inspiratie

Nieuwjaarsdag: 4x gezellige activiteiten om 2019 mee te beginnen

Tijd om Nieuwjaarsdag te plannen! Sinterklaas, Kerst en oudejaarsavond gaan bliksemsnel voorbij en dan is het alweer tijd voor de allerlaatste feestdag: Nieuwjaarsdag. Maar wat te doen op deze dag? Lees snel verder voor tips om deze dag goed te besteden.

Kerst heb je hoogstwaarschijnlijk met je (schoon)familie doorgebracht. Oudejaarsavond met vrienden gezellig thuis of op een feestje. En nieuwjaarsdag? Daar heb je nog geen plannen voor gemaakt. Houd er rekening mee dat dit voorlopig de allerlaatste feestdag is en dat je ‘m ook anders kunt besteden dan alleen in bed uitbrakken. Begrijp ons niet verkeerd: slaap lekker uit na alle hectiek van de feestdagen, maar na een hangover breakfast is het tijd om wat van je dag te maken!

Nieuwjaarsdag: maak wat van je dag met deze activiteiten

De avond voor Nieuwjaarsdag gaan de meeste mensen later naar bed dan gebruikelijk. Je voelt je enigszins uitgeput en dan te bedenken dat je de volgende dag gewoon weer op werk moet verschijnen. Andere mensen vieren oud en nieuw rustig en zijn klaar om het nieuwe jaar energiek te beginnen. Op Nieuwjaarsdag is het moment om de dingen te doen waar je normaal gesproken geen tijd voor hebt en voor je uitschuift. Je leest in dit artikel een aantal suggesties om de eerste dag van het nieuwe jaar succesvol te besteden.

 1. De nieuwjaarsduik

Cliché, maar hoort er nu eenmaal bij: de nieuwjaarsduik. Sommige mensen moeten er niet aan denken, andere kijken er een heel jaar naar uit. Heb je vorig jaar dit voornemen al op de bucketlist gezet? Dan is het nu tijd om het koude water te trotseren. Als je het nieuwe jaar fris en fruitig wilt beginnen, dan is dit de perfecte activiteit. Op verschillende plaatsen in Nederland organiseren ze deze duiken, bijvoorbeeld in Scheveningen, Egmond aan Zee en Domburg.

2. De groepsdate

Waarschijnlijk heb je een aantal mensen in je vriendenkring een tijd niet gesproken. Dit is het moment om ze op te bellen en een date te organiseren. Organiseer een groepsdate en ga bijvoorbeeld lekker lunchen, naar de dierentuin of organiseer een nieuwjaarsreceptie thuis. Wel met gezonde hapjes en drankjes, want voor veel mensen is het nieuwe jaar het uitgesproken moment om aan een dieet te beginnen. Als organiseren voor jou voelt als een hobby, dan kun je tijdens deze dagen je ei kwijt.

3. Naar de Winterefteling

Believe us! Het is zeker de moeite waard. De eerste dag van het jaar hoort magisch te zijn en daar is de Efteling het gelukkig mee eens. Het pretpark is versierd met duizenden lichtjes, wat een geweldige atmosphere met zich meebrengt. Winterse spektakels, evenementen en natuurlijk de attracties. Leuk voor koppels, families en een groep vriendinnen. De Efteling is geopend van 11:00 uur tot 20:00 uur.

4. Amsterdam Light Festival

Bekijk mooie kleurrijke kunstwerken in de meest koude en donkerste periode van het jaar. Dit jaar vindt alweer de 7e editie van het Amsterdam Light Festival plaats. Het oude centrum van Amsterdam is het sfeervolle decor van het internationale lichtkunstfestival. Je kunt deze kunstwerken op het land bewonderen, maar ook op het water. Boek van tevoren de rondvaartboot, want het kan druk worden. Romantisch om met je lover te doen!

Geen idee wat je met oudejaarsavond kunt doen? Lees dan: “Oudejaarsavond: de checklist voor een geslaagd NYE feest!