trends, Groene vingers

Dit zijn de 5 populairste kamerplanten deze zomer

Heb jij thuis nooit genoeg planten staan en ben je benieuwd naar dé populaire kamerplanten van deze zomer? Lees snel verder en check of jij je interieur nog een update met één of meer van deze 5 populaire kamerplanten kunt geven.

Hoe je het ook went of keert: kamerplanten blijven plantsome. Nog steeds zijn planten dan ook onmisbaar in het interieur. Daarom zetten wij de 5 populairste kamerplanten van deze zomer op een rij want wie is jouw urban jungle wel weer eens aan een update toe. 

 

#5 De populaire Flamingo kamerplant

Op nummero 5 staat daar - rechtstreekt uit het regenwoud - de vrolijke Flamingoplant (Anthurium Andraeanum). Deze plant bestaat uit wel 600 soorten, zoals de Anthurium scherzerianum, Anthurium andreanum en de Anthurium crystallinum. Ja, een hele mond vol woorden. Het begrip 'Anthurium' is afkomstig van Anthos (bloei) en Oura (staart) en verwijst naar de prachtige, gekleurde bloemen tussen de groene bladeren. Naast dat de Flamingo een feestje om na te kijken is, is hij ook nog eens makkelijk in onderhoud. Als je ervoor zorgt dat de Flamingoplant altijd in een vochtige grond staat, dan komt het helemaal goed met deze plant! 

 

cc: Intratuin
cc: Intratuin

#4 De Paradijsvogelplant

En ook deze exotische beauty mag er absoluut zijn. De paradijsvogel (Strelitzia Reginae) wordt geliefd vanwege de prachtige oranje bloemen in combinatie met de stoere bladeren. De plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, zorgt door de grote groene bladeren voor een heerlijk jungle gevoel. Leuk detail: deze soort planten zijn lid van de Banenplantenfamilie. Gezellie!

 

cc: Lobbyflor
cc: Lobbyflor

#3 De healthy bananenplant

Niet gek dat de tropische bananenplant eveneens een erg gewilde en populaire kamerplant is. Ook de bananenplant ("Musa nana") geeft door de grote bladeren namelijk een heerlijk tropische vibe aan je interieur. Ten opzichte van zijn voorganger (de paradijsvogelplant) zijn de enorme bladeren van de bananenplant wel kwetsbaarder voor verkleuring. De onderste bladeren zullen snel lelijk worden, maar deze kun je eenvoudig 5 cm van de stam afknippen. Nieuwe verse bladeren zullen vervolgens bovenin de plant uitgerold worden.

 

cc: Intratuin
cc: Intratuin

#2 De mediterraanse olijfboom

Misschien wel Biano's favoriet: de olijfboom - maar dat terzijde. Deze groene parel heeft een indrukwekkende uitstraling gezien de robuuste en karakteristieke stam met de prachtige groengrijze bladeren. Olijfbomen kunnen uiteindelijk ongeveer 8 meter hoog worden, maar wees gerust: daar doen ze wel honderden jaren over. Deze mediterraanse boompjes zijn namelijk geen snelle groeiers: ze groeien ongeveer 1 cm per jaar. Dus dat is te overzien.  

 

cc: Intratuin
cc: Intratuin

#1 De gatenplant

De celebritys onder de planten is nog steeds de gatenplant. De naam dankt de plant - inderdaad - aan haar opvallende bladeren en officieel heet de plant "Monstera". Deze plant is erg makkelijk in het onderhoud, waardoor 'ie extra geliefd is. Extra voordeel: de plant kan zowel in een pot als losse stengel met blad in een vaas. 

cc: Stolkpotplanten
cc: Stolkpotplanten

Mocht je nog op zoek zijn naar een mooie bloempot voor je planten, dan zit misschien hieronder wel jouw favoriet tussen. En, mocht je nog op zoek zijn naar meer inspiratie op het gebied van planten, zoals exclusieve planten, dan kun je verder lezen in ons artikel: "5x kamerplanten die je wilt hebben".