Dé dekbedovertrek trends van dit moment

Dé dekbedovertrek trends van dit moment

Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe trends. Benieuwd naar de trends op het gebied van beddengoed? Wij hebben de nieuwste trends en styling adviezen voor het najaar voor je op een rijtje gezet.

Een nacht goed slapen is goud waard. Helemaal als je kids hebt, een avondje bent gaan stappen of je elke dag weer fris & fruitig op werk wilt verschijnen. Nu de avonden weer langer worden en het sneller donker is, kruipen we het liefst zo snel mogelijk onder de dekens en willen we er eigenlijk niet meer onder vandaan komen. Wat is er dan fijner om 's avonds in een schoon bed te stappen en je favoriete Netflix serie te kijken onder dat veel te leuke dekbedovertrek? Precies, dat vinden wij ook! Met deze dekbedovertrek trends ga je een heerlijke winter(nacht) tegemoet. Wat is jouw favoriet?

1. Back to nature

We hebben de natuur dit jaar al eerder naar binnen gehaald met de urban jungle trend, die nog steeds hot is! Om nog even een stapje verder te gaan, zien we het gebruik van veel natuurlijke prints en dessins terug in de dekbedovertrekken. Denk hierbij aan bloemen, veren maar ook hele landschappen krijgen een eigen podium binnen deze trend. Geschilderd, als foto of pengetekend, het kan allemaal. Go natural!

2. Simple but fun

Helemaal on trend; dekbedovertrekken met een leuk detail. We zien dit najaar graag toffe dessins met een knipoog. Letterlijk, want beddengoed prints met ogen zijn mega hip. Heb je een witte slaapkamer? Dan mag je uitpakken met een opvallende kleur of kek patroon op het dekbedovertrek. Heb je juist een colorblocking bedroom? Love it! Kies dan voor een rustgevende tegenhanger.

3. Oase van rust

De slaapkamer is dé plek in huis waar je echt tot rust kunt komen. Een rustige ruimte zorgt ook voor rust in je hoofd en bovendien, less is more! Met natuurlijke materialen en warme tinten creëer je op een easy manier meer kalmte in je slaapkamer. Dekbedovertrekken in een effen kleur zorgen hierbij voor samenhang en harmonie.

4. Geometrische vormen en drukke prints

Ook deze trend zagen we al eerder in woonland dit jaar: geometrische prints! Deze trend wordt gekenmerkt door de strakke, grafische lijnen die je terug ziet in de prints en patronen. Dit werkt dan ook weer goed in de slaapkamer, wanneer je over het algemeen een rustige uitstraling hebt. Door zo'n lekker druk dekbedovertrek te gebruiken, creëer je net even die unieke en uitgesproken sfeer.

5. Stonewashing it is

Gaat de geometrische trend voor jou net een stapje te ver en houd je het liever wat rustiger? Dan zijn de dekbedovertrekken met een stonewashed uiterlijk de perfecte oplossing. Binnen deze trend staan kwaliteit en materiaal voorop. Je geeft je slaapkamer met deze basics binnen no time een luxe uitstraling en is daarnaast een goede match met de Scandinavische woonstijl.

Nu we je helemaal op de hoogte hebben gebracht van alle trends op het gebied van dekbedovertrekken, wordt het hopelijk iets makkelijker om jouw perfecte item te scoren. Slaap lekker!