trends

Dít zijn de interieurtrends voor 2018

Welke interieurtrends mogen we verwachten voor aankomend jaar? De trends vliegen ons al om de oren en daarom zetten we graag de nieuwste trends op interieurgebied voor je op een rij. Welke trend past het beste bij jou?

Elk jaar doen experts een boekje open over de interieurtrends en -kleuren die we het aankomende jaar veel zullen zien. Niet zomaar een gokje hoor. Trendwatchers kijken naar maatschappelijke veranderingen die van invloed kunnen zijn. Zij onderzoeken én onderbouwen elke trend voordat dit met jullie gedeeld kan worden. Benieuwd wat de trends voor 2018 zijn? 

1. Zeg het met woorden

Hoewel ik er altijd een beetje allergisch voor ben geweest, zijn teksten in huis aankomend jaar meer dan toegestaan. Houd je van een inspirerende tekst op de muur of misschien liever op een sierkussen bedrukt? Laat je twijfels los, want alles kan en mag! Zowel typografie als geometrie zien we graag terug. Is het wat voor jou?

cc L: AliExpress R: Desenio
cc L: AliExpress R: Desenio

2. Uit het juiste hout gesneden

Ben je van plan om op korte termijn je interieur te veranderen en ben je gek op natuurlijke elementen, kleuren en materialen? Hout komt weer meer dan ooit terug in onze interieurs! Yes, daar worden wij heel blij van. Wat zijn de spelregels? Zorg voor een fijne balans door bijvoorbeeld aan een strak wit interieur houten accessoires toe te voegen. Dat kun je doen met een houten krukje in de woonkamer, geef houten souveniers een bijzondere plek als aandenken of pak je het liever wat origineler aan? Kies dan 'out of the box' voor houten panelen tegen de muur and be botanical, baby!

cc L: My Scandinavian Home R: Riverdale
cc L: My Scandinavian Home R: Riverdale

3. Colorblocking

Dit huidige trendjaar liet ons kiezen voor een volwassen interieur met hier en daar exotische accenten. In 2018 mogen we volgens de interieurgoeroe's compleet losgaan wat kleuren betreft. Ooit gehoord van colorblocking? Als je van een kleurig ensemble houdt is dit écht wat voor jou! Combineer verschillende knalkleuren of contrasterende kleuren met elkaar om het beste resultaat te creëren. Durf je niet helemaal alle remmen los te gooien? Begrijpelijk. Experimenteer dan eerst in een kleine ruimte of gebruik alleen colorblocking accessoires om aan het idee te wennen.

cc L: Pinterest R: Style-Magazin
cc L: Pinterest R: Style-Magazin

4. Iridescence

Say whut? In het Nederlands heet het irisering. In de fashion is deze trend al wat langer on fleek en wordt het ook wel holographic genoemd. In begrijpelijke taal is het dus alles met glitter, unicornglow (regenboogglans) en futuristische prints. Haal het in huis in de vorm van servies of shiny mozaiek tegels voor in de badkamer. Let's sparkle!

cc L: Urbanpeek R: Anaïs Rosswag Vásquez
cc L: Urbanpeek R: Anaïs Rosswag Vásquez

5. Metallica

We zien nu al veel metaal in de huiskamers. Met name de metalen eettafel onderstellen, de metalen keukentrolley's etc. In 2018 zijn metaal en metallic on fire, dus bedenk maar vast hoe je dat in huis wilt halen. Oke, een paar tips van de redactie dan; zorg voor een fancy metallic achterwand in keuken of één wandje in het toilet voor een classy uitstraling. Voor wat de woonaccessoires betreft kun je mooie zilver/metallic vaasjes aanschaffen en een metallic lamp boven de eettafel doet het ook super goed!

cc L: Inrichting-huis R: Decor 10
cc L: Inrichting-huis R: Decor 10

6. Vintage retro

We all love the fifties, right? Terug naar classy bloemenprints in de vorm van behang of sierkussens, terug naar okergeel en oranje en "terug naar toen". Natuurlijk wel in een vernieuwend jasje. Vintage vondsten en de retro look worden meer dan warm welkom geheten, dus op naar de kringloop! En zoals we je al vaker hebben verteld; mixen 'n matchen is toegestaan. Go get funky!

cc L: Woonblog R: Marij Hessel
cc L: Woonblog R: Marij Hessel

Heb je al zin om één of meerdere trends in huis te halen? Bekijk hier de shopguides per trend en laat je inspireren. Happy shopping!