trends

Dít zijn ze: de badkamer trends voor 2018

We hebben je laatst al de trendkleur van het jaar voorgelegd én we strooien erop los als het gaat om de interieurtrends voor 2018. Enig idee hoe onze badkamer trend-proof wordt? We nemen alle badkamertrends met je door.

Niet zo gek dat wij dagelijks op zoek zijn naar upcoming (interieur)talent, hebbedingetjes, trendkleuren en de nieuwste woontrends, het is tenslotte ons vak. En een oprechte liefde kunnen we wel zeggen. Droom jij van een nieuwe badkamer en ben je benieuwd wat in is en wat niet? Wij hebben voor je uitgezocht wat dit jaar dé badkamertrends zullen zijn. We verklappen vast een ding: in 2018 staat persoonlijkheid voorop. Hallo me-time moments!

Botanische badkamer 

Haal de natuur niet alleen in huis, trek de natuur ook door in de badkamer! Klinkt misschien gek, maar door de vochtige (lees: tropische) omgeving zijn er tal van planten die zich hier enorm thuisvoelen. Het gebruik van duurzame én natuurlijke materialen staat voorop. Homemade items zijn dus meer dan welkom in de badkamer!

Hotel experience

We zijn gek op het luxe gevoel van dure hotelkamers en vertalen dat maar wat graag door naar onze interieurs. Zo heeft de boxspring de weg naar onze slaapkamers al gevonden. Wat de badkamertrends 2018 betreft willen we graag een luxe uitstraling en dat doen we door strakke lijnen, geometrische vormen, kwalitatieve en duurzame badkamermeubels. Maar wat dacht je van een regendouche of een vrijstaand bad in een metalen frame in combinatie met fancy badkamertegels? We like!

cc L: Interior Junkie R: Pinterest
cc L: Interior Junkie R: Pinterest

Baden in kleur

We weten natuurlijk al dat colorblocking in 2018 helemaal on fire is en daarom zien we nu al meer en meer kleur in nieuwe collecties verschijnen. Je moet er een dosis lef voor hebben zou je denken. Tenzij je de trendkleur van 2018 gebruikt 'Heart wood'. Met zoveel warmte en diepgang, krijgt je badkamer instant een stijlvolle touch-up. Afhankelijk van de lichtinval verandert de kleur naar een tint lichter of donkerder. Wij zijn hier he-le-maal weg van!

Elegantie pur sang

We gaan nog iets verder door op het 'luxe' gevoel van een badkamer. De Scandinavische woonstijl kan je niet zijn ontgaan, toch?! Minimalistisch, warm qua kleurenpalet én materialen. Ideaal voor een rustgevende on trend badkamer. Voeg daar nog een béétje extra aan toe et voila. We zagen het al op diverse beurzen; subtiel keramiek en gouden details. Een badkamer met een goud randje is helemaal geoorloofd en volgt eigenlijk de kopertrend op. 

cc L: Wonenonline.nl R: Fired Earth
cc L: Wonenonline.nl R: Fired Earth

De badkamer is al lang niet meer de plaats waar alleen even snel gedoucht wordt.
Hoe ziet jouw droombadkamer eruit?