trends

Inspiratie: 5x de keukentrends van 2018!

Nieuwsgierig naar de keukentrends van 2018? De juiste keuken vinden is vaak toch wel een vak apart: enerzijds wil je een sfeervolle en trendy keuken, anderzijds wil je wel jarenlang van deze keukenstijl genieten. Wij helpen je graag een handje op weg!

Tegenwoordig is de keuken niet langer een praktisch, afgesloten ruimte meer, maar juist een verlenging van de woonkamer. Daarom is het ook zo logisch dat jij je eerst goed wil verdiepen in de ins en outs binnen de keukenwereld. Gelukkig zijn de keukengoeroe’s van Grando heerlijk up-to-date wat betreft de keukentrends voor 2018. Wij hebben de 5 leukste trends op een rij gezet:

#1 De industriële keuken

We kunnen er niet om heen: de industriële stijl is hip. Ook in de keuken. In de keukenwereld kenmerkt deze trend zich door de beton-stuc look wat een stoere uitstraling geeft, vaak in combinatie met de warme tinten van hout. Het hout kan je natuurlijk verwerken in keukengerei of je kunt een houten vloer leggen, maar hoe gaaf is het als je een houten achterwand gebruikt? P.S: om je keuken extra karakter te geven is het nice om gebruik te maken van vintage keukenapparatuur, zoals een vintage weegschaal.

cc: Grando concreto
cc: Grando concreto

#2 Robuuste keukens

Robuuste, houten keukens stralen warmte en sfeer uit. En als je de beelden hieronder bekijkt, kunnen we concluderen dat daar geen woord over gelogen is. Want wat een picture perfect! En als we het dan toch over deze keuken in het bijzonder hebben: de brede keukenlades – zoals te zien hieronder - zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit keukens. Het zorgt voor meer opbergruimte, de keuken oogt rustiger en de lades maken je keuken ook nog eens ruimtelijker. Oftewel: win-win-win situatie?

cc: Grando adore
cc: Grando adore

#3 Marmeren woonkeuken

De derde keukentrend van 2018 is – jawel – marmer in de keuken. En omdat marmer een natuurlijk materiaal is, is het tijdloos en daardoor ook minder trendgevoelig. De vraag is alleen: hoe voeg je marmer toe? Allereerst kan je kiezen om eenvoudige keukenaccessoires, zoals keukengerei, in de marmerlook toe te voegen. Maar je kunt ook all the way gaan en voor een marmer(look) keukenblad kiezen. Durf jij het aan?  

cc: Grando brescia
cc: Grando brescia

#4 Scandinavische keukens

Lichte Scandinavische woonkeukens geven je een rustig en opgeruimd gevoel. De lichte houttinten en de pastelkleuren – die zo kenmerkend voor de Scandinavische stijl zijn - zorgen ervoor dat je heerlijk thuiskomt in een gezellige home bistro; waar je zónder stress lekker kan gaan kokkerellen. En heel misschien mag er tijdens het koken er ook nog wel een lekker wijntje bij…

cc: Grando momo
cc: Grando momo

#5 De bourgondische landhuiskeuken

Denk je aan een bourgondische landhuiskeuken, dan denk je aan een keuken vol potten, pannen, flesjes, kookboeken, plantjes en kruiden. Een lanshuiskeuken is het nostalgische middelpunt van je huis en kenmerkt zich vaak door het traditionele gasfornuis – waarin geleefd mag worden! De bourgondische keuken geeft dan ook het ultieme gevoel van gezelligheid en nodigt uit tot koken en eten. P.S: de natuurlijke materialen van de landhuiskeuken, gecombineerd met warme basickleuren (zoals grijs en beige) gaan perfect samen met boerentegeltjes!

cc: Grando bourgogne
cc: Grando bourgogne

En? Heb jij inmiddels een lichte voorkeur voor één van deze vijf trends? Laat het ons weten! Mocht je trouwens ook - of juist - nog op zoek zijn naar items voor in je keuken: kijk dan even bij onze Keuken musthaves