettend goed aanvullen. Want deze combinatie staat voor licht, ruimte en een flinke dosis kleur. En daar worden we blij van, toch?! Het is alleen wel belangrijk dat je de balans tussen deze stijlen behoudt: anders zal de ene stijl al snel de overhand nemen. Hoe je dat het beste kunt doen? Kies de Scandinavisch minimalistische stijl als uitgangspunt en basis van je inrichting: ga voor een moderne, luchtige en witte ruimte. Voeg de bohemian touch toe door een mix van kleuren, verschillende patronen en wereldse prints.

Trend 3: Natuur in het interieur

De Scandinavische woonstijl richt zich ook steeds meer op natuurlijke, duurzame elementen. Scandinaviërs zijn immers gek op de natuur. En hoe kun je beter de natuur in huis halen door planten? In een Scandi inrichting zie je vooral veel grote planten als eyecather, aangevuld met hier en daar leuke vetplantjes en cactussen. Ruimtes komen hierdoor (letterlijk!) meer tot leven, omdat planten een inrichting kleur geven én het ook nog eens uitstekende luchtzuiveraars zijn.

 

En? Ben jij fan van deze Scandi Style in een nieuw jasje? Wij hopen in ieder geval dat deze nieuwe trends nog héél lang aanhouden!