inspiratie

Tropische planten? Deze 5 hero’s brengen thuis een vakantiegevoel

Met tropische planten in je huis kun je een exotisch gevoel binnen creëren. Er zijn namelijk genoeg tropische planten die in ons kikkerlandje groeien! Denk aan de Bromelia, Bananenplant en de Philodendron… Wij hebben 5 tropische planten voor je geselecteerd!

Beeld 1 - Tropische planten

Wil jij tropische planten voor binnen kopen? Er zijn verschillende tropische toppers die je namelijk niet alleen buiten, maar ook binnen kunt plaatsen. Zo heb je bijvoorbeeld verschillende soorten palmen die perfect passen in een grote ruimte, maar ook de cactus is een tropische plant die je heel goed binnen kunt zetten. Hoewel we ons natuurlijk liever op een tropisch eiland wanen - omringd met tropische planten en een lekker zonnetje - is dat helaas niet altijd mogelijk en moet je de zelf voor deze tropische sfeer zorgen! Wij hebben een lijstje samengesteld met 5 tropische planten! Say hello to tropical vibes!

Tropische planten kopen? Deze 5 hero’s mogen niet in je huis ontbreken

Tropische planten zorgen meteen voor een exotische look in huis. Maar welke kamerplanten zijn topisch? Welke planten gedijen hier? En hoe zorg je dat deze tropische planten niet meteen het loodje leggen? Wij hebben onze 5 favorieten tropische wonders op een rij gezet, mét tips hoe je ze het beste kunt verzorgen! Enne, door deze planten met elkaar te combineren, ontstaat er een urban jungle in jouw interieur. Meer hoeven we niet te zeggen toch? Let’s get tropical!

1. Bananenplant

De banenplant is zeker een aanrader als jij jouw huis wil onderdompelen in tropische sferen. Plaats een bananenplant in een grote ruimte, want hij kan maar liefst een omvang van 3 meter krijgen! Naast dat deze plant een hoop goeds doet in jouw interieur, kun je ervoor kiezen om eten te bereiden in bananenbladeren of van deze plant bananenbier te maken, yummy! Zet de plant op een lichte plek, maar niet in de volle zon. Let op: de aarde moet continu vochtig zijn, want deze rakker kan namelijk niet zo goed tegen droogte. Geef zo nu en dan een beetje plantenvoeding zodat ‘ie weer kan shinen!

Sfeerbeeld 1 - Tropische planten

2. Philodendron

De Philodendron is een mooie tropische kamerplant door zijn heldergroene bladeren. Geboren en getogen in de tropische regenwouden van Midden en Zuid-Amerika. Deze kamerplant houdt dus echt van een urban jungle! De bladeren van deze plant zijn groot, waardoor deze plant een statement maakt in jouw interieur! Plaats de plant in een mooie mand of juist in een bloempot in een opvallende kleur die je ook in de rest van jet interieur gebruikt voor een optimaal effect. Hoe je de Philodendron zo lang mogelijk in leven kunt houden? Plaats de plant in een halfschaduw-plek en geef ‘m regelmatig een kleine hoeveelheid water. Daarnaast verdient deze plant een plek waar ‘ie lekker kan uitdijen.

Sfeerbeeld 2 - Tropische planten

3. Agave Montana

De Agave Montana kent zijn oorsprong in het noordoosten van Mexico op een hoogte van 3.000 meter. Op deze hoogte variëren de temperaturen van zomerkoel tot warm – met de zomer als natste seizoen. In de winter is vorst en sneeuw niet ongewoon. Het is één van de koudste klimaten in Mexico. De Agave Montana is dus zeker bestemd voor de grillen van het Nederlandse klimaat. De kamerplant heeft appelgroene bladeren met symmetrische rozetten en is makkelijk te verzorgen. Alhoewel deze kamerplant in de winter wel een fleecedekentje nodig heeft (Lees: geef de plant een beetje extra plantenvoeding en hij is weer oké). De Agave Montana staat het liefst in de volle zon, maar een plek in de halfschaduw doet ‘m ook geen kwaad.

Sfeerbeeld 3 - Tropische planten

4. Bromelia

Er bestaat geen plant met meer kleur dan de Bromelia. De plant komt van origine uit Midden- en Zuid-Amerika en groeit daar als het ware op andere planten. De bladeren hebben een kleurenpalet van bruin, rood, heldergroen en geel. Enne, een leuk weetje is dat Iedere Bromelia een andere kleur heeft. Creëer een speels effect door een Bromelia-familie bij elkaar te plaatsen. Deze plant past goed bij de meeste interieurstijlen en kan prima in de Nederlandse kamers aarden. In de zomer vraagt de Bromelia wel om extra water. Een keer week water geven is dan vooralsnog ruim voldoende. Slow down: giet het water niet te ruig in de kelk, want anders beschadig je de prachtige bloem!

Sfeerbeeld 4 - Tropische planten

5. Paradijsvogelplant

Deze tropische plant mag en kan natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Naast de bananenplant is deze plant misschien wel één van de meest populaire plantensoorten. Deze plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, maar fungeert in de Nederlandse huiskamers als eyecatcher. In de zomer heeft deze plant veel water nodig; na een week voelt de grond namelijk weer droog aan en is deze vogel aan het craven voor water! In de winter mag de grond best een beetje opdrogen, maar not too much. Geef de plant nog steeds één keer per week water. Plaats deze kamerplant altijd voor het raam, want zonder licht overleeft ‘ie het niet.

Sfeerbeeld 5 - Tropische planten

Nog meer over planten te weten te komen? Gebruik dan een handige app! Lees verder in: Planten herkennen? 4 manieren om planten te herkennen

Beeld cc: Fermliving