trends

Dé favo tuintrend van 2018: natural living

Biano’s favoriete tuintrend van 2018? Natural living. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat deze trend uit natuurlijke materialen die in combinatie met al het groen perfect tot haar recht komt. Benieuwd wat deze tuintrend van 2018 nog meer te bieden heeft?

Fonq

Met de zomer in aantocht is dit hét moment om jouw tuin of balkon summerready te maken. Mocht je nog wat inspiratie kunnen gebruiken: wij hebben dé tuintrends van 2018 van Fonq vakkundig bestudeerd en onze oog laten vallen op deze prachtige tuintrend natural living. 

Natural garden

Het motto van natural living is 'warm en natuurlijk'. De basis van deze tuintrend van 2018 bestaat dan ook uit natuurlijke materialen die geïnspireerd zijn op de basic kleuren van de natuur. Ga bijvoorbeeld voor een vlonder van onbewerkt hout, tegels van natuursteen of leg kiezelpaadjes aan. Daarnaast zijn teak, rotan en bamboe ook altijd goed. Wil je meer weten of de natural garden? Lees dan verder!

Groen is booming

Leuke woordspelling, al zeggen we het zelf. Maar goed: groen is dus belangrijk in de tuin. En dan geen uitbundige bloeiers, maar juist planten, bomen en struiken met heerlijk groene bladeren. Zet al het groen lekker in de spotlights, door ze bijvoorbeeld in plantenstandaarden, -borders of -bakken te zetten. Je zult maximaal genieten van al dit groen in je tuin: naast het feit dat het groen een natuurlijk uitstraling aan je tuin geeft is het ook nog eens bewezen dat groen rustgevend werkt! Waar kunnen we NU een tuinman reserveren?

 

Natuurlijke materialen

Mocht je voor een Natural Living-trend willen gaan gebruik dan zoveel mogelijk natuurlijke en onbewerkte materialen voor de basis - vlonders, schutting en paadjes - van je tuin. Natuurlijk materialen, zoals beton, onbewerkt hout, natuursteen en kiezels, blenden namelijk perfect met het groen uit je tuin. Alleen al met deze basis zal jouw tuin al instagram waardig-zijn, maar we zijn er nog niet!

Au natural tuinmeubels

Qua tuinmeubels wil je natuurlijk ook zo'n neutraal mogelijk uitstraling. Meubels in teak, rotan en bamboe zijn perfect. Kies bijvoorbeeld leuke rotan tuinstoelen voor aan de tafel, een knus bankje van bamboe of een prachtige teak houten eettafel. Laat de zomer maar komen! En de cocktail... En de heerlijke geur van de bbq... En de tijd om even in alle rust een boek in het zonnetje te lezen... Heb je nog even?

Basic tuinaccessoires

Om de natuurlijke look compleet te maken kun je voor frisse tuinitems kiezen die je tuin een zachte uitstraling geven. Ga voor een rustig en basic kleurpalet: wit, grijs en zandtinten. Op die manier blijft het natuurlijke groen uit jouw tuin de eyecatcher. Wel kun je voor één accentkleur kiezen, zoals het prachtige terracotta of olijfgroen.

 

cc beelden: Karwei
cc beelden: Karwei

Nu is jouw natural tuin helemaal compleet én zomer-ready. Zonnebril op en genieten maar!

Foto credit: Fonq.nl