trends

Tafel trends 2017

Elk jaar zien we nieuwe interieurtrends voorbij komen en wij houden je maar wat graag op de hoogte. Als je op zoek bent naar een eettafel kun je je hart ophalen, want wij geven je de beste tips, adviezen en tafel trends van 2017! What's hot or not?

Wij zijn altijd op zoek naar de mooiste woontrends, prachtige interieur musthaves en de beste koopjes. Deze delen we natuurlijk maar al te graag met je. Wat zeker niet aan ons voorbij is gegaan zijn de tafel trends 2017. De mooiste fine dining tafels zullen we aan je laten zien. Mocht je dus op zoek zijn naar een nieuwe eetkamer tafel, dan weet je na het lezen van dit artikel wat de do's en dont's zijn. 

Rond is het nieuwe vierkant

Ronde eettafels hebben hun rentree gemaakt en zijn een mega trend op dit moment. Ik hoor je denken; neemt het niet veel ruimte in beslag? Het antwoord is nee. Optisch gezien win je er meer ruimte mee. Afhankelijk van de oppervlakte in huis bepaal je de doorsnede van de eettafel. Je moet er tenslotte nog wel stoelen aan kwijt kunnen. Er zijn meer dan genoeg mooie tafels van gemiddeld formaat en kleiner, maar je kunt ook kiezen voor groot, groter, grootst. Aan jou de keus natuurlijk. Een super praktische oplossing voor kleinere ruimtes is een uitschuifbare eettafel. Komen er vrienden en/of familie eten dan is het fijn om de tafel groter te maken zonder enige moeite. Hoef je ook geen klaptafel uit de schuur te halen. Nog een voordeel is dat het veel knusser is om aan een ronde tafel te dineren, want niemand zit ver bij elkaar vandaan.

Sfeerbepalend

Of je nu kiest voor een ronde of rechthoekige eettafel, het is en blijft belangrijk om sfeer te creëren. Dat komt immers niet vanzelf. Hoe zorg je voor een gezellige eetkamer? Het is helemaal van nu om verschillende eetkamerstoelen te mixen en matchen. Een simpele eetkamerstoel naast een Eames klassieker geeft een echt wow-effect en vooral door dit te combineren met hout geef je je eethoek een knusse uitstraling! Wat ook upcoming is zijn tafelkleden van duurzame stoffen zoals biologisch katoen of linnen die royaal over de tafel worden gedrapeerd. Decoreer de tafel met mooie accessoires zoals een unieke vaas met verse bloemen of een Scandinavische kaarsen kandelaar.

TIP / voorkom een rommelige en onrustige sfeer door geen post en andere prullaria op tafel te parkeren.

Ondersteboven

Het onderstel van een eetkamertafel wordt steeds belangrijker bij de keuze van een nieuwe tafel. Wat we namelijk steeds vaker zien zijn eettafels met stalen onderstel en een houten blad. Ook zien we meer en meer robuuste kruispoten onder eettafels. Dat geeft een stoere uitstraling aan je eetkamer en past perfect in een industriële woonstijl. Voor een speels effect is het heel hip én leuk om een eettafelbank in combinatie met stoelen rond de tafel te zetten. Ideaal voor de kids!

Ben je er al uit wat voor eettafel het gaat worden?