trends

Mooi servies kopen? Dit zijn de 4 trends!

Dit jaar is het jaar van het mooie servies. Servies mag gezien worden. Sterker nog: mooi servies mag geshowd worden en maakt een etentje helemaal compleet. Vandaar dat wij dé serviestrends van dit jaar onder de loep hebben genomen. Check it out!

Serax

It's all about the presentation anno 2018. Met mooi servies smaakt een gerecht of drankje nou eenmaal beter en het geeft een gedekte tafel net dat beetje extra flair. Dus benieuwd naar de nieuwste trends in de wereld van de borden, mokken en ander serviesgoed? Lees dan snel verder!

Mooi serviesgoed

Servies is al een eeuwenoud begrip en werd in de oudheid al gebruikt. Hoewel servies in eerste instantie voornamelijk functioneel bedoeld was, is het in de loop van de jaren ook steeds meer een kenmerk voor speciale gelegenheden geworden. We halen het mooie servies tijdens de kerst, een gezellige borrel of een bijzonder dinertje uit de kast. Mooi servies staat namelijk voor een sfeervolle maaltijd. Mocht jij dus nog op zoek zijn naar een nieuw mooi servies voor bijzondere gelegenheden, of gewoon lekker omdat je er verslaafd aan bent, dan vind je hier 4 trends ter inspiratie of om meteen te shoppen.

Trend 1: Authenticiteit en ambacht

De eerste serviestrend draait om de passies voor koken en eten die bij elkaar worden gebracht door middel van mooi, authentiek servies. Deze trend bestaat uit serviesgoed dat met een liefdevolle hand gemaakt is en waar de passie en authenticiteit van afstraalt. Een uitblinker in deze trend is het serviesmerk Serax, waaronder de productlijn Pure. Alle items uit deze lijn zijn stuk voor stuk pronkstukken omdat deze van hoogwaardig keramiek gemaakt zijn en uit prachtige, organische aardetinten bestaan. Hebben, hebben, hebben!  

cc: Serax
cc: Serax

Trend 2: Natuurlijke schoonheden

Zowel in als buiten het huis komen we de natural living woontrend tegen. Maar deze natuurlijke trend zet zich nu dus ook door naar de tafelaankleding. Designers van serviescollecties, zoals Broste Copenhagen en House Doctor, werken steeds meer met natuurlijke materialen, zoals: keramiek, aardewerk, hout, bamboe, linnen en beton. Deze combinatie van materialen zorgt voor een stijlvol en rustig palet voor op tafel. En daarnaast zijn deze serviescollecties vaak ook nog eens hartstikke duurzaam! 

cc: Brosecopenhagen
cc: Brosecopenhagen

Trend 3: Retro tableware

Een heerlijke nostalgische trend, al zeggen we het zelf: de retro serviestrend. Lekker aan tafel en back to the seventies! In veel verschillende seviescollecties, zoals de nieuwe lijn van het Nederlandse topmerk HK Living, zie je dat er veel gebruik wordt gemaakt van warme, retro kleuren - zoals: oranje, bruin en groen. Deze kleuren zijn typisch voor de jaren '70, net zoals de kleurverlopen die je in veel borden, schalen en mokken terug ziet. 

cc: Hkliving
cc: Hkliving

Trend 4: Hotel chic

Deze warme en luxe trend was in het interieur al een tijdje een trend en zien we nu in het servies en de keuken ook steeds meer. Deze fancy serviestrend bestaat voornamelijk uit veel sierlijke vormen, glanzende materialen en donkere kleuren. De tafel mag dan ook gedekt worden met diepblauw, donkerrood of donkergroen servies in combinatie met grijstinen en gouden of rosegouden items. Een serviesmerk die de trend van Hotel chic maar al te goed begrepen heeft? Het prachtig Scandinavische merk Iittala!

 

cc: Iittala
cc: Iittala

Deze serviestrends zijn mede door Fonq.nl gespot.